![]() |
![]() |
|
Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 1.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]() Nabavio sam pre koji dan programski jezik C++,Borland ver.5.02 instalirao je ,uz to sam dobio i knjigu C++ za 21 dan,krenuo od prvog dana sa Zdravo svete!,i kada pokrenem taj prvi program on se ucita u DOS-ovom ekranu.Da li je to OK. Ili trebam da izvrsim neka dodatna podesavanja ,jer vidim da je to varijanta pisana za Win 95 i NT,a ja koristim Win pro SP2.Molio bih par konstruktivnih odgovora na ovu temu,tipa korak po korak! Hvala!!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.892 puta na 1.077 poruka
|
![]()
Izvršavanje u "DOS prozorima" je sasvim normalno! Da bi koristio mogućnosti "Visual" komponente moraš da na odgovarajući način iskoristiš alate koji dolaze u paketu (ne sećam se kako to baš ide u Borlandu zato što sam se u jednom trenutku prešaltao skroz na Microsoft).
Ovi alati su ti samo pomoćno sredstvo da generišeš potrebne STRUCT-ure koj eu kombinaciji sa bibliotekama "pomažu" otvaranje Windows prozora. Za sada i sve vreme dok budeš čitao pomenutu knjigu, biće sasvim OK ako se program izvršava u DOS prozoru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Novi član
Član od: 1.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]() Mnogo mi znaci ovaj odgovor ,HVALA Holodoc! Ja sam pomislio da sam nesto propustio prilikom instalacije iako sam obavestavan da je instalacija uspesno izvrsena,i samo jos par informacija :Konkretno vezano za prvi program koji sam uspesno prepisao iz knjige?Da li ga mogu premestiti iz BIN Direktorijuma u neki moj odredjeni folder na D Particiju npr:Test Programi ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.892 puta na 1.077 poruka
|
![]()
Bez ikakvog problema možeš svoj Buildovan program da postaviš bilo gde na tvom hardu ali pod uslovom da ne koristiš dodatne dll fajlove ili neke specijalne biblioteke.
Srpski rečeno ako si početnik sve OK. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Kekule Mekule
|
![]()
Dobio sam Visual Studio 2005 i nisam ga jos instalirao ali me zanima sta konkretno on sadrzi?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.174
Zahvaljeno 5.002 puta na 2.915 poruka
|
![]()
Sadrži svašta, između ostalog i C++. Tu su još Visual Basic, J# i C#.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Član
|
![]() Citat:
Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Banja Luka na Internetu | DusanBL | Zanimljive Web lokacije | 0 | 4.1.2006 19:01 |
Pomagajte!!! (setovanje graficke) | Silentboy13 | Grafika | 25 | 3.12.2005 3:04 |