![]() |
![]() |
|
Osnovne komponente Procesori, ploče, memorije... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
|
![]()
Asus A7V600-X ploča, Athlon XP 2500+ Barton klokovan na 2200MHz (200x11)
Everest i Asus Probe mi kažu da je CPU temperatura, npr. 53 stepena, a u BIOS-u piše 64 stepena. Šta je tačnije? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Veteran
|
![]()
pa deset stepeni gore dole i nije neki problem moj drug je celeron od 600 overklokovao na 1000 a temperatura blizu 70 stepeni
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 123 puta na 48 poruka
|
![]()
Softwersko praćenje temperature cpu-a često zna da prikazuje netačne podatke (u najvećem broju slučajeva niža temperatura). Podaci koji dolaze iz biosa su tačniji, ali i tu dodaj 3-4 stepena više i dobićeš približno najtačniji iznos.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Kind Of A Big Deal
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 344
Zahvaljeno 450 puta na 265 poruka
|
![]()
64 stepena je 100 posto... Znam jer imam posla sa tim procesorom
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Novi član
|
![]()
OK, hvala svima
![]() Znači, u principu, dodam 10-ak stepeni na ono što pokazuje, npr. Everest, i imam stvarno stanje... @Sale013 mislio sam - na duži rok, kod mene je u par trenutaka radio i na preko 90 stepeni ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Sve zavisi kako je montirana temperaturna sonda. Na taj rezultat treba dodati par stepeni + i to je to. Na mom Bartonu 2800XP trebala bi biti u samom procesoru ako se ne varam. ![]() Inace sada mi je temperatura u idle za procesor 48c a pod opterecenjem ne prelazi 55c. Sale, max za taj procesor treba da je 85c a tvoj je gurao i preko 90c ![]() Ocigledno imas problem sa kulerom ( los ) i sa provetravanjem kucista. Probaj da nadjes Speezee cuper eagle za nekih 7-8e i ima da ti oladi Bartona 2500XP kad moze i mog Bartona 2800XP i to na 2300 o/m bez velike buke sa osmicom fan. Pozdrav! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
![]()
Ja sam prvo hteo da kupim Whisperrock IV ali mislim da je bolje resenje odnosno da ce bolje da ohladi 12cm ventilator sa ugradjen u stranu kucista, onako kako smo konstatovali u drugom topic-u. I jos ce da hladi ne samo procesor nego maltene sve.
Sale, bila ti je temperatura 90 stepeni ??????? Pa sto se onda ja uzbudjujem kad' mi je 60........ |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Novi član
|
![]()
E, ljudi...
Da neko ne spali procesor bez veze... Ovih 90+stepeni mi je trajalo možda dva dana, i to samo u par mahova - dok nisam ukapirao da mi "box" kuler nije dovoljan, jer imam očajno kućište, zatvoreno k'o za pod vodu ![]() Sada imam neki Cooler Master, ne znam tačan model ali vrlo sličan ovome što je postovao AstraLogos, i još dva ventilatora na zadnjoj strani kutije koji izvlače vazduh : |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ja imam isti problem sa SpeedFanom, koji nece ni da osvezava temp... vec se zakuca na nekoj vrednosti od 55 stepena i to je to. U Biosu pise recimo da je temp 60-61C i tome treba najvise i verovati. Procesor je Barton 2800+, a sve je ovo pocelo da se desava odkako samo instalirao WinXP SP2... sa SP1 je radilo sve kako treba.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Kind Of A Big Deal
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 344
Zahvaljeno 450 puta na 265 poruka
|
![]()
60 stepeni nije velika temperatura. U nekim zahtevnim igricama temperatura procesora je minimum 60
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Veteran
Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 95 puta na 71 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Novi član
|
![]()
Kao prvo Flashuj bios novijom verzijom
Meni je stari bios pokazivao temperature i do 20 C vece nego sa novim Napravi neku promaju u kucistu 1 vent napred 1 pozadi i tu ce ti spasti bar 10 C Stavi bolju pastu na cpu npr Artiv Silver 5 Stavi bolji cpu cooler sa bakarnim rebrima i zavrsio si posao |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Član
|
![]()
Mislim da je BIOS najtacniji , uzmi CoolerMaste JET 7 (+) i pojacaj ga na bar 2/3 i ne brini !
Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Član
Član od: 13.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 3 puta na 2 poruka
|
![]()
Pa imas asusovu plocu, a za takve AsusProbe ocitava istu temp. kao BIOS.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Član
Član od: 10.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Sto se patite sa tim temparaturama?uzmite intel (sve osim 3.0 GHz-oni se greju ko ludi,vise od AMD-ovih,barem iz mog iskustva)
imam intel celeron 2.4 i pri najintezivnijem "mucenju" masine tem. se nije digla iznad 45ºC |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |