![]() |
![]() |
|
Brbljaonica Manje ozbiljno ćaskanje na ostale (kompjuterske i geek) teme... (POSTOVI SE NE BROJE!) (Pravila pisanja: kliknite ovde.) |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 | |
Deo inventara foruma
Član od: 26.11.2006.
Zahvalnice: 947
Zahvaljeno 1.398 puta na 678 poruka
|
![]()
stvarno nisam znao gde da postavim ali mislim da je ovo veoma diskutabilno
Citat:
![]() BUG.hr prvo sto mi je naompalo jeste... ovo je odgovor na sve fazone Davida Copperfielda.. mislim da 2012 i nije bas daleko sta vi mislite koliko je ovo sve izvodljivo ?? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Veteran
|
![]()
Pa sad dal je izvodljivo ne znam. Mozda kad ga gledas iz jednog ugla. A sad da cetri coveka stoje svako na razlicitom uglu i pritom jos da se krece to mi zvuci kao sala.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
|
![]()
Колико би хиљда камера и камера требало за сваки могући угао гледања...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Veteran
|
![]()
Čekaj malo... ovih dana je izašao članak o tome u nekim dnevnim novinama.
Samo što je tamo rečeno kako su oni već to uspeli da naprave... Održavala se i prezentacija te tehnologije... Evo našao sam dotični članak... ![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Starosedelac
Član od: 16.5.2006.
Zahvalnice: 555
Zahvaljeno 617 puta na 284 poruka
|
![]()
Znate za Philadelphia experiment*
To je bilo 1943. Samo Bog zna šta sve mogu sad (pola veka kasnije) da urade. *Priča nije nikad dokazana, kao i sve ostale popularne teorije zavere |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.11.2005.
Zahvalnice: 374
Zahvaljeno 456 puta na 282 poruka
|
![]()
Nevidljivost je definitivno moguca, samo pitanje u kojoj meri, jer projekcija slike nije ista kad se gleda pod razlicitim uglovima. Ono sto vidis iz jednog ugla, nije isto kad gledas iz drugog, jer bi video neku drugu pozadinu, a ne onu koju bi trebalo. E sad ako su Englezi rekli da su uspeli, aj da i to vidimo... Gledao sam na tv-u onog tipa sa nevidljivim kaputom, koji radi na istu foru ko i ovaj tenk, na jednoj strani kamere, a na drugoj se projektuje slika. I zaista donekle radi, ali mana je taj ugao gledanja, kao i osvetljenje. Jer ti mali ekrani ne mogu verno i pod suncevom svetloscu da reprodukuju boje i osvetljenje...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Veteran
Član od: 19.12.2005.
Zahvalnice: 535
Zahvaljeno 194 puta na 118 poruka
|
![]()
Uf, bre pa izvor vas je Press, necu da pljuckam po njima ali nisu bas pouzdani po pitanju vesti. Ali ono sto jesam procitao, a i video snimak je japanski projekat ''skoro'' nevidljive jakne, koja radi na istom principu. Nije bas cinila korisnika nevidljivim, ali jeste emitovala sliku koja se nalazi iza njega i stvarala interesantan efekat!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
|
![]()
heh zamislite da su nam tajili sve dosada da postoji mobilni telefon.. i onda odjednom britanci izvade neki telefon i podju pricat.. a onda bi mi raspravljali:
gde tu kabal.. kakva je to veza, sta oni glume, koliki je to signal jedan metar, to je nemoguce.. nije to dobro ![]() ![]() ![]() eeeeeeee... ptice znaju sta oni nama sve taje.. nebi me cudilo kad bi nasli neke deseptikone u njihovim halama.. onos to mi znamo to je jadno sto se tice datog tenka.. misli mda ce to biti jedna dobra vrsta kamuflaze a ne bikvalnog "nestanka" tenka sa livade.. to ce biti samo enko bolje maskirno odelo.. drugo.. nemoguce je sad nesto izvest da to bude "nevidljivo" sa svih strana.. ono sto sam ja skontao jeste da ima neki hologram, kinoproektor il sta vec koji emitira irped njega sliku koja se nalazi iza njega, e sad jel one emitira na njemu ili ispred njuega ne znam a to sa nekim malenim ekranima... mislim da je to ne izvdoljivo jer nema tog ekrana koji moze emitirat zivu sliku a jos da se nalazi na nekakvom tenku ili cemu vec.. jedino kad bi tenk bio obicna kutija sa ostrim uglovima.. ali sta onda.. virila bi mu cev ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Starosedelac
Član od: 13.3.2006.
Zahvalnice: 1.690
Zahvaljeno 704 puta na 490 poruka
|
![]()
Izem ti ideju, to je ko da su rekli "aj da odemo na Mesec tako sto cemo napraviti jako visoke merdevine" il slicno...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Starosedelac
|
![]()
Nevidljiv je za oko, ali radar je radar...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Deo inventara foruma
|
![]()
radar ? paaa... znas i sam da radar fata visinu a ne sta je na povrsini.. uvek ima jedna razina gde radar ne fata ..to je ispod "razine radara" tako da za tenkove i slicno se ne koristi radar
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Član
Član od: 14.1.2006.
Zahvalnice: 68
Zahvaljeno 79 puta na 55 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Veteran
Član od: 24.1.2006.
Zahvalnice: 140
Zahvaljeno 302 puta na 168 poruka
|
![]()
Je'l neko video kako izgleda tenk u akciji kada pravi dimnu zavesu? Ja jesam to vise lici na pobesneli oblak nego tenk. Poenta je da ako bi takva kamuflaza bila bar delom moguca pruzala bi velike prednosti npr. nocu, po losem vremenu, vecoj daljini i sl.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Starosedelac
Član od: 16.5.2006.
Zahvalnice: 555
Zahvaljeno 617 puta na 284 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Željko ma posle sam predpostavio sta si kontao.. znas ono u filmovima: spusti se ispod razine radara.. e to je to
ma da, postoji neki djavo koi registure neko vozilo, toplotu, pokret bla bla.. samo iskreno.. dobro si spomenuo radar jer... oni su radili na ovome sigurno vise od 30 godina a kad to stupi u snagu neka ce se budala naci pa ce preko noci napravit radar bas za te tenkove, moci ce ga vojnici nosat sa sobom tako da.. opet sve to djabe ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Veteran
|
![]()
Nije djabe nego kosta. Ideja u trci sa naoruzanjem nije da zauvek imas neku prednost nego da da stalno izmisljas nove sisteme tako da tvoj neprijatelj mora da trosi vreme i novac da bi smislio kao ce ti doskociti. Dok on ne smisli kao ce nevidljivi tenk uciniti vidljivim ti si u prednosti. A dok se on bavi time ti izmisljas nesto drugo i tako pokusavas da ga stalnim novatarijama nateras da on juri tebe a ne ti njega.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Veteran
|
![]()
Dobro napraviće ga "nevidljivim" ali šta je sa zvukom? Moderni tenkovi i dalje koriste motore sa unutrašnjim sagorevanjem koji su dosta bučni, pogotovu ako se uzme u obzir i činjenica da imaju 400, 500 KS i više.
I za F117 su tvrdili da je "nevidljiv" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Veteran
|
![]()
Tenk bi mogao i da vidis na 5km. Uzmes dvogled pa vidis. A da ga cujes neces sigurno. A moze da bude i parkiran
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Član
Član od: 14.1.2006.
Zahvalnice: 68
Zahvaljeno 79 puta na 55 poruka
|
![]()
Ma da, jos kad bi bio toliko "nevedljiv" ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|