![]() |
![]() |
|
Operativni sistemi Windows, Mac OS, DOS... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Veteran
Član od: 10.4.2008.
Zahvalnice: 372
Zahvaljeno 381 puta na 205 poruka
|
![]()
Dakle, situacija je iz naslova. U BIOS-u je namešteno da je Secondary Master CDROM, a Primary Boot Device takođe CD ROM.
Nakon restarta, normalno izađe "Boot from CD", začuje se zujanje iz CD drive-a, a posle 5-6 sekundi počinje da se diže Windows sa hard diska. U pitanju je Gygabyte-ova ploča, čipset Intel 955X. Samo da napomenem da je sa istog CD-a na drugom kompjuteru instalacija pokrenuta bez problema. Google se u ovom slučaju pokazao kao beskoristan, tako da sam prinuđen da cenjene kolege forumaše pitam za pomoć. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
V.I.P. Phone Zone
|
![]()
Pokusaj da fizicki prebacis CD na drugu IDE granu, tipa master na sekundarnoj grani i tako probaj
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku JovanK na korisnoj poruci: | ||
Pandemonium (11.2.2011) |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Prepoznaje li operativni sistem cd od windowsa? Znaci jos dok si u windowsu ucita li CD, izbaci li onaj autoplay prozorcic?
Ako ne, probaj iz tog drugog kompa na kojem si uspeo da instaliras da prebacis CD/DVD citac, pa pokreni instalaciju. Meni je bila situacija da moj citac ucita neku igru koju hocu da instaliram, a ista ta igra kod druga nece, jer mu je dotrajao citac. A npr. neki drugi diskovi hoce da mu rade. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dacajak na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#4 |
Veteran
|
![]()
Prepoznaje, kad uđem u My Computer, ovaj vidi da je u drajvu XP.
Probao sam i sa drugim CDROM-om, desava se ista stvar. @JovanK: probaću i to kasnije, taj komp mi se sad udaljen nekih 15-ak kilometara, pa javljam šta je bilo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Deo inventara foruma
Član od: 28.5.2010.
Zahvalnice: 725
Zahvaljeno 1.285 puta na 984 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Laskaris na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
Moguće da nije pritisnuo bilo koji taster, ako nije do toga, neka otvori računar, i nadje onaj treći kablić od CD čitača, koga nema na hard diskovima, i pokuša onda.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Nikola Mladenovic na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#7 |
Veteran
|
![]()
Ma, ono sa Press any key to boot from CD se ne pojavi uopšte! Samo Booting from CD na par sekundi i digne Win sa HD-a. Nisam stigao noćas da se bakćem s tim, sutra ću opet...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
|
![]()
Kao što rekoh otvori računar, otkači onaj treći (AUDIO) kabli na čitaču, i radiće.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Veteran
|
![]()
Evo kako sam rešio problem: Nakon što prebacivanje CDROM-a na drugu IDE granu nije dalo nikakav efekat, a treći AUDIO kablić na čitaču nije ni postojao, prvo sam jedva odoleo iskušenju. Islušenje je podrazumevalo čekić, bonsek i brusilicu. Onda sam popio rakiju. Pa sam popio još jednu rakiju. Onda sam iščupao hard iz dotičnog kompa, stavio ga na drugi komp i lepo instalirao Windows. Vratio sam hard u prvi komp, instalirao drajvere, antivirus etc.
Tužna strana svega je što je prva stvar koju me je pitala dvadesetogodišnja sestra od strica (njen je ovaj problematični komp) bila da li sam joj "instalirao fejs". Tu sam zažalio za čekićem i ostalim rekvizitima iz plana B. Kraj bi bio srećan da sam single, jer bi mi onda šveca nabacila neke njene drugarice. Ovako, dobio sam "hvala" i rakiju ![]() Anyway, evo vam svima po jedna zahvalnica što ste se iscimali da mi pomognete. Poz |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Pandemonium na korisnoj poruci: | ||
dacajak (12.2.2011) |
![]() |
#10 |
Član
|
![]()
Uh, ćuti prepade me, kako si počeo da pišeš pomislio sam da si razbio računar. Pozdrav.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Problem sa puštanjem HD filmova sa eksternog HDD-a | Pipboy | Foto i audio/video | 0 | 24.12.2010 21:09 |
komp do 400e sa monitorom | donmarko | ŠDK - Osnovne komponente | 11 | 4.8.2008 14:12 |
komp do 500e sa tv kartom + monitor do 200e | nooblica | Šta da kupim? | 15 | 12.2.2008 3:34 |
Komp do 650e sa TV tjunerom,monitorom i zvucnicima | Mario Pavićević | Šta da kupim? | 10 | 4.1.2008 15:18 |
Zvucnici sa linije na komp? | Cheguevara | Zvuk na računaru | 26 | 27.9.2006 18:01 |