![]() |
![]() |
|
Osnovne komponente Procesori, ploče, memorije... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
|
![]()
Danas sam kupio maticnu Gigabyte GA-EP41-UD3L, ubacio 1024 MB Kingston i 512 MB PQI DDR2, u Windowsu mi pise 1.50 GB Available (1.00 GB Usable), zasto? Testirao sam RAM sa Burnin Test Pro 6 i ne prikazuje greske.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
V.I.P. Zaštita
Član od: 30.9.2007.
Lokacija: Hypnos Control Room, Tokyo Metropolitan Government Building
Zahvalnice: 1.183
Zahvaljeno 1.323 puta na 1.095 poruka
|
![]()
512MiB ti je najvjerovatnije rezervisano od strane integrisanog grafičkog čipa na matičnoj ploči (G41 čipset, ako sam pogriješio, ispravite me). Pogledaj u BIOS-u da li je možeš smanjiti.
EDIT: Sad vidjeh da imaš 8600, pa pokušaj da isključiš integrušu u BIOS-u. Da li si instalirao ForceWare? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
Instaliao sam novi ForceWare, ali i dalje me zeza. Kad ukljucim komp, zvucnik lagao pisti jednolicnim tonom, a onda se pali normalno. U BIOSu ne mogu da nadjem opciju za iskljucivanje integruse, jel moze neka pomoc?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
To pistanje indikuje ili neispravnu/nekompatibilnu memoriju ili graficku. Probaj da od nekog drugara pozajmis grafu i memaru, iskombinuj pa javi sta se desava.
Poz! |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Nemanja NS na korisnoj poruci: | ||
thecoby (21.4.2010) |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
Verovatno me zeza zato sto maticna podrzava minimum RAM na 667 MHz, a ja imam 1GB 667 + 512MB 533, pa mi zato ne radi tih mrtvih 512, jel da? Jaooj, za 3 dana sa 2.5 GB sam dosao na 1...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
V.I.P. Zaštita
Član od: 30.9.2007.
Lokacija: Hypnos Control Room, Tokyo Metropolitan Government Building
Zahvalnice: 1.183
Zahvaljeno 1.323 puta na 1.095 poruka
|
![]()
Pokušaj, ako je moguće, da isključiš dual channel memory u BIOS-u. Nije problem frekvencija na kojoj memorija radi već je problem, pretpostavljam, nejednak kapacitet modula.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
Član od: 11.2.2009.
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno 6 puta na 6 poruka
|
![]()
Brzina nema veze ako hoce da rade zajedno, ni ja nisam bio siguran u to ali (i ako ovde nije niko odgovorio) dosao sam do odgovora, radice ti na nizoj frekvenciji (ponavljam ako uopste hoce da rade). Drugo cim bocnes grficku, trebalo bi da se integrisana iskljuci. Trece nikakakav pistajuci zvuk ne bi smeo da se cuje iz kompa.
Uzmi izexperimentisi, zameni mesta modulima (pa ga startuj). Pa onda probaj da samo sa po jednim modulom pokrenes komp. Prosto vidi da li ce svaku samu ocitati kako treba. Najcudnije stvari mogu da se desavaju sa kompom. Primer iz licnog iskustva graficka je radila dva meseca u kompu kao zmaj i onda nista, a nije crkla radi u drugom, probam drugi primerak, pa sa razlicitom kolicinom memorije na sebi i nece ni jedna, a u drugom sve rade. A ponavljam radila je dva meseca pre toga kao sat, vratio sam stariju i ona sljaka kao da nikad nije ni bila vadjena. PS. To stvarno smrdi na integrisanu, jel si siguran da ti je slot za grafu u redu ili da graficka radi, ako ona ne valja onda ti integrisana vuce taj ram viska (za sad mi je to jedino palo na pamet). |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku salesam na korisnoj poruci: | ||
thecoby (21.4.2010) |
![]() |
#8 |
Član
Član od: 25.3.2007.
Zahvalnice: 42
Zahvaljeno 91 puta na 60 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.091 puta na 3.803 poruka
|
![]()
pogledaj da ti nije ispala neka memorija
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
|
![]()
RESENO! Problem je bio sto maticna podrzava 667 MHZ, a doticna memorija od 512 radi na 533 MHz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Vicevi | Oblivion | Cvet kompjutera | 5473 | 27.5.2022 5:52 |
Supreme Commander: Forged Alliance | SirDuck | Strateške igre | 63 | 11.12.2019 22:18 |
Vista ne prepoznaje eksternu memoriju | Borowatz | Operativni sistemi | 0 | 22.4.2008 23:46 |
Problem - Imam sliku i zvuk samo u AVI playeru | Shark | Video/TV softver | 3 | 5.4.2008 19:31 |
Problem: Ne prepoznaje mi monitor! | munchmallow12 | Kvarovi | 14 | 7.3.2008 23:10 |