![]() |
![]() |
|
Grafika Video karte i monitori |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Veteran
Član od: 15.5.2010.
Zahvalnice: 243
Zahvaljeno 63 puta na 48 poruka
|
![]()
Koja graficka bi bila naj isplatljivija za ovu vrste video obrade, kupuje se nove masine za jednu televiziju. Uzimaju se 6 novih masina za video obradu, i7 i i5. Ono sto mene zanima, posto sam dosta citao po internetu koja graficka bi bila najbolja i najisplatljivija u nekom srednjem cenovnom rangu oko 200-250e, odnosno, da li posto imamo ove u ponudi:
GTX 960 i R9 (gazda nije rekao koja tacno ali u tom cenovnom rangu i ako neko zna koja bi bila idealna neka odgovori) mogu da rade intezivne full hd poslove u vegas-u i after effects-u. Budzet je veoma tanak i pokusavamo da iskoristimo maksimum. Dakle ako ima strucnih osoba u ovom poglavlju zamolio bih da se jave, Ono sto sam do sada saznao je da vegas vise "voli" radeon, dok je kod adobe paketa suprtno - nvidia. Da u svakom slucaju vegas vise koristi procesor u video obradi od same graficke, dok se adobe drugacije ponasa i navodno koristi mnogo vise sve dostupne resurse. Ja licno koristim za sebe 280x + 4790k i za sada mi je odlicna kombinacija. Da li ima necega boljeg? Jeftinijeg? Efikasnijeg? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.11.2012.
Zahvalnice: 14
Zahvaljeno 1.816 puta na 1.694 poruka
|
![]()
U pravu si generalno. Adobe vise voli Nvidia kartice trenutno, dok Vegas AMD. Adobe ima odlicnu CUDA podrsku, mada lepo uopsljava i OpenCL koji po pravilu u vecini slucajeva radi bolje kod AMD-a. Vegas radi i na Nvidia karticama isto dobro. Odluci se prema tome sta ti vise treba od tih programa. Adobe paketi ili Vegas. Jedina preporuka je da izbegavas GeForce 900 seriju i 750(ti), nego da ides pre na nesto iz 6xx ili 7xx serije. Ne kazem da je 9xx serija losa, samo da su te starije serije bolje kada je u pitanju uposljavanje OpenCL ili CUDA akceleracije u programima.
Po meni je tu mozda najbolji izbor GeForce 660ti, 760, 770 i kartice u tom rangu, ali nove se tesko nalaze posto su stariji modeli. Sto se tice AMD-a, R9 285, 380 su odlicne za te poslove. Ako je novac frka R7 370 od Powercolora je izuzetno jeftina varijanta, koja bi radila jako dobar posao za to sta ti treba. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Vlad Cepesh na korisnoj poruci: | ||
Pucko (25.12.2015) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|