![]() |
![]() |
|
Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
|
![]()
ja bih zeleo da naucim neki programski jezik za pravljenje igrica ili programa....
totalni sam pocetnik pa neznam odakle da pocnem ![]() 1) Koji jezik da ucim javu, c++ neki naj prstiji ![]() 2) gde mogu da nadjem tutorial na srpskom ukoliko ga ima ![]() UNAPRED hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
V.I.P. Programiranje
Član od: 9.1.2009.
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka
|
![]()
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima cvarci i kavurma !!!!!!!!!!
ajd sad ozbiljno : prelistaj malo ovu sekciju u kojoj si otvorio temu, ovakvih pitanja koliko god hoces, a odgovora na tim temama jos 5 puta vise. bezbroj puta je diskutovano o tome koji je "najbolji" jezik za pocetak, gde ima tutoriala na srpskom i sve ostalo sto te zanima da bi se upustio u programerske vode. samo citaj ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
Dzabe ja to citam ali nikako da shvatim
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja bi neko da mi ovde pomogne.... imam jedan problem oko foruma www.mycity.rs kada udjem otvara google a kada udjem u neku temu ono kaze Error Not Found The requested URL /3D-programiranje/ was not found on this server. zna neko koji je problem ucemu je problem??? ja trazim nesto poput ovakvog objasnjenja http://www.mycity.rs/3D-programiranj...KER-Dakle.html pre oko 15 dana je radilo sada nece izbaci ono gore ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
|
![]()
tutoriali.org je najbolji sajt sto se tice toga... u srednjoj skoli se krece sa pascalom pa bih ti to preporucio, posle ce ti i biti lakse na informatici mada postoji opasnost da se smoris
![]() ja sam imao "bliskih susreta" sa c++ koji je meni lak za pocetnika, ali se uci na nekim fakultetima tek |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
hvala...
jel neko zna ucemu je problem www.mycity.rs nemam pojma ucemu je problem bio sam kod druka ono radilo a kod mene nece ![]() ![]() ![]() i gde mogu skinuti neki pascal program? ![]() Poslednja ispravka: srdjan (KOSOVO) (29.1.2010 u 20:55) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Veteran
|
![]()
mani se mycity-a ... glupostkucaj turbo pascal u google ili free pascal...
ne znam kakav je ovaj free, a turbo pascal sam vidjao na kompovima u skoli... malo je ruzan ali sta ces takav ti je svet programiranja. ![]() tezak i siv.... (sad ce pravi programeri da se naljute) ![]() Edit: evo sajt za ovaj free: http://www.freepascal.org/download.var a za turbo pascal ne smem da stavim link jer nisam siguran jel on besplatan ili nije a na sjtu koji sam ja nasao jeste besplatan(samo ne znam jel legalan) |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku stepanov na korisnoj poruci: | ||
miD3 (5.12.2011) |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.379
Zahvaljeno 3.325 puta na 2.299 poruka
|
![]()
Ccc, opet ovi likovi sa Pascalom.
Pascal simply ne vredi uciti, bar po meni. Dohvati se C++-a ili Jave. Ako mislis da ne bi mogao da se uhvatis u kostac sa njima kreni za Visual Basicom. Na kraju, preporuka mnogih ljudi ovde jeste C#. Ako ne znas Engleski, to je prvi jezik koji bi trebao da naucis ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
|
![]()
engleski nemam pojma...
![]() jedino sto znam od kodove da pisem je u GM ime=get_string('upisite svoje ime',''); show_message('ti se zoves' + ime ' veoma si mlad'); Mozda bi mi bolje bilo ja da ovo batalim jer nemi ide bas kako bi trebalo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Veteran
|
![]()
Kakav duh
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pocni sa QBASIC-om i nekim recnikom u backgroundu/u krilu...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Član
|
![]()
gde mogu skinuti program za vizual basic???
ima li neka razlika uzmedju QBASIC, basic i visual basic ili je isto ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Veteran
|
![]() Citat:
http://www.microsoft.com/Express/Vb/ A postoji razlika imena ti govore sve. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Član
|
![]()
a neko zna problem oko www.mycity.rs??????? n_klanja:
![]() ![]() ![]() kada ukucam www.mycity.rs/3D-programiranje/ KOJI JE PROBLEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
V.I.P. Programiranje
Član od: 9.1.2009.
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka
|
![]()
da li ti shvatas koliko je suludo da ljude na sk forumu teras da ti rese problem zasto ti ne radi mycity forum ?
vezujem se na prethodno pitanje pod pitanjem, da li ti razmisljas? i ako bas hoces ovde da pitas za neki drugi forum zasto ne radi, sigurno takvo pitanje ne pripada sekciji za programiranje ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Novi član
|
![]()
Ja mislim da je za vas pravo reseje za pocetak krenete sa Mayo-m pa kasnije cete da ukapirate sustinu sta vam je sve potrebno za dalji rad
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Maya je alat za 3D animaciju, modeling i rendering.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Član
|
![]()
I kakve to veze ima s time sto on hoce da nauci c++..znam sta je maya nego aj da proverim mozda postoji i neki takw programski jezik(ocito nepostoji)
Poslednja ispravka: NISAM NESTO SMART (2.2.2010 u 15:46) |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pa covek je uleteo i videvsi "3D" u nekom postu - izlupetao se
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Član
|
![]()
Ljudi odlucio sam se za visual basic.
Gde bih mogao naci neki najbolji tutorlai na srpskom??? i mogo li bi neko da napise kodove koji su najpotrebniji za rad u VB??? |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Početnik sam! (Koji programski jezik) | Player_SanAndreas | Programiranje | 40 | 8.6.2010 20:38 |
Koji jezik? | Toce | Programiranje | 7 | 5.6.2010 22:53 |
Koji je laptop najbolji | Djodjino | Prenosni računari | 27 | 6.5.2008 22:39 |
Koji je cooler najbolji za Athlon Xp | Mr.Eco | ŠDK - Osnovne komponente | 6 | 3.5.2006 22:48 |
Koji je najbolji antivirus | Vlado78 | Zaštita | 3 | 5.12.2005 17:38 |