Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Akcione igre
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Akcione igre First-person-shooteri i slično...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 30.6.2012, 20:17   #1
Emix
Deo inventara foruma

Član od: 23.5.2010.
Zahvalnice: 589
Zahvaljeno 1.570 puta na 898 poruka
Određen forumom Inversion

Izlazi za nekoliko dana, u pitanju je TPS koji je dobio osrednje ocene.

Važne osobine:
- Promenljiva gravitacija i upravljanje gravitacijom
- Sistem zaklona i stvaranja sopstvenog zaklona
- Uništiva okolina

http://www.inversion.com/

http://www.youtube.com/watch?v=nkO5kRmpT0k
http://www.youtube.com/watch?v=dGp7e7Tm3lA
Emix je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.7.2012, 11:56   #2
Cane
Član

Član od: 1.5.2006.
Zahvalnice: 69
Zahvaljeno 20 puta na 18 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Cane Slanje poruke preko Yahooa korisniku Cane Slanje poruke preko Skypea korisniku Cane
Određen forumom Re: Inversion

Igra izasla danas.
Cane je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.7.2012, 12:26   #3
Shonkas
Banned

Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 1.248
Zahvaljeno 618 puta na 468 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Shonkas

Tacnije dobila je ocajne ocene, ali ko to jos uzima u obzir
Shonkas je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.7.2012, 13:33   #4
Emix
Deo inventara foruma

Citat:
Shonkas kaže: Pregled poruke
Tacnije dobila je ocajne ocene, ali ko to jos uzima u obzir
Inversion has received a mixed reception from critics. EGM gave the game a 7.5 saying "Inversion won't win any awards for innovation, but once you push past the rubble and get into the meat of the experience, it's built on a surprisingly strong foundation that gets more right than wrong". IGN gave the game a 5.5 noting the "acceptable but bland" environments, "forgettable score", and the "clunky" feel to manipulating gravity. Gamespot gave the game a 4.0 citing the "boring and unbalanced multiplayer modes", "gaping plot holes" and "wooden voice acting."
Stara 27.7.2012, 14:31   #5
Rainman
Starosedelac

Član od: 5.1.2006.
Zahvalnice: 1.365
Zahvaljeno 2.322 puta na 924 poruka

Meni je najbitnije koju cu ocenu JA da dam, a ne tamo neki IGN, EGM, i DZNJK.
Rainman je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.7.2012, 18:18   #6
Cane
Član

Slanje poruke preko MSN-a korisniku Cane Slanje poruke preko Yahooa korisniku Cane Slanje poruke preko Skypea korisniku Cane

Citat:
Rainman kaže: Pregled poruke
Meni je najbitnije koju cu ocenu JA da dam, a ne tamo neki IGN, EGM, i DZNJK.
Upravu si 100%
Stara 28.7.2012, 13:18   #7
Cane
Član

neradi mi zvuk u cemu je problem?
Stara 28.7.2012, 13:48   #8
Exia
Deo inventara foruma

Član od: 18.6.2011.
Zahvalnice: 500
Zahvaljeno 3.160 puta na 1.330 poruka

Dunno meni radi sa lekom radi bez problema mozda je do tvog kompa...inace igra nije losa nije ni nesto izuzetno ali za ubijanje vremena je dusu dalo. Jedino su kontrole malo khmm cudne ali se covek navikne. I da kod menae na konfi iz profila igra leti (doduse grafika je pristojna mada nista ekstravagantno) u svakom slucaju za sada igra je (meni) sasvim ok i mislim da nije zasluzila onako niske ocene.
Exia je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.8.2012, 21:34   #9
Emix
Deo inventara foruma

Upravo igram ovo po malo, skroz je ok. Mozda su ova "cuda" sto napadaju sa svih strana malo monotona i dosadna ali sama igra je zanimljiva dosta, podseca me po malo na Binary Domain.
Kakve je ocene dobila mislio sam da je krs zesci ali samo jos jedan dokaz da ne treba obracati paznju na razne testove.
Graficki jako dobro izgleda, nesto izmedju BD i Bulletstorm, a igra me i po gameplayu podseca na ove dve igre. U svakom slucaju treba probati, meni se svidja.
Stara 31.8.2012, 13:13   #10
Emix
Deo inventara foruma

Kraj igre ja najgluplji kraj IKADA!
Stara 22.12.2012, 1:15   #11
Dekip
V.I.P. Recenzent

Član od: 8.11.2008.
Zahvalnice: 779
Zahvaljeno 1.042 puta na 580 poruka

Игра ли ко ово? Можда мало јефтина копија Gears of War-а али и добродошла промена у односу на разне CoD/MoH igre.
Dekip je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.12.2012, 0:00   #12
Dekip
V.I.P. Recenzent

Да се осврнем на Гагићеву рецензију...

Напљувао је игру најстрашније. Видео човек да тако игра пролази на другим местима, па 'ајде да не одскаче. Његове замерке су:
-Лоша прича.
-Ово је шутер а не авантура. Прича је таман ту да се зна на кога, зашто и са чим пуцаш.

-Лоше одрађена манипулација простором.
-Не памтим када сам имао прилику да пуцам на неког ко стоји на плафону или на зиду.

-Гравлинк = Гравити Ган (ХЛ2)
-Па шта? Халф Лајф 2 сам и заборавио како изгледа. Копирали оружје? Само им је био жесток узор. Употреба је другачија, изглед, "допуна"...

-Тупави противници.
-У шутерима из трећег лица препаметни противници могу бити извор фрустрација. Ја игре играм да бих се забавио а не да се спремам за инвазију на америку. Противници су довољно паметни да ти баце бомбу ако се штекаш или да крену на тебе. У случају да претераш са штеком, пајтос ти попије метак више а онда мораш и да се бијеш са Лутадоресима и да га лечиш. То ниси поменуо. А шта је са Босевима? Ни њих ниси поменуо.

-Лош дизајн нивоа, деструктабилност...
-Ту је макљажа на отвореном, у затвореном, под земљом, у безтежинском стању... Оно што су предвидели да се руши, то се руши. Ако би имплементирали да се може срушити или уништити, рецимо тај кауч, то би непотребно подигло захтевност игре. Може да се уништи она осматрачница са које ме Брут посипа оловом и то је довољно.

-Итд...
-Итд!

Ово је игра која ме није одушевила али и игра које би ми било жао да сам је пропустио. У принципу није ништа посебно. Ту је неколико врста оружја а без муниције се не може остати. Напуцавање је померено у нову димензију због манипулације са простором. Гравлинк функционише онако како је замишљен. Босови умеју да буду гадни, док им не провалите слабу тачку. Ако вам откривање исте потраје, пајтос ће вам скренути пажњу на њу. У принципу Рамбо стил се сурово кажњава. Игра није рађена по Ани Карењиној али је довољно добра да знаш ко си, где идеш и против кога се бориш. Сасвим довољно.

Гагић није поменуо ни Босеве, ни графику, ни звук, ни врсте противника... Заправо, више сам сигуран да је игру одиг... одгледао на You Tube-у.

Poslednja ispravka: Dekip (26.12.2012 u 18:19)
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku Dekip na korisnoj poruci:
Emix (26.12.2012), player1 (26.12.2012), Rainman (26.12.2012)
Stara 26.12.2012, 9:03   #13
Rainman
Starosedelac

Član od: 5.1.2006.
Zahvalnice: 1.365
Zahvaljeno 2.322 puta na 924 poruka

Citat:
Dekip kaže: Pregled poruke
Игра није рађена по Ани Карењиној...

Verovatno cu da probam igru posle ovog tvog teksta.
Rainman je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.12.2012, 10:33   #14
caine
Deo inventara foruma

Član od: 24.2.2006.
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka

To sto je tebi sasvim dovoljno da prica postoji, ne znaci da to vazi za sve, niti da je njegova recenzija losija zbog toga sto mu je prica bitna. Ja licno apsolutno mogu da se identifikujem s covekom - bez obzira na zanr, prica je mnogo bitna. Igre s losom atmosferom uopste ne igram, bez obzira na gejmplej.

Nisam igrao Inversion, pa mozda i gresim, ali ne znam zasto bi nabrajao vrste protivnika? Pisao je kritiku, a ne strategy guide. Isto tako, veoma cesto nemas mesta da pomenes sve sto je bitno. Slazem se da to umanjuje kvalitet recenzije, ali nije krivica autora teksta

Meni samo nije jasno zasto ljudi ovoliko dominantno misle da je tekst los ako se oni ne slazu s autorovim misljenjem? Kako mozete da budete toliko sigurni da ste bas vi u pravu ili, uopste, da je bilo ko u pravu? Zamisli da si ti pisao recenziju, pa da to procita Gavric, dodje na forum i kaze: "E, ja se uopste ne slazem s ovim Dekijem, sigurno je samo gledao gejmplej na Tubeu"

Inace, odmah se vidi da ti se tekst nije dopao, kad nisi ni mogao da zapamtis prezime autora
caine je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.12.2012, 18:14   #15
Dekip
V.I.P. Recenzent

Прича у игри постоји и није плитка, чак има и сасвим несвакидашњи обрт на крају. Ја сам се сво време питао ко су Лутадореси и откуд они излазе испод земље а да нико није знао за њих. Можда је и клише, али зар нису све акционе игре клише и зар права прича није резервисана за авантуре? Ако ћемо право, битно је да прича не смара и да је у акционој игри фокус на ... акцији. Битна ми је прича али не превише. Овде је има довољно и довољно је добра. По мени...

Потпуно је непотребно напомињати врсту противника у fps игри пошто се сви они разликују визуелно у пар ствари али свима је довољан хедшот, евентуално пар комада у тело. Овде има разних противника са различитим приступом њихове елиминације. Па тако имаш оклопљеног Брута коме хедшот само поквари фризуру, али имаш и "поседнуте" заробљенике који јуришају на цев са хладним оружијем и за које треба нешто са великим рафалима, итд. Босове и њихове слабе/јаке тачке не помињем а не мислим да је требао и он.

За презиме сам направио ненамеран лапсус. Исправљено. Дакле, Гагић а не Гаврић. А видим ни ти ниси ништа бољи.
Игру сам читајући рецензију прескочио и заборавио, да би је друг донео и рекао да пробам нешто, по њему до киндер јајета. Тек после сам претурао и подсетио се објективне оцене Гагића. Морао сам жестоко да се потрудим да нађем текст у хрпи бројева, пошто, јелте, на званичном сајту СК нема ништа.

За ово да ја напишем рецензију, вероватно и хоћу. Припремам неки блог о играма, па ћу вероватно то тамо и окачити.

BTW, разумем те. Колеге треба да се држе на истој страни.
Stara 26.12.2012, 18:40   #16
caine
Deo inventara foruma

Član od: 24.2.2006.
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka

Pa, i nemaju sve akcione igre losu pricu, a to sto ih vecina ima, to ih uopste ne opravdava. Prava prica definitivno nije rezervisana za avanture (posebno sto su i one u tom pogledu uglavnom crap). Fokus na akciji, ali prica ipak mora da bude dobra

Opet, nisam igrao igru, komentarisem i ostavljam mogucnost da gresim

Lol za "Kolege treba da se drze na istoj strani."
caine je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.12.2012, 23:39   #17
Dekip
V.I.P. Recenzent

Прочитао сам гомилу рецензија на нету и све су као да их је писао један те исти човек. Али зато поруке посетилаца кажу другачије. На Гејмспоту један лик каже: "i hate paid journalism. Fact".

Мислим да је Гагић ишао на сигурну кату. Игра је свуда попљувана па још једно пљување неће да шккоди.

Буди свој, буди јединствен. То је мој мото.
Stara 26.12.2012, 23:48   #18
Emix
Deo inventara foruma

Nesto slicno se desilo i sa Mafijom II, ja sam pizdeo dok sam citao recenziju u SK...
Stara 27.12.2012, 0:15   #19
sale94
Deo inventara foruma

Član od: 26.4.2011.
Zahvalnice: 2.080
Zahvaljeno 1.638 puta na 1.357 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku sale94

Pa tu se povlaci pitanje da li neko ocenjuje licni utisak, ispoljava svoju frustraciju i planski filuje hejtom ili objektivno sagledava ono sto na kraju napise u recenziji.

Ja licno mislim da kad bi sad svi krenuli da totalno subjektivno ocenjuju igre a da se ne unesu svim silama u gameplay, onda ne bi ni trebalo da su na tom mestu na kom se nalaze, to svako moze i klinac od 12 godina moze da popljuje u 5 reci igru da je shit, njesra ruzna grafika, i glupa to nije recenzija da navedes samo protivnici su glupi treba da navedes dublje razlog zasto su glupi kako funkcionisu i kako bi trebalo to da izgleda(ako vec smatras da je fail objasni) na ociglednom primeru, i td well izgleda da se kriterijumi smanjuju .
sale94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.12.2012, 23:20   #20
Dekip
V.I.P. Recenzent

Citat:
caine kaže: Pregled poruke
.... Zamisli da si ti pisao recenziju, pa da to procita Gavric, dodje na forum i kaze: "E, ja se uopste ne slazem s ovim Dekijem, sigurno je samo gledao gejmplej na Tubeu" ...
Обећано - испуњено. Ево линка. Имајте на уму да је цела прича око сајта у повоју и да сам ове две странице изкуцао у рекордном времену. Сви линкови на страници су углавном мртви, тако да на жалост, не можете оставити неки коментар или било шта друго. Још увек.
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 9:43.