![]() |
![]() |
|
Web razvoj Sve u vezi sa razvojem Internet sajtova: programi, dizajn, usluge hostinga, administracija... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 4.12.2007.
Zahvalnice: 43
Zahvaljeno 19 puta na 13 poruka
|
![]()
Imam za zadatak da napravim sajt, koristeci HTML, CSS, ASP, i baze ali imam veliki problem zbog toga sto skoro nista od toga sto nam traze nisu nas naucili. Imam za temu, sajt kladionice i za sad imam samo ovaj obican dizajn a treba da uradim:
Da napravim log in, i kad se korisnik uloguje da mu se otvori ova druga stranica (slika 2) i onda moze da sastavlja tiket. Izabere preko radio dugmeta tipove, napise uplatu i onda preko ASP da mu ispise tiket u tabeli, aj' to mi je i donekle jasno. i treba da napravim neku Admin stranicu preko koje admin moze da ubacuje nove parove, kvote i ostalo. tu pocinju moji problemi.. Da li neko ima linkove za tutorijale ili bar neke smernice kako se pravi log in i ta Admin stranica. Ja jedostavno ne znam da li se to radi preko ASP koda ili baza ili je nesto trece. Jos mi traze da napravim datum za svaku utakmicu pa ako je prosao datum da se ta utakmica ne pokazuje na str. 2 i da admin ima uvid na sve tikete. Ja ne znam da li su oni normalni, ako to uspem da uradim mogu slobodno da se zaposlim u bwin! Ako neko ima predlog neki sta da pokusam, tutorijal neki, bilo sta, bio bih jako zahvalan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Veteran
Član od: 22.6.2011.
Zahvalnice: 156
Zahvaljeno 166 puta na 110 poruka
|
![]()
Ja ne mogu da verujem da ti traže tako nešto, a da te ništa baš nisu naučili. Ne kažem da je nemoguće, al je malo verovatno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
Veruj mi da je tako, log in nije spominjan ni taj admin ni na jednim vezbama. Jos treba i baze da pravim a to se pravdaju kao nismo stigli da predajemo zbog snega jer 3 nedelje ste izgubili zimus
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
Član od: 30.6.2006.
Zahvalnice: 46
Zahvaljeno 133 puta na 122 poruka
|
![]()
Dobar ti taj projekat za fax sa znakom jedne poznate kladionice :-P
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 3.391 puta na 2.038 poruka
|
![]()
Mani se ćorava posla i plati nekome da ti odradi projekat. Ovako ćeš se provesti isto kao terorista koji uzgaja antraks a kome niko nije objasnio čemu služe plastične rukavice.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
Ma mrzelo me je da pravim logo pa uz'o njihov
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 3.391 puta na 2.038 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||||
Član
Član od: 11.7.2006.
Zahvalnice: 21
Zahvaljeno 56 puta na 53 poruka
|
![]() Citat:
inace mozes iskoristi sledece primere: http://www.texaswebdevelopers.com/ex...ogin/index.asp http://www.texaswebdevelopers.com/ex...gin_script.asp Citat:
Citat:
Citat:
taj aj da nazovemo admin panel mora imati bar tri odeljka kao sto su pregled tiketa(tu bi trebalo biti spisak tiketa po nekom redosledu i da za svaki tiket pokazuje da li je dobitan ili je pao, opcija za brisanje tiketa kao i opcija za prikaz tiketa) i unosenje utakmica, kvota (tu je dovoljno staviti opcije za unos vremena,datuma, tima br1, tima br2 kao i kvote za 1x2 i to sve lepo ubacivati u bazu), takodje opciju za unos rezultata(na listi postojecih utakmica pored svake mogucnost da uneses rezultat i prosledis ga u bazu, ali najbolje odmah da upisujes rezultat u obliku tipa znaci 1,x ili 2, cisto da se ne zamaras i sa golovima, ili ako ti se to trazi mozes da napises neki recimo calc.asp koji ce ti izracunati tip na osnovu golova, nemoj komplikovati i unositi golove u bazu jer tebi koliko vidim ne treba statistika i ostale za*****cije). evo jedan lep primer registracije onosno ubacivanja elemenata u bazu, prostudiraj malo.. http://www.texaswebdevelopers.com/ex.../formvalid.asp http://www.texaswebdevelopers.com/ex...kbox_input.asp http://www.texaswebdevelopers.com/ex.../index.asp#ASP Sad ima tu dosta posla, ali preporucio bih ti da prvo resis to registrovanje clanova tj. korisnika jer mislim da nema smisla da imas samo jednog korisnika i admina i da to ne bi proslo, pa uredi onaj adminov panel, pre svega ono ubacivanje u bazu utakmica (tkz. listu), sledece uredi korisnicku stranu i povezi sa listom utakmica da bi korisnik mogao da uradi tiket koji ce se upisivati u drugu bazu i takodje povezi svaki tiket sa korisnikom vlasnikom, tu korisnickom panelu mozes imati nesto kao spisak tiketa koji su povezani sa tim korisnikom a za prikaz tiketa mozes koristiti isti asp kod koji koristi i admin. I na kraju uredi adminov panel odeljak za pregled tiketa. Ono za istek datuma i vremena isto mozes potraziti na onom sajtu gore... E sad napisao sam tu dosta toga ali neka ti posluzi kao ideja, nadam se da nije konfuzno posto me vec smorilo dok sam pisao, a i neka neko nesto doda ili oduzme ako misli da nevalja, ili tako nesto.. Citat:
![]() ![]() znam kako ti je, mi smo u prvoj godini na ispitu imali isto "projekat" kladionica, doduse u paskalu smo radili i ne sa bazama(ili mozda da, ne secam se bas, secam se ne prespavanih noci ![]() ![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Starosedelac
|
![]()
Ovo je realno jako prost projekat. ASP ne znam, ali verovatno nije komplikovaniji od PHP, mi smo slican ovakav rad imali na kolukvijumu.
Razumem da vam nisu objasnili sve, ali nije fakultet za to da sve dobijes na tacni, moras malo i da se potrudis sam, istrazuj. Ako su vas naucili osnovan rad sa bazom (read,write, edit and erase), osnovan rad u ASP onda sve ovo ostalo su varijacije na temu. Inace admin panel nije nista drugo nego obicna stranica samo nemaju pravo svi na nju, nije to nesto jako komplikovano. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
|
![]()
@Game fever ne bih bas reako da je jednostavan
![]() @ice*91 hvala ti stvarno si se potrudio da mi pomognes, prostudiracu to sto si mi preporucio valjda ce biti od koristi.. ma i meni i programiranje i ove gluposti vec 3 godine donose neprospavane noci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.379
Zahvaljeno 3.324 puta na 2.298 poruka
|
![]()
Nikad mi neće biti jasni ti profesori koji teraju đake/studente da pišu program na papiru. Pa nije debugging u IDE džaba prisutan!!! Još kad krenu da guraju Pascal ti matorci...
Izvinjavam se za offtopic a OP-u bih preporučio da zagreje stolicu, osmisli lepo ceo koncept, da stavi sve na papir i da se baci na guglanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Član
|
![]()
Hah, to na papiru je nesto najgore, kao da smo u starom egiptu.. Bas sam imao skoro kolokvijum iz ASP, bio je uslov za ispit, 4 zadatka, sve na papiru pisemo.. bezobrazluk.. pa ako ga polozim tek onda imam pravo ovaj projekat.
Ne znam kako sam uspeo, al' 21 od 25 bodova imao na kolokvijumu i sad moram oko ovog sajta da se bakćem i položen ispit ako ga odradim.. samo što mi nikako ne ide |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Procena računara | alien | Šta da kupim? | 6942 | 17.12.2023 10:28 |
Pomoc oko pravljenja programa(C) | RUSuper | Programiranje | 14 | 20.4.2012 17:35 |
Potrebna pomoc oko High End konfiguracije - Xtreme Gaming - | Mandrak | ŠDK - Osnovne komponente | 2 | 27.8.2008 9:30 |
Molim za pomoc | sweps | Osnovne komponente | 15 | 31.5.2008 2:21 |
Treba mi pomoc oko konfiguracije | polarnimeda | Šta da kupim? | 8 | 10.11.2005 19:00 |