![]() |
![]() |
|
ŠDK - Osnovne komponente Saveti u vezi sa kupovinom osnovnih komponenti računara: procesora, ploča, memorije... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 20.1.2009.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Zasto na OCZ i Geil sajtu, na memory konfiguratoru nema P5Q Pro i MSI P45 NEO2 FR ploca? Da ne bude problema?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 10.7.2006.
Zahvalnice: 790
Zahvaljeno 1.618 puta na 1.389 poruka
|
![]()
Pa trazis pogresno ti...To treba da na sajtu proizvodjaca ploce trazis prodrsku za njih...Ali da znas to su samo one memorije sa kojima su oni testirali...Ne znaci da neka nece da radi...Ali Asus cija je ovde ploca mnogo bolja nekad nece da se slaze sa OCZ-om, a hoce sa Geilom. Ili obrnuta situacija recimo za Rampage model.
Sve ti je to od slucaja do slucaja, ne mozes da budes siguran dok ne porbas. Kingston i Transcend ram bi trebalo da rade ok na obe ploce... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Nemoj da te to brine. Svaka iole bolja prodavnica pc opreme ima razumevanja za takve stvari.
Ako ti npr. ne radi 2x1gb OCZ, mozes se vratiti u shop i reci im u cemu je stvar i zameniti za memoriju iste (slicne) cene, a po potrebi mozes da doplatis za neku drugu memoriju. Pare ne vracaju. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Novi član
|
![]() Citat:
Evo moj brat npr. video na asusu da ide (za p5q se) ram KHX 1066 (ne znam tacno model) sa K2 u oznaci modela (sto znaci kit x2). On nije nasao bas taj, nego 2 singla (isti model samo bez K2), i ima stalno kocenje compa posle 10-ak minuta. Juce je isao na kingston, i na njihovom konfiguratoru ispada da samo KVR memorije idu na ovu plocu (nema ni jednog KHX-a). Inace, upravo zbog toga (i gomile slicnih problema sa memorijama na asusu koje sam video na internetu) blizi sam ovoj MSI Neo2-FR ploci. (npr. za P5Q SE asus upozorava da treba koristiti iskljucivo njihove graficke a ja sam vec kupio Saphire 4850 dual-slot itd ) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ne veruj u sve sto cujes. Jedino veruj onome sto vidis.
![]() Mozda mu nije ni radilo jer su 2 single stick-a... Mozda nije ista serija pa je dolazilo do nekompatibilnosti? Citat:
![]() Ja bi u inat kupio graficku kartu drugog proizvodjaca. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pa ti pre onda uzmi DFI LanParty P45 T2RS ili DFI Blood Iron P45 nego taj MSI...I mnogo su bolji klokeri i bios je mnogo bolji...
LanParty model jedino ne voli OCZ ram na 1066 ali sve ostalo bi trebalo da radi ok. Inace to sto je brat imao frku dolazi zbog toga zato sto se na memorijama stavljaju razliciti cipovi, ram moze da bude jednostran ili dvostran, a kod nekih ploca sve to ima uticaja...Zato se cesto pribegava i flesu biosa na neku noviju verziju... |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ukimafija na korisnoj poruci: | ||
subzero (27.1.2009) |
![]() |
#7 |
Novi član
|
![]()
Da budem iskren, te ploce nikad nisam ozbiljno registrovao. Ne izgleda lose LanParty JR P45-T2RS (11.880). Problem je siromasna ponuda podrzanih memorija (na njihovom sajtu). Hteo bih 2x2G kit na 800 (a ako bi se moglo i na 1066). Drugo, bilo bi lepo da ne budu Kingston, i da imaju hladnjak.
Bojim se da ne prodjem sa uklapanjem memorija kao moj buraz (eno ga osto da skenira sa memtestom, upao je u bezizlaznu petlju). Uzgred, koliko max cita 32-bitna Vista? p.s. Sta zameras MSIju? Koliko se secam (sa njihovog sajta) te ploce upravo imaju neke easy clockerske alate. Sta fali njihovom biosu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Pa nemam nekih drastichih zamerki ali ni prici kvalitetu i renomeu jednog DFI-ja, poznatom kao vrhunskom overklokeru, sa sjajnim biosem i digitalnom naponskom sekcijom... A cene po kojima ih ti nalazis stvarno nisu realne i vrlo su visoke...A rekao sam to za memorije da moraju da se testiraju, to sto ne pise ne znaci da ne radi... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Novi član
|
![]() Citat:
Sto se memorija tice, najcesce imaju "ni jedan" do jedan model koji ti odgovara, pa ako ta memorija ne radi dobro onda to bude problem (za sta zameniti). Drugo, cak i da je u nekoj prodavnici ponuda nesto bolja nego kod drugih, obicno to bude neka mala firma, za koju ne znas da li ce dogodine postojati. (jos uvek ima prodavnica koje funkcionisu u stanovima) Meni je ostalo da nabavim jos plocu, procesor i ram, i krenucu od ovog poslednjeg. Gde nadjem odgovarajucu memoriju (a da nije Kingston) uzecu i ostalo. edit: i zaboravih da dodam da je problem naci cak i dobro kuciste. Trenutno nema ni Centuriona590 ni Antec-a300 (mada mi se ni kod njih ne svidja sto im je PSU dole i tako uvlaci svu prasinu sa poda). Ima dobrih NZXT ali "hermeticki" zatvorenih sa svih strana, jer su izgleda njihovi projektanti vodili racuna iskljucivo o estetici. Termaltake sa svojim "talasima" mi se uopste ne svidja. itd. itd. Poslednja ispravka: subzero (25.1.2009 u 19:02) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Prvo to napajanje koje ide dole je mnogo bolja varijanta nego kad je gore i uduvava topao vazduh blizu kulera za procesor.
Vent bilo kog kvalitetnijeg napajanja je unutar kucista, tako da je to uvlacenje prasine o kome procas minimalno... Ali naravno svako kuciste mora s vremena na vreme da se cisti iznutra... http://img523.imageshack.us/my.php?i...tranicehn1.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Novi član
|
![]()
Uki, ipak bih uzeo LANPARTY DK P45-T2RS PLUS, jer je JR verzija mATX.
Nego jel mozes da pogledas http://www.dfi.com/portal/CM/cmprodu...rmal&mode=view sta im znaci ono "Please refer to ABS OverClocking Recommended Memory for the profile Bank1." pa za svaki bank druge podrzane memorije ??? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Deo inventara foruma
|
![]()
http://dfics.dfi.com.tw/dfi_cs/ABS_P...8500_Bank3.jpg
Pa to ako hoces da koristis njihove vec predefinisane profile i setovanja za OC, sa tom memorijom, samo loadujes taj profil i vec si kloknuo procesor. Samo bre mnogo nesto OCZ-a a neke OCZ module na 1066 bas nije htela da primi. U svakom slucaju nemoj OCZ gold na 1066 da stavljas. Probaj sa nekom drugom serijom(platinum, reaper, flex) ili GEILom, ili pak kingston hyper X |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Novi član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Novi član
|
![]()
Ne razumem kako mogu da budu razlicite podrzane memorije za razlicite bankove ?? Znaci na bank1 neki Kingston a na bank3 OCZ ?? Ili recimo, Geil moze samo na bank3, a na bank4 moze samo G.Skill ???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Novi član
|
![]()
Uki pomagaj. Da li DFI Lanparty DK-T2RS Plus podrzava 8 ili 16Gb memorije.
Potpuna konfuzija oko ovoga. Neki sajtovi (vecina) kazu 8 a neki (ukljucujuci dfi) kazu 16. Sta je tacno? Pored toga memorija koju sam narucio Geil kit 4x2Gb GB28GB6400 C5QC(4x2GB 5-5-5-15) nije na spisku podrzanih na DFI sajtu (?) I da li je ovo uopste Black Dragon (to sam trazio, a u sifri na profakturi ne pise Black D.)? |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Avioni | Dr Zoidberg | Brbljaonica | 3931 | 17.4.2022 21:11 |
Grafika 9800gtx+ vs. ATI4850 | Macak Mackin | ŠDK - Grafika | 132 | 21.1.2009 1:45 |
Na kojim sajtovima gledate ocene hardvera? | SaX MatiX | Osnovne komponente | 4 | 10.9.2008 23:43 |
BIOS druge ploče na ASUS P4P800S SE | LUKA | Osnovne komponente | 13 | 4.2.2007 1:44 |