![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 11.10.2010.
Zahvalnice: 187
Zahvaljeno 25 puta na 18 poruka
|
![]()
Imam CRT monitor Philips 107E5 bele boje, star 9 godina. Slika je pocela da treperi prvo male linije pa onda posle 15 minuta sve vise do treperivanja. A zelena lampica je takodje treperila a 15 min. pre nije treperila. Znam da to moze biti do magneta, telefona, zvucnika ali sve to nisam nista imao blizu monitora. Naravno povecao sam mu refresh rate od 60hz na 75hz i gle hvala Bogu nije treperilo, osim sto sam poceo citati na netu i pisao podatke citavih 12 sati nije treperilo. E tek sutra dan ja upalim i bilo odlicno sve, ali posle 15 minuta problem se vratio i nije bilo slike ali je radila lampica i ja sam ga izvukao iz uticnice i ponovo da stavim uticnicu da vidim da radi, teperi zeleno svetlo ali nista na ekranu. Recite mi sve kako ga mogu resiti, ovo je jedan stari komp i monitor od oca pa daj Boze da se sredi, slobodno recite sta da radim i kako. Znam da dans niko skoro nema CRT ali bolje i to nego nista. Ako ne razumete slobodno pitajte sta Vas sve zanima da vam objasnim samo da resim ovo.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
V.I.P. Test Drive
Član od: 16.2.2011.
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 813 puta na 699 poruka
|
![]()
Koraci ti idu od prilike ovako:
1. Ako možeš probaj monitor na drugom kompjuteru. Ako ne možeš pređi na korak 2. Ako na drugom radi, problem je najverovatnije do grafičke. 2. Nosi ga kod majstora. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
Član od: 11.10.2010.
Zahvalnice: 187
Zahvaljeno 25 puta na 18 poruka
|
![]()
Probao sam i nista ali lici mi problem na onaj kabel crni uticnica i onaj plavi za komp, pa sad ne znam ko tu vise zeza
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Novi član
Član od: 15.7.2011.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Da ne otvaram novu temu, pitacu ovde.
Od juce je slika na monitoru pocela da bude zelenkasta. Kontrast je svuda izmenjen i jako nervira. Cuo sam da se to moze desiti. Mislim da se i mom drugaru to vec desilo. Ima li neke nade ili da kupujem novi? I da, monitor je Samsung SyncMaster. CRT, star je vec 8 godina. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
![]()
Ako imaš sreće, samo ti prekida kabl između kompjutera i monitora. To obično biva negde blizu konektora koji ide u računar, pa probaj malo da ga mrdneš i gledaj ima li kakve promene. Pogledaj i da li je konektor dobro uključen (gurnut do kraja, šrafovi zavrnuti) u grafičku karticu.
Ako nemaš sreće, onda je kvar najverovatnije u izlaznoj RGB sekciji monitora, tj. delu koji dolazi neposredno pre ekrana (kratak spoj dela koji obrađuje zeleni signal) ili u samom ekranu, mada može biti i u drugim delovima elektronike. To se u nekim slučajevima može popraviti, ali pošto je monitor star osam godina, takav kvar samo ukazuje na to da je celokupna elektronika odradila svoj vek i da uskoro možeš da očekuješ i druge kvarove. Dakle, ako nije u pitanju nešto tako jednostavno kao kabl koji prekida, mislim da ti se ne isplati popravka. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Procena računara | alien | Šta da kupim? | 6942 | 17.12.2023 10:28 |
Pomoc oko izbora plottera | braca86 | Grafički softver i radovi | 0 | 30.3.2009 17:51 |
Potrebna pomoc oko High End konfiguracije - Xtreme Gaming - | Mandrak | ŠDK - Osnovne komponente | 2 | 27.8.2008 9:30 |
Molim za pomoc | sweps | Osnovne komponente | 15 | 31.5.2008 2:21 |
Treba mi pomoc oko konfiguracije | polarnimeda | Šta da kupim? | 8 | 10.11.2005 19:00 |