Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Zvuk na računaru
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Zvuk na računaru Zvučne karte, zvučnici, slušalice...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 17.3.2006, 17:01   #1
madsrdjan
Član

Član od: 2.3.2006.
Zahvalnice: 61
Zahvaljeno 25 puta na 17 poruka
Unhappy Problemi sa zvukom

Pozdrav svima.Nadam se da ce te mi pomoci oko mog problemcica.Imam zvucnu kartu Audigy 2 (ne znam koji model jer pise samo Audigy 2) i zvucnike Genius SW-5.1 Home Theatre 3600W.Problem je u tome sto kad slusam muziku cuje ce neko cvrcanje pogotovo kad vokal odpjeva glasove "S" ili "Z" ili tako nesto.Skroz iritantno.Prije ove zvucne koristio sam integrisanu na ploci Asus A7N8X-E i tu sam prvi put te sumove cuo ali slabi su bili pa nisam obracao neku paznju na njih.Medjutim kad sam kupio Audigy 2 onda je sum bas postao bas iritantan.Drajvere sam probavao i one koje sam dobio uz zvucnu a probao sam i one sa sajta od Creative-a. Taj sum,to cvrcnje pogotovo postane upadljivo kad se na EAX-konzoli upali audio efects(advanced EQ).Ako neko ima ideju sta bi mogao uraditi povodom ovoga bio bih jako zahvalan.
Poz
madsrdjan je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.3.2006, 20:50   #2
Miloš
Veteran

Član od: 18.1.2006.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 15 puta na 11 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Miloš Slanje poruke preko Skypea korisniku Miloš
Određen forumom Re: Problemi sa zvukom

Ne znam koliko je pomenuti model zvučnika kvalitetan, ali da sam na tvom mestu, ja bih probao sa drugim zvučnicima ili slušalicama.
Miloš je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.3.2006, 22:04   #3
Tetanus
Član

Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

Ja imam istu kombinaciju kao i ti (audigy i Genius). Kod mene se tako nesto ne desava, ne verujem da su zvucnici problem, pre bih rekao da je problem u muzickoj ili da je softverski.
Tetanus je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.3.2006, 9:19   #4
Suicide samurai
Član

Član od: 25.10.2005.
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Suicide samurai Slanje poruke preko Yahooa korisniku Suicide samurai

imam slicnu kombinaciju: Live! i genius 5.1 - kod mene cvrcanja nema, mada sam dobijao cudan zvuk sa zadnjih zvucnika kad se uklljuci CMSS (Creative MultiSpeaker Surround)
Suicide samurai je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.3.2006, 10:58   #5
piskoonline
Član

Član od: 10.2.2006.
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka

Degenerični surround program. Brlja tamo gde ne bi trebao. Igraj se podešavanjima surrounda i samog softvera kartice, a proveravaj sa klasičnim stereo a zatim i 5.1 surround snimcima da nađeš optimum. Creative (eto, i ja ga godinama kupujem, a i sada imama Audigy) je jedan prilično sramotan pisac softwera-drajvera za svoje proizvode, uvek nešto kilavi ili neradi, pa kad se to desi Mustek-u, ne nervira me, to sam i platio, ali, Creative je ipak neki zakon u ovom segmentu tržišta - a ono . Ne znam, to je neki kineski sindrom da se na stvar od 150g stavljaju natpisi o 2000W i upotrebljavaju reči kao P.M.P.O, pa tako i za taj virtuelni surround.... to je kao kad na fiću napred stave masku mercedesa a odozada nalepe natpis TURBO. Samo "feature" - a u stvari "fekalture"....
piskoonline je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.3.2006, 13:57   #6
Lord
Veteran

Član od: 19.12.2005.
Zahvalnice: 26
Zahvaljeno 24 puta na 18 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Lord

Ja takodje imam pomenutu kombinaciju, i nemam nikakvih problema... Probaj odneti kod nekog druga i isprobaj zvucnu tamo, pa ako se isto desava, reklamacija...
btw, mozda su ti i zvucnici proprdeli?
Lord je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Ponovo problemi sa NOD32 alien Zaštita 13 6.10.2006 19:17
Problemi sa Pro Evolution Soccer 2005 Dusan Zamurovic Sportske simulacije 5 20.6.2006 10:37
Problem sa zvukom pri gledanju divx Shlaymara Video/TV softver 2 9.3.2006 16:13
Neki problemi sa nod32 alien Zaštita 3 3.3.2006 0:44
Muka sa zvukom Miloš Zvuk na računaru 6 18.1.2006 21:02

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 7:41.