![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Deo inventara foruma
Član od: 22.11.2005.
Zahvalnice: 389
Zahvaljeno 716 puta na 542 poruka
|
![]()
Kad dodjoh kuci danas, zatekoh zunzaru kako se seta po monitoru i oteram je... i tu nista cudno nebi bilo da 2 minuta kasnije nisam primetio nesto kao mrtvi pikseli samo malo vece i braon
![]() Ugasim ja monitor i upalim svetlo u sobi, a ono se vidi i kad je monitor ugasen. I izgleda kao da je okrznuto. Pa sad neznam jel to muva mogla da uradi... tesko da su mrtvi pikseli. ![]() Monitor je ViewSonic VX2260WM, star oko 3 nedelje. Koliko mi je zivaca ovaj monitor pojeo, to je cudo jedno... bolje da sam ostao na ona dva CRT-a sto sam imao... Pokusao sam da slikam kamerom od mobilnog ali je vrlo losa slika pa sam batalio de se cimam da kacim. Dakle, jel moguce da je muva? Poslednja ispravka: Mickie (7.8.2009 u 17:52) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
V.I.P. Test Drive
Član od: 18.2.2007.
Zahvalnice: 1.159
Zahvaljeno 2.446 puta na 1.922 poruka
|
![]()
Da nije sluchajno bio Baxter Stockman, on je mogao da ti sredi monitor ako je hteo
![]() Enivej, iskreno sumnjam da je muva mogla to da ti uradi, ali ne bi bilo najchudnija stvar koju sam video. Ako se izdizhe iznad povrshine monitora, onda se reshenje samo namece - potrudi se bolje da ga ochistish. Ako ne, osetio bi neko udubljenje, mora imati razlike nekakve. Ne verujem da muva ima "alatku" kojom bi tako oshtetila monitor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Veteran
|
![]()
Destilovana voda + mikrofiber, samo pazi sa pritiskom, nek bude dovoljan tek da pokupi crap.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka
|
![]()
Citiraću samog sebe
![]() Citat:
A ako je toliko tvrdokorno onda propil alkoholom (virtovim čistačem kočnica) pod uslovom da monitor nema nikakav anti glosi premaz i slično. Naravno ovo je krajnje rešenje ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ovako: I u desnom donjem uglu ima dve tacke u razmaku od 1CM, jedna nema nikakvo ispupcenje ni udubljenje, samo je belo kad je ekran ugasen, a crno kad je upaljen na belu pozadinu. Dok druga kao da ima udubljenje malo, oseca se pod prst. Boja isto.
Po sredini uz gornju (3-4CM od gornje ivice) ivicu monitora ima jos jedna braon, cini mi se da ima ispupcenje. Isto belo kad se ugasi monitor. Ima i jedna dole, 1CM uz donju ivicu tacno po sredini Dock-a (ili Taskbara). Ta je isto braon na beloj pozadini a belo kad je monitor ugasen. Kad kazem belo, mislim kao kad se kliker okrzne. Ova zadnje opisana ima udubljenje. Probao sam vlaznom krpicom, probao sam da ga ogrebem coskom od vizitkarte ove sto mi se cini da imaju ispupcenje, ali nista. Nisam se usudio jace da pritisnem... ![]() PS: Ima antiglare, znaci ne sme alkohol. Imam neko sredstvo za monitore, sad cu i sa njim da probam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
V.I.P. Test Drive
Član od: 18.2.2007.
Zahvalnice: 1.159
Zahvaljeno 2.446 puta na 1.922 poruka
|
![]()
Onda bash nemash srece
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Uuuu ne podsecaj me na to, sa ovim Quad-om jos vise pisti OCZ i Vdroooooop je jos veci.
Sto se tice sredstva, jedva ga nadjoh. I sad kad sam ga naso citam sadrzaj i izgleda da ima alkohol. Tako da necu da ga probavam. Prastaro neko sredstvo nema ni monitor nacrtan, nego pise da je za ciscenje kucista... Mora kupim sredstvo |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
CSC
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Freško na korisnoj poruci: | ||
Mickie (7.8.2009) |
![]() |
#9 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Poslednja ispravka: Mickie (7.8.2009 u 19:24) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
CSC
|
![]()
Pa teško da ćeš ga naći bilo gde drugde jer je u pitanju sredsto koje proizvodi i pakuje O1SS, al šta ga znam možda ga i nađeš negde. A u slučaju da ga ne nađeš nigde. Kontaktiraj me na PM pa ću ti ja poslati iz Niša sredstvo nije nikakav problem...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Član
Član od: 24.8.2007.
Zahvaljeno 16 puta na 11 poruka
|
![]()
Može se desiti da je mušica pre nego što je sletela na tvoj monitor bila u dodiru sa nekom hemikalijom koja je oštetila zaštitni sloj ekrana.
Nema nikakvih šansi da je ona sama fizički oštetila monitor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Raaaaaddiiiiiiii!!!!!!!1111111
Evo sad sam kanuo samo jednu kap ovog sredstva na krpicu sto mi poslao Freško, i ocistilo je bez problema. Iz jednog prolaza krpom. Ovo je izgleda magicno neko sredstvo, voda nikako nije mogla da razbije ovo ma koliko da sam trljao, a ovo sredstvo ga obrisalo za c's. I ostalo je jos, ima jos valjda za nekoliko ciscenja. Sad nema nikakve tackice, kao nov monitor. Jes da bezvezan monitor ali to je druga prica. @Freško Hvala ti 1000x ![]() PS: Izgleda da nije muva okrznula, samo ga je malo popljuvala. A izgledalo k'o da jeste ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Deo inventara foruma
|
![]()
E šta se meni desilo je za neverovati. Police gde mi je televizor LCD plejer iznad njega i risiver ispod. Ker poveliki crni šnaucer ženka, ne znam šta je htela, ali pokušala je da se popne na policu gde je risiver. Povuče kablove i plejer koji je iznad LCD-a padne na ledinu, okrznuvši pritom LCD. Na ekranu ostane crna crta. Možete da zamislite kako sam poludeo. Uvatim se za glavu pa za švedsku krpu. Trljao sam malo grublje po tom LCD-u. I verovali ljudi ili ne nikakvo oštećenje na ekranu nije ostalo. Čak i plejer koji je opalio sa više od 1,5 metara nije oštećen. Odmah sam to proverio pustivši neki film.U pitanju je xoro plejer i Sony lcd bravia.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Da li svako može da instalira Windows? | dbaja | Operativni sistemi | 119 | 14.12.2012 12:37 |
Može li procesor ili ne može | Djordje Turjacanin | Osnovne komponente | 5 | 5.9.2009 6:44 |
Displej - Nokia 5310 XpressMusic | brainzor | Aparati i oprema | 16 | 3.12.2008 17:57 |
Da li UBUNTU može da bude u DualBoot-u sa XP-om? | Fiky | Slobodni softver | 2 | 3.5.2008 22:14 |