![]() |
![]() |
|
Overklok Kako overklokovati osnovne komponente i ubrzati sistem |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 22.1.2007.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
Montirao sam dva Cooler Master 8cm ventilatora na bočnu stranu mATX kućišta, ali problem je sledeći: bočna strana kućišta jeste perforirana (veličina rupica je taman koliko za šraf peticu koji se dobija uz ventilatore) ali "izduv" koji ventilator pravi se daleko umanjuje onda kada se prišrafi za kućište.
E sad, znam da je to normalno - jer je strana sa koje usisava vazduh (zid kućišta) perforirana i ne dozvoljava mu da potpuno "povuče" ali me interesuje kako ste vi rešili ovo? Da li napraviti kružni otvor za ventilator na kućištu ili... Razlog za pitanje su drastično manje performanse hlađenja. Kada ventilator držim u ruci i prinesem ga grafičkoj (8800GT) dobijem i do 8 C manju idle temperaturu u odnosu na to kada ga montiram na zid kućišta da bije direktno u nju. Hvala unapred! Poslednja ispravka: phnikola (6.8.2008 u 14:50) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 28.10.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 352 puta na 254 poruka
|
![]()
mozes napraviti rupu pa staviti neki fan grill (pravi manji otpor vazduhu) ili kao prva pomoc staviti neke gumice kao odbojnike izmedju kulera i lima tako da odvojis malo kuler od tih rupica
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku illidan na korisnoj poruci: | ||
phnikola (6.8.2008) |
![]() |
#3 |
Veteran
|
![]()
gumice su sjajna stvar i za smanjenje vibracija.
ovo nije baš odgovor na pitanje ali je kul stvar za lepljenje i gume u kućištu. na starom kompu mi je box kuler na procesoru zujao kao milijardu muva. pošto mi je trebao samo ventilator, a nisam našao nijedan koji bi dovoljno dobro hladio aluminijumski profil (sve 6ice su bile prespore, a nisam hteo da kupujem sve pošto sam kupovao novi komp). spojio sam dve osmice (u pravougaonik) i zalepio na jednu (kraću stranu) tako dobijenog pravougaonika dve gumice (kapiram da su bile gumene matice za neki šraf, ali u svakom slučaju radi se o malo debljem parčetu mekše gume) i njih potom zalepio na napajanje, tako da bukvalno oba venilatora vise sa njega, pošto nikako nije moglo da se pričvrsti za sam hladnjak. procesor je bio isto hladjen kao i sa box kulerom i jediinu buku je pravio fan sa napajanja. lepak + guma = tišina |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Kako da povecam brzinu kulera na grafickoj karti? | pharaon.92.bc | Grafika | 5 | 13.8.2008 16:23 |
...zamena kulera na grafičkoj karti... | yoshida | ŠDK - Grafika | 10 | 5.6.2008 16:32 |
Palit 2600pro - kontrola brzine kulera ? | username | Grafika | 3 | 19.3.2008 12:24 |
Test 20 CPU kulera | PAIN | Osnovne komponente | 15 | 19.1.2008 17:30 |
Menjanje kulera? | Rome:total war | Ostale komponente | 16 | 28.12.2007 4:40 |