![]() |
![]() |
|
Nosači podataka Hard diskovi, optički uređaji (CD/DVD), flash diskovi, floppy... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 11.5.2009.
Zahvalnice: 22
Zahvaljeno 24 puta na 22 poruka
|
![]()
Poz ljudi. Imam problem sa hdd u dell studio 1737 laptopa. Naime, mislim da je istom crkao hdd 320gb koji je bio unutra jer nije htio da digne sistem a smart je upozoravao da je disk pred kraj i da se uradi back up.programima sa hirens boot cda sam probao svasta ali tja disk uopste ne prepoznaje niti jedan program dok u biosu postoji tj ocitavva ga. Izvadim disk i stavim 500gb iz drugog laptopa gdje je radio doduse dosta sporo ali sistm nije mijenjan jako dugo. Ubacim win 7 dvd u dell, krenem sa postupkom instalacije i kad trebam izabrati particiju ne dozvoljava mi. Kaze nema dovoljno prostora. Napominjem da sam upravo tu izvrsio format cijele particije od 500gb i to je uradio ok a sad nece da instalira. Disk od 500gb sam vadio i spojio na desktop i tamo radi ok. Dell diagnostika mi izba uje error code da je hdd u kvaru. Medjutim, sa hirens boot cda dignem mini xp koji radi sasvim ok. Prepoznaje disk i mogu bez problema sa usb flasha prebacivati podatke na taj hdd. Ima li iko ikakvu ideju sta se dogadja i sto mi ne dozvoljava install win 7? Mislio sam da nije controler za sata ali kazem radi preko mini xp sve tako da.... cupanje zivaca
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
|
![]()
upitanju su drajveri za ahci koji ocigledno nedostaju u win7. moras ući u bios i hard tj. sata mod prebaciti sa ahci u ide. tada treba da ti vidi hdd.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
Član od: 11.5.2009.
Zahvalnice: 22
Zahvaljeno 24 puta na 22 poruka
|
![]()
Hvala ali msm da sam napravio. Nije to problem jer sam to prebacivao i isto je bilo. Belaj je uzgleda bila mini particija od 10 mb. Kad sam nju posve obrisao tj pretvorio je u unalocated space sada fercera. Eto ako nekom bude problem slican neka brise tu malu particiju.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Dell Inspirion 15 3521 Wlan driver PROBLEM! | boba511 | Prenosni računari | 5 | 22.2.2014 8:42 |
Problem sa TV karticom (KWORLD Studio TV Terminator VS-LTV7131RF) | d_drazic | Foto i audio/video | 5 | 20.12.2013 16:47 |
Dell vostro 1510 nova baterija problem | Juraj | Kvarovi | 1 | 21.1.2013 2:33 |
DELL Studio 1749 ili DELL Inspiron N5010 | MilanSrbija | ŠDK - Prenosni računari | 1 | 21.5.2011 15:35 |
Problem sa rezolucijom Dell monitora! | Vladimir Majakovski | Kvarovi | 6 | 25.8.2009 7:06 |