![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 14.11.2008.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Znate li možda može li se u C-u praviti programi koji se kače na internet???
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 29.7.2006.
Zahvalnice: 32
Zahvaljeno 44 puta na 27 poruka
|
![]()
Znaci, dvoumio sam se da li da odgovorim ili jednostavno da prepustim flame/lock/stagod nekome.
Dalkle, gde poceti? Najjednostavnije bi bilo reci: Da, programi su u neku ruku, fajlovi, i da, fajlovi se mogu kaciti na internet. Medjutim, kako je pitanje formulisano pretpostavljam da ti nisu bas jasni pojmovi program, upload, internet, pa bi programersku karijeru mozda trebao poceti od neceg osnovnijeg od C-a... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Mozda je on hteo da pita moze li se napraviti program koji se kaci (ne uploaduje, nego konektuje) na net, pa nesto tamo raducka
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
Član od: 17.1.2008.
Zahvalnice: 481
Zahvaljeno 128 puta na 85 poruka
|
![]()
Muka mi je vec od ovakvih priglupih ljudi koji otvaraju glupave teme u kojima pitaju jeb*no pitanje na koje mogu da nadju odgovor jednostavnim searchom po Googlu. Zar je moguce da si toliko lenj da ne mozes da se malo pomucis, na kraju krajeva, za sebe? Pa mislis da ce neko da te vodi za ruku ceo zivot, da ti sve daje na tanjiru??! NE.
I da ne budem bas off: Da. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
Član od: 16.4.2007.
Zahvalnice: 628
Zahvaljeno 452 puta na 231 poruka
|
![]()
Meni je muka kad se klinci umisle i pocmu da pametuju.Sve to moze lepo da se kaze nema potrebe za vredjanjem!!!Niko se nije naucen rodio
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Veteran
|
![]()
Umisljam, pametujem? Hoces da kazes da nisam u pravu??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Kekule Mekule
|
![]()
Oce da kaze da smaras ko nevreme sa svojim izjavama...
|
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Andross na korisnoj poruci: | ||
goodlikesweeper (16.11.2008), Notorious B.I.G (15.11.2008) |
![]() |
#8 |
Veteran
|
![]()
Uh, al' me zaj*bao..
@Count Dracula: Samo trebas da shvatis da je trazenje po internetu jednostavno. Imas i thread o tutorialima zakacen u ovom forumu: http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=28847 Poslednja ispravka: allokin (15.11.2008 u 21:43) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Veteran
|
![]()
Ljudi polako. Iako imam 17 godina godina, ja sebe jos smatram prilicno mladim, pa pretpostavljam da i ti alokine koji imas 13 za sebe mislis isto, kao i mladi gospodin sto voli zeceve, pingvine i da programira u c-u, koji takodje ima i 10 godina. Dakle, ne znam odakle ti da je on covek.
@Count dracula: Ako se ne varam ti si 3-4 razred osnovne skole, sto znaci da ne znas ni solidno gramatiku, ni matematiku u nivou osnovne skole. Da bi neko mislio da je vredno odgovoriti na tvoje pitanje, valjda ti moras da budes najvise angarzovan oko toga, pa cak i ako nisi koristio pretragu da bar u 5-6 recenica kazes koji je tvoj problem. Citiram kako izgleda tvoj post: Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Stevvan na korisnoj poruci: | ||
allokin (17.11.2008) |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.892 puta na 1.077 poruka
|
![]()
@Stevan
U pravu si sa izjavom da ne treba potcenjivati ljude ali si onda kontradiktoran kada pokušavaš da objasniš čoveku da je premlad da počne da programira ![]() ![]() ![]() @Count Dracula Tvoje pitanje je u stvari izuzetno interesantno. U suštini ono što tebe interesuje jeste da li možeš da iskoristiš C da se direktno iz aplikacija povežeš na internet. Odgovor glasi da. Povezivanje možeš da vršiš direktno iz aplikacije koristeći neku od gomile gotovih C biblioteka za ovu namenu. Većina njih na Windowsu je napisana da iskorišćava tzv. WinAPI tj. da ga grubo nazovem skup biblioteka u Windowsu koji ti omogućava da neke stvari znatno lakše odradiš i da ne moraš da ih pišeš od nule. Na Linux-u postoje takođe odgovarajuće biblioteke koje završavaju isti posao i drugačije se zovu. Sa ovako pisanim aplikacijama možeš da radiš gotovo sve što ti padne na pamet: da pozivaš sadržaj stranica sa interneta, da se zakačiš na FTp server, da pošalješ mail itd. za sve ovo još jednom napominjem postoje već gotove biblioteke. Jedine dve stvari koje bi recimo u tvom slučaju bile važne ako se odlučiš da probaš ovakav vid programiranja (a ne vidim da si to bilo gde učinio već da se samo raspituješ a ko pita ne skita) jeste engleski za pretragu na netu i relativna težina C jezika koji prvo moraš da savladaš da bi kasnije mogao da koristiš naprednije opcije kao što su korišćenje biblioteka. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Član
Član od: 14.11.2008.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
|
![]()
Off topic:
Citat:
On topic: Mislim da ako uzmes knjigu Kernigema i Ricija mozes prilicno bezbolno a opet brzo da udjes u svet C-a. U toj knjizi nema konkretno toga sta tebi treba, ali sigurno te moze uputiti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Veteran
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.892 puta na 1.077 poruka
|
![]() Citat:
![]() Moji prvi eksperimenti su bili vezani za AMIGA BASIC demo program pod nazivom "Picture" a koji je crtao neke interesantne krugove i sl. Dakle ne mogu da kažem da imam konkretno neki svoj prvi kod ali kod programa na kome sam ja pravio prve korake izgleda ovako ![]() Kod:
DEFINT P-Z DIM P(2500) CLS LINE(0,0)-(120,120),,BF ASPECT = .1 WHILE ASPECT<20 CIRCLE(60,60), 55, 0,,,ASPECT ASPECT = ASPECT*1.4 WEND GET (0,0)-(127,127),P CheckMouse: IF MOUSE(0)=0 THEN CheckMouse IF ABS(X-MOUSE(1)) > 2 THEN MovePicture IF ABS(Y-MOUSE(2)) < 3 THEN CheckMouse MovePicture: PUT(X,Y), P X=MOUSE(1): Y=MOUSE(2) PUT(X,Y),P GOTO CheckMouse ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Veteran
|
![]()
Ekstra holodoc!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Problem sa novim kompom! | Slavke | Kvarovi | 9 | 11.1.2008 18:17 |
Problem sa WiFi-om... | matke | Kvarovi | 1 | 11.1.2008 14:51 |
Veliki problem sa RAM memorijom | leka | Kvarovi | 10 | 27.7.2006 10:17 |
problem sa ramom i klokom procesora | mad_skillz | Kvarovi | 1 | 18.7.2006 10:50 |