![]() |
![]() |
|
Zvuk na računaru Zvučne karte, zvučnici, slušalice... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 2.3.2006.
Zahvalnice: 61
Zahvaljeno 25 puta na 17 poruka
|
![]()
Pozdrav svima.Nadam se da ce te mi pomoci oko mog problemcica.Imam zvucnu kartu Audigy 2 (ne znam koji model jer pise samo Audigy 2) i zvucnike Genius SW-5.1 Home Theatre 3600W.Problem je u tome sto kad slusam muziku cuje ce neko cvrcanje pogotovo kad vokal odpjeva glasove "S" ili "Z" ili tako nesto.Skroz iritantno.Prije ove zvucne koristio sam integrisanu na ploci Asus A7N8X-E i tu sam prvi put te sumove cuo ali slabi su bili pa nisam obracao neku paznju na njih.Medjutim kad sam kupio Audigy 2 onda je sum bas postao bas iritantan.Drajvere sam probavao i one koje sam dobio uz zvucnu a probao sam i one sa sajta od Creative-a. Taj sum,to cvrcnje pogotovo postane upadljivo kad se na EAX-konzoli upali audio efects(advanced EQ).Ako neko ima ideju sta bi mogao uraditi povodom ovoga bio bih jako zahvalan.
Poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Veteran
|
![]()
Ne znam koliko je pomenuti model zvučnika kvalitetan, ali da sam na tvom mestu, ja bih probao sa drugim zvučnicima ili slušalicama.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Ja imam istu kombinaciju kao i ti (audigy i Genius). Kod mene se tako nesto ne desava, ne verujem da su zvucnici problem, pre bih rekao da je problem u muzickoj ili da je softverski.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
imam slicnu kombinaciju: Live! i genius 5.1 - kod mene cvrcanja nema, mada sam dobijao cudan zvuk sa zadnjih zvucnika kad se uklljuci CMSS (Creative MultiSpeaker Surround)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
Član od: 10.2.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
Degenerični surround program. Brlja tamo gde ne bi trebao. Igraj se podešavanjima surrounda i samog softvera kartice, a proveravaj sa klasičnim stereo a zatim i 5.1 surround snimcima da nađeš optimum. Creative (eto, i ja ga godinama kupujem, a i sada imama Audigy) je jedan prilično sramotan pisac softwera-drajvera za svoje proizvode, uvek nešto kilavi ili neradi, pa kad se to desi Mustek-u, ne nervira me, to sam i platio, ali, Creative je ipak neki zakon u ovom segmentu tržišta - a ono
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Veteran
|
![]()
Ja takodje imam pomenutu kombinaciju, i nemam nikakvih problema... Probaj odneti kod nekog druga i isprobaj zvucnu tamo, pa ako se isto desava, reklamacija...
btw, mozda su ti i zvucnici proprdeli? |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Ponovo problemi sa NOD32 | alien | Zaštita | 13 | 6.10.2006 19:17 |
Problemi sa Pro Evolution Soccer 2005 | Dusan Zamurovic | Sportske simulacije | 5 | 20.6.2006 10:37 |
Problem sa zvukom pri gledanju divx | Shlaymara | Video/TV softver | 2 | 9.3.2006 16:13 |
Neki problemi sa nod32 | alien | Zaštita | 3 | 3.3.2006 0:44 |
Muka sa zvukom | Miloš | Zvuk na računaru | 6 | 18.1.2006 21:02 |