![]() |
![]() |
|
Modovi Budite jedinstveni - modifikujte svoj računar |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Starosedelac
|
![]()
OK,imam puno starih CD ROM-ova.Jedan ima pored play i skip button sto ga chini perfektnim za mod.Planiram da izlaz sa prednje strane koristim za kucne zvucnike,posto CD ROM ima sve sto mu treba,pa i tockic za pojacavanje zvuka.
E sad meni struja pravi problem.S obzirom da ne znam ni glinericu da koristim,moze li mi neko objasniti kako da molex "zamenim" obicnim adapterom.Odnosno,kako da sredim stvari da bi CD ROM mogao da se ukljucuje u kucnu mrezu.Cuo sam negde da moze da se namesti za kola tako da sam siguran da i sada ima resenja. Ako neko pita zasto ovo radim,onda je odgovor prost.Pravim "ozvucenje" sebi za sobu u Studenjaku. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 21.11.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
Prosto, adapter od 12V i nakaci ga na CD player.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
|
![]()
Mislis kao da secem zice pa da povezem sa jednim molexom,pa onda to u CD ROM?Posto ja stvarno ne znam za neki drugi nacin napajanja.
Ako je tako,onda cu da platim. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
Član od: 5.7.2006.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Na standardan molex (koji ces ubosti u CD-rom) na mesto zute ide +12 V a na mesto crne (crna odmah pored zute) ide nula. Posto mi se cini da hoces adapterom da ga napajas budi siguran da i na adapteru proveris (vise puta) sta je sta.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Neozbiljni kolega
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
|
![]()
A vi malo zaboravljate da je pored tih 12V za motor potreban i vod od 5V za laser? Bez tih 5V, CD ti neće raditi. To je i najveća yebada oko toga, jer 12V adaptere imaš gde 'oćeš a izvesti 5V je malo zeznuto za nekog ko nije drugar sa glinericom a još manje lemilicom.
![]() Najjednostavnije bi bilo pronaći negde staro AT napajanje koje ima prekidač i preko njega napajati CD. Kao alternativa može da posluži i ATX, ali tu već moraju da se prespajaju pinovi da bi se uključilo a to nije baš elegantno rešenje. Ugradnja prekidača bi pomogla, ali to opet zahteva igranje sa lemilicom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Starosedelac
|
![]()
Kako krasna ideja.Imam ja AT napajanje od P1.To je definitivno najjednostavniji nacin.Stvarno mrzim da secem zice jer trazi zivce i mirne ruke.
To sve odavno otislo kod mene u.... Rocker ako proradi ovo dolazis da pravimo zurku. ![]() A do tad eve ti jedan rep. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Neozbiljni kolega
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
|
![]() Citat:
![]() Citat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka
|
![]()
e momci , ako neko nema AT napajanje (sve su ređa i ređa.......) a slučajno nezna kako da upali ATX napajanja evo kako to da odradi : Na ATX napajanju postoji jedna zelena zica e pa ona se prespoji sa bilo kojom crnom i to je to ATX napajanje radi
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Starosedelac
|
![]()
@Rocker:ladno ne mogu da ti dam rep.Nece pa nece.Dao sam jos nekim,pa opet pokusao tebi al nece.Sta ces,ipak si ti Bad Boy
![]() Uskoro cu ici kuci pa cu da vam javi rezultate sa ovim AT napajanjem.Ima switch,secam se jer sam njime jedanput spalio osigurac ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Road Rush kodovi? | Darth Ivan | Stare igre | 5 | 1.11.2006 22:41 |
Portable dvd player | kamper | Nosači podataka | 0 | 5.10.2006 16:55 |
mp3 player vs. Windows | harmon | Operativni sistemi | 6 | 14.2.2006 19:07 |
dvd+divx player, pitanja | sasha vukelic | ŠDK - Foto i audio/video | 3 | 27.1.2006 18:59 |
VP6 player | Plasaw | Video/TV softver | 7 | 24.12.2005 17:08 |