Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Operativni sistemi
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Operativni sistemi Windows, Mac OS, DOS...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 8.5.2009, 8:13   #1
redsi
Član

Član od: 29.6.2006.
Zahvalnice: 25
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
Određen forumom Reinstalirao Windows, ne rade ranije instalirane igre

Reinstalirao sam windows,imao sam igre instalirane koje sada nece da se ukljuce,kako to da resim.
pozdrav
redsi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.5.2009, 8:36   #2
Sass Drake
V.I.P. Zaštita

Član od: 30.9.2007.
Lokacija: Hypnos Control Room, Tokyo Metropolitan Government Building
Zahvalnice: 1.183
Zahvaljeno 1.323 puta na 1.095 poruka
Određen forumom Re: stare instalacije,hitno

Reinstaliraj igre .
Sass Drake je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.5.2009, 9:19   #3
redsi
Član

ali sa kojim programom ne mogu u add remove programs jer ih nema
Stara 8.5.2009, 9:52   #4
sibirac
Član

Član od: 3.4.2009.
Zahvalnice: 40
Zahvaljeno 92 puta na 45 poruka

На којој партицији су ти игре, јел на истој где и виндоус, јеси ли и њих форматирао?
А можеш да пробаш да покренеш инсталацију игре и да као фолдер инсталације ставиш исти фолдер где је и сад, да га оверврајтује.
sibirac je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.5.2009, 10:10   #5
ukimafija
Deo inventara foruma

Član od: 10.7.2006.
Zahvalnice: 790
Zahvaljeno 1.618 puta na 1.389 poruka

Ako igre nisu bile na istoj particiji gde je windows, ii bar nisu obrisane tj. win je samo nadogradjen nekako, samo udji u folder gde je igra instalirana i rucno klines na ikonicu koja pokrece igru-exe fajl. Mozes da posaljes tu ikonicu na desktop desnim klikom pa send to desktop-create shortcut.
Vazno je samo da reinstaliras programe i drajvere koji ti inace trebaju za pokretanje te igre i ostalih igara, i kad je rucno pokrenes igra ce raditi(vecina njih hoce).Neces je imati u add/remove vise, mozes samo rucno da je brises na delete kad je vise neces...
ukimafija je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.5.2009, 13:24   #6
dacajak
Deo inventara foruma

Član od: 22.4.2008.
Zahvalnice: 505
Zahvaljeno 704 puta na 573 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku dacajak

Znaci nema veze i ako nisi instalirao igrice na istoj particiji kao windows, vecina igrica novijih, ako ne i sve ti nece raditi. Zato sto uvek ima neki vazan deo koji je potreban za igru da se pokrene iz C:\Windows ili ...\System32. Ili u nekim slucajevima ako imas skinute igre sa interneta, kod kojih nema instalacija, one se obicno samo ubace u Registry, koji se takodje nalazi u windows particiji i opet u tom slucaju ne mozes da pokrenes igru. Jedino neke bas starije igrice mogu da se pokrenu nezavisno od windows particiji (misli se obiicno na C: particiju) ili su neke sitne igrice koje samo copy/play.
Znaci jedini nacin ti je da reinstaliras igre ili ako prilikom reinstalacije windows-a je slucajno ostao uninstall.exe preko kojeg obicno mozes da ides na repair igre iliti modifie.
Ako ne razumes nista od ovog, samo reinstaliraj i gotovo?
dacajak je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.5.2009, 13:31   #7
Ketchua
Basterd...

Član od: 26.1.2006.
Zahvalnice: 1.113
Zahvaljeno 906 puta na 546 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ketchua

Mislim da je problem bas u Regitry-u... Ali, sve zavisi od igre do igre. Meni je recimo Arcanum radio bez problema, iako nije imao unos u Reg.-u.
Ketchua je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.5.2009, 13:34   #8
Mickie
Deo inventara foruma

Član od: 22.11.2005.
Zahvalnice: 389
Zahvaljeno 716 puta na 542 poruka

Uzmi te igre obrisi rucno, i instaliraj ponovo. I nikad vise ne slusaj te bezvezne savete da igre moze da rade i posle reinstalcije vindoza. Nesto moze da radi, vecina NE. Ako hoces da ti tako radi sve na klik bez instalacije, probaj Mac OS X.

Jedino sigurno kod Vindoza je: Sve instalacije u C: a kad pukne vinodz sve reinstaliras. Na D: filmovi, muzika, slike, i scratch fajlovi od PS. To na D: ce biti OK i posle reinstalacije.
Mickie je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.5.2009, 14:13   #9
ukimafija
Deo inventara foruma

Citat:
dacajak kaže: Pregled poruke
Znaci nema veze i ako nisi instalirao igrice na istoj particiji kao windows, vecina igrica novijih, ako ne i sve ti nece raditi. Zato sto uvek ima neki vazan deo koji je potreban za igru da se pokrene iz C:\Windows ili ...\System32. Ili u nekim slucajevima ako imas skinute igre sa interneta, kod kojih nema instalacija, one se obicno samo ubace u Registry, koji se takodje nalazi u windows particiji i opet u tom slucaju ne mozes da pokrenes igru. Jedino neke bas starije igrice mogu da se pokrenu nezavisno od windows particiji (misli se obiicno na C: particiju) ili su neke sitne igrice koje samo copy/play.
Ma sta pricas bre covece, ja imam brdo igara koje su prezivele i po nekoliko reinstaliranja sistema, rade kao sat, znaci 95% njih sljaka normalno, a nisu bile na istoj particiji gde je windows, samo ponovo vracas isti OS i reinstaliras sve programe i drajvere potrebne za pokretanje(net framework, dx 9.0C,
C++,...). Bas se rad redje desava ta fora da ostaje nesto...Ima igara koje moraju da se reinstaliraju, ali kao sto rekoh moja iskustva su drugacija, i to mi je normalna stvar. Cak su neke igre prenosene i korpirane sa jednog kompa ma drugi i opet rade...Ali ulazi u folder gde je igra i klice na ikonu koja pokrece igru, mora da pravi novu precicu ako hoce da je pusta sa desktopa. Nijednu igru u proteklih 2-3 godine koja mi treba nisam instalirao na C a sve rade posle menjaze OS
Stara 8.5.2009, 14:21   #10
dacajak
Deo inventara foruma

Član od: 22.4.2008.
Zahvalnice: 505
Zahvaljeno 704 puta na 573 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku dacajak

Ti si mozda mislio da igre rade posle repair windows-a ili sl. Ja sam mislio na to kada komplet menjas C particiju. Znaci ono na F11, C: komplet delete i ponovo instal, kada ti nista ne ostane na C od predhodnog windows-a. Ako si mislio na isto ovo sto i ja, onda ne znam, kod mene bukvalno svaka veca igra koja se instalira nosrmalno na setup.exe nije htela da radi. Uvek izbaci error ili neki missing file. Ja stvarno ne znam kako neka igra moze da prezivi ako je u registry-ju systema, a taj sistem obrisan i ponovo instaliran?
Znaci kod mene je slucaj da 95% igra ne prezivi, a 5% da mogu da se pokrenu.
dacajak je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.5.2009, 15:08   #11
redsi
Član

Određen forumom Re: Reinstalirao Windows, ne rade ranije instalirane igre

Neke igre rade,a neke ne evo konkretno problema kod jedne
this application has failed to start because d3dx9_34 dll was not found.re-installing may fix this problem.
Stara 8.5.2009, 15:22   #12
Marko Belsak
Član

Član od: 12.12.2005.
Zahvalnice: 20
Zahvaljeno 16 puta na 10 poruka

Ta poruka obicno izlazi kada ti Direct X nije instaliran "do kraja", tj. kad imas neku stariju verziju. Probaj da nadjes najnoviju verziju Dirext X (ili samo taj fajl koji ti fali).
Marko Belsak je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.5.2009, 16:18   #13
ukimafija
Deo inventara foruma

@dacajak
Ja jesam mislio tako kao ti, znaci format C: totalni, nista je ne popravljam. Ali ponovo vracam isti sistem, i iste ili novije drajvere. Velika vecina stvari radi. Neke su i godinama stare, i prezivele su 2-3 promene sistema bar mozda i vise...Nisu sve igre ubacivale te stvarcice u registry ocito...I ne samo to, nego sam cak mogao da palim i na visti poneku igru koju sam instalirao na XP-u recimo Assassin's Creed...Na visti je mogla da se igra i u DX 9 i DX10 modu, samo klik na odgovarajucu ikonicu u glavnom folderu

@redsy ta kojoj pise to trazi noviju verziju dx9, najnoviji trenutno mozes da skines ovde http://download.microsoft.com/downlo...009_redist.exe kad instaliras to, taj problem bi trebao da nestane, i ako si instalirao to, net framework 2.0 i/ili 3.5SP1,MS visual C++ 2005 Sp1,...i neke novije drajvere ili bar veziju koja je pre bila dok je igra radila to treba normalno da sljaka....
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku ukimafija na korisnoj poruci:
glitch (8.5.2009), redsi (9.5.2009)
Stara 8.5.2009, 16:25   #14
Neoplantius
Član

Član od: 9.8.2007.
Zahvalnice: 31
Zahvaljeno 75 puta na 66 poruka

Samo mogu da potvrdim tvrdnje ukimafije. Cak i prelazak sa XP 32bitni na Vistu X64 igre vecinom ne osete. Konkretno mi u Far Cry 2 cak i Dx10 radi na instalaciji iz XP-a. Naravno da se igre mogu posle samo izbrisati, a ne deinstalirati.

Inace igre uvek instaliram na D, kao sto i Moje dokumente izmestam tamo odmah po instalaciji Windowsa.

U vecini slucajeva pali, mada naravno da postoje izuzeci.

Edit: izvinjenje, nisam procitao zadnji post.
Neoplantius je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Neoplantius na korisnoj poruci:
glitch (8.5.2009)
Stara 8.5.2009, 17:00   #15
glitch
Starosedelac

Član od: 17.8.2006.
Zahvalnice: 267
Zahvaljeno 455 puta na 384 poruka

^ To je normalna stvar ali vidis, ima jos onih koji moraju da instaliraju igre po propisu da bi radile. A to sto na x64 radi dx10 igra koja je instalirana na x86 je jos jedan dokaz da nije pisana za 10-ku.
glitch je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku glitch na korisnoj poruci:
dacajak (8.5.2009)
Stara 9.5.2009, 9:42   #16
redsi
Član

Instalirao sam novije drajvere,net framework,direct x i 90% igara radi,dve sam morao da instaliram ponovo zbog toga sto sam njih vec bio izbrisao.
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Ultimate Fight igara - prva sezona Patton O igrama uopšte 102 9.5.2009 0:08
Program za pravljenje instalacije već instalirane igre NikolaCabrilo O igrama uopšte 6 25.7.2008 18:34
igre koje rade/ne rade na Vista Ultimate.... GakunGak O igrama uopšte 29 8.1.2008 11:30
Igre "iskaču" u Windows severijan Kvarovi 6 13.12.2007 12:51
Da li ove igre rade na Visti? MiroslavNW Operativni sistemi 5 11.4.2007 17:49

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 8:58.