Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Grafika
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Grafika Video karte i monitori

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 25.12.2015, 8:34   #1
Pucko
Veteran

Član od: 15.5.2010.
Zahvalnice: 243
Zahvaljeno 63 puta na 48 poruka
Određen forumom graficka za vide obradu vegas i after effects ???

Koja graficka bi bila naj isplatljivija za ovu vrste video obrade, kupuje se nove masine za jednu televiziju. Uzimaju se 6 novih masina za video obradu, i7 i i5. Ono sto mene zanima, posto sam dosta citao po internetu koja graficka bi bila najbolja i najisplatljivija u nekom srednjem cenovnom rangu oko 200-250e, odnosno, da li posto imamo ove u ponudi:

GTX 960 i R9 (gazda nije rekao koja tacno ali u tom cenovnom rangu i ako neko zna koja bi bila idealna neka odgovori) mogu da rade intezivne full hd poslove u vegas-u i after effects-u. Budzet je veoma tanak i pokusavamo da iskoristimo maksimum. Dakle ako ima strucnih osoba u ovom poglavlju zamolio bih da se jave,

Ono sto sam do sada saznao je da vegas vise "voli" radeon, dok je kod adobe paketa suprtno - nvidia. Da u svakom slucaju vegas vise koristi procesor u video obradi od same graficke, dok se adobe drugacije ponasa i navodno koristi mnogo vise sve dostupne resurse.

Ja licno koristim za sebe 280x + 4790k i za sada mi je odlicna kombinacija.

Da li ima necega boljeg? Jeftinijeg? Efikasnijeg?
Pucko je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.12.2015, 21:21   #2
Vlad Cepesh
Deo inventara foruma

Član od: 14.11.2012.
Zahvalnice: 14
Zahvaljeno 1.816 puta na 1.694 poruka
Određen forumom Re: graficka za vide obradu vegas i after effects ???

U pravu si generalno. Adobe vise voli Nvidia kartice trenutno, dok Vegas AMD. Adobe ima odlicnu CUDA podrsku, mada lepo uopsljava i OpenCL koji po pravilu u vecini slucajeva radi bolje kod AMD-a. Vegas radi i na Nvidia karticama isto dobro. Odluci se prema tome sta ti vise treba od tih programa. Adobe paketi ili Vegas. Jedina preporuka je da izbegavas GeForce 900 seriju i 750(ti), nego da ides pre na nesto iz 6xx ili 7xx serije. Ne kazem da je 9xx serija losa, samo da su te starije serije bolje kada je u pitanju uposljavanje OpenCL ili CUDA akceleracije u programima.
Po meni je tu mozda najbolji izbor GeForce 660ti, 760, 770 i kartice u tom rangu, ali nove se tesko nalaze posto su stariji modeli. Sto se tice AMD-a, R9 285, 380 su odlicne za te poslove. Ako je novac frka R7 370 od Powercolora je izuzetno jeftina varijanta, koja bi radila jako dobar posao za to sta ti treba.
Vlad Cepesh je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Vlad Cepesh na korisnoj poruci:
Pucko (25.12.2015)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 22:25.