![]() |
![]() |
|
Osnovne komponente Procesori, ploče, memorije... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 8.1.2013.
Zahvalnice: 36
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Naime pre neki dan sam kupio novu konfiguraciju i javlja se sledeci problem.
Konfa je: Gigabyte GA-F2A88XM-HD3, A4-6300, 4Gb Patriot na 1600 Mhz, Thermaltake modularno napajanje od 530 W, Samsungov SSD od 120 Gb, i sve je to spakovano u Core 1000. Ovako sklopljena konfiguracija radi BESPREKORNO. Problem se javlja kada ubacim samsungov hard disk od 1,5 Tb. Odmah se primecuje osetno sporije paljenje racunara, bios ne prepoznaje disk, hdd pocinje da izbacuje zvukove kao da preskace, naravno ni windows ga ne vidi. Nakon nekih 10 restarta hdd se pojavljuje u biosu i u windowsu i radi normalno sve do sledeceg gasenja racunara gde ponovo pocinje kloktanje hdd-a i gore navedeni problemi. Jos mogu reci da sam probao i drugo starije napajanje LC-power 6550 GP2 i situacija je ista. Kada se hdd ubaci u chieftecov black box radi sasvim normalno bez bilo kakvih zvukova i hdd sentinel pokazuje 100 % i za ssd i za hdd od 1,5 Tb. Ako imate neku ideju kako ovo da resim, molim vas da napisete. Hvala unapred i pozdrav. Poslednja ispravka: Eightball (15.2.2014 u 0:42) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 2.6.2008.
Zahvalnice: 93
Zahvaljeno 311 puta na 294 poruka
|
![]()
Očigledno je problem sa kompatibilnošću hdd i ploče. Možeš da u biosu staviš na AHCI mod za diskove ili na IDE ili obrnuto zavisi od podešavanja u biosu i da probaš da ga ubodeš u neki drugi sata port drugi kabal. Probaj različite varijacije ovo je samo ideja. Na daljinu nije lako dati bilo šta konkretno.
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku analayzer na korisnoj poruci: | ||
Eightball (15.2.2014) |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.11.2012.
Zahvalnice: 14
Zahvaljeno 1.816 puta na 1.694 poruka
|
![]()
Imao sam i ja isti problem sa 500GB Western Digital Blue HDD-om i Gigabyte GA-ZG8A-D2H-B3 plocom. Izgleda da je samo rec o nekompatibilnosti uredjaja. Uradio sam sve sto mi je palo na pamet sa komponentama, i problem je ostao i dan danas. Na kraju se menjao za HDD od 320 i 160GB i "resio" problem na taj nacin.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Vlad Cepesh na korisnoj poruci: | ||
Eightball (15.2.2014) |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
Imam jedan WD hdd pa cu njega probati i javljam sta sam uradio. Hvala u svakom slucaju na odgovorima.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
Evo javljam se sa rezultatima. U biosu sam promenio sa AHCI na IDE i potpuna ista situacija sa samsungovim HDD-om.
Ubacio sam WD od 2 Tb, proizvodnja je 2012. godina i radi bez problema, tako da je verovatno u pitanju ta nekompatibilnost samsung HDD-a sa novijom plocom posto je samsungov HDD proizveden u 2010. godini. Tako da ce na kraju ipak samsung ostati u black box-u. Hvala svima na odvojenom vremenu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
ploca, problem sa plocom |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Novi procesor i ploča | Kitara | ŠDK - Osnovne komponente | 8 | 6.9.2010 23:26 |
Silom prilika nova ploca | NenadN | ŠDK - Osnovne komponente | 30 | 13.8.2010 14:27 |
Problem, stari hard ne radi, a novi hard disk ne prepoznaje. | ice*91 | Nosači podataka | 10 | 3.2.2010 4:57 |
Gigabyte K8NXP-9 problemi, nova ploča? | che daboli guz | Osnovne komponente | 5 | 8.10.2006 1:23 |
Nova mativna i procesor!!! | Konstantin91 | ŠDK - Osnovne komponente | 5 | 2.4.2006 17:44 |