Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Nosači podataka
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Nosači podataka Hard diskovi, optički uređaji (CD/DVD), flash diskovi, floppy...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 17.9.2014, 10:03   #1
Becar
Član

Član od: 11.5.2009.
Zahvalnice: 22
Zahvaljeno 24 puta na 22 poruka
Određen forumom dell studio hdd problem

Poz ljudi. Imam problem sa hdd u dell studio 1737 laptopa. Naime, mislim da je istom crkao hdd 320gb koji je bio unutra jer nije htio da digne sistem a smart je upozoravao da je disk pred kraj i da se uradi back up.programima sa hirens boot cda sam probao svasta ali tja disk uopste ne prepoznaje niti jedan program dok u biosu postoji tj ocitavva ga. Izvadim disk i stavim 500gb iz drugog laptopa gdje je radio doduse dosta sporo ali sistm nije mijenjan jako dugo. Ubacim win 7 dvd u dell, krenem sa postupkom instalacije i kad trebam izabrati particiju ne dozvoljava mi. Kaze nema dovoljno prostora. Napominjem da sam upravo tu izvrsio format cijele particije od 500gb i to je uradio ok a sad nece da instalira. Disk od 500gb sam vadio i spojio na desktop i tamo radi ok. Dell diagnostika mi izba uje error code da je hdd u kvaru. Medjutim, sa hirens boot cda dignem mini xp koji radi sasvim ok. Prepoznaje disk i mogu bez problema sa usb flasha prebacivati podatke na taj hdd. Ima li iko ikakvu ideju sta se dogadja i sto mi ne dozvoljava install win 7? Mislio sam da nije controler za sata ali kazem radi preko mini xp sve tako da.... cupanje zivaca
Becar je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.9.2014, 15:11   #2
Drmika
Član

Član od: 16.2.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 13 puta na 13 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Drmika
Određen forumom Re: dell studio hdd problem

upitanju su drajveri za ahci koji ocigledno nedostaju u win7. moras ući u bios i hard tj. sata mod prebaciti sa ahci u ide. tada treba da ti vidi hdd.
Drmika je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.9.2014, 16:23   #3
Becar
Član

Član od: 11.5.2009.
Zahvalnice: 22
Zahvaljeno 24 puta na 22 poruka
Određen forumom Re: dell studio hdd problem

Hvala ali msm da sam napravio. Nije to problem jer sam to prebacivao i isto je bilo. Belaj je uzgleda bila mini particija od 10 mb. Kad sam nju posve obrisao tj pretvorio je u unalocated space sada fercera. Eto ako nekom bude problem slican neka brise tu malu particiju.
Becar je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Dell Inspirion 15 3521 Wlan driver PROBLEM! boba511 Prenosni računari 5 22.2.2014 8:42
Problem sa TV karticom (KWORLD Studio TV Terminator VS-LTV7131RF) d_drazic Foto i audio/video 5 20.12.2013 16:47
Dell vostro 1510 nova baterija problem Juraj Kvarovi 1 21.1.2013 2:33
DELL Studio 1749 ili DELL Inspiron N5010 MilanSrbija ŠDK - Prenosni računari 1 21.5.2011 15:35
Problem sa rezolucijom Dell monitora! Vladimir Majakovski Kvarovi 6 25.8.2009 7:06

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 13:24.