![]() |
![]() |
|
Pravljenje igara Programski jezici, tehnike, alatke u službi pravljenja igara... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Veteran
|
![]()
Od skora je na forumu pocela neka gamedev mania, a u mom kompu se vec neko vreme nesto krcka
![]() ![]() Video Verzija za Windows Verzija za Linux (testirao sam na ubuntu-u) Komande: Drzanjem kruzica i pomeranjem misa se krecete kroz prostor. Pritiskom na dugme Add Body kreirate tackicu na sredini ekrana koja predstavlja telo, i u levom gornjem cosku ce se pojaviti novi frame sa podatcima o telu. Desnim klikom po ekranu menjate poziciju tela. Kada pravite poligon, redjate tacke suprotno od smera kazaljke na satu levim klikom, i poligon mora biti konveksan (program ce vam i zabraniti da napravite nekonveksan poligon ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Stevvan na korisnoj poruci: | ||
EclipsE (23.10.2008) |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 30.6.2007.
Zahvalnice: 341
Zahvaljeno 103 puta na 52 poruka
|
![]()
Bas je mocno xD
Dosta lici na Phun (za sada) ![]() Sad ima ceo dan da pravim neke gluposti xD |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
|
![]()
@Eclipse: Cini mi se da si napravio previse mali, ili previse tanak poligon. To je zabranjeno
![]() @DonCorleone91: Pogledaj jos jednom sta sam napisao pod "Komande" u prehodnom postu. Mozes da pogledas i video. Zaboravio sam da kazem: Na 'X' unistavate shape, a na 'Delete' celo telo. Linux korisnici treba da instaliraju libfreetype i libpng (u ubuntu-u se to lako odradi preko synpatic-a) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Starosedelac
|
![]()
Vidi stvarno...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Veteran
|
![]()
Jel probao neko verziju za linux? Ima li nekih problema sa njom? Bice uskoro mali update, moci ce da se podesava trenje i elasticnost oblika, a videcu da ubacim i jonte.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Starosedelac
|
![]()
A source? XD
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Veteran
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Veteran
|
![]()
Probaj da stavis libglfw.so u /usr/lib/ trebalo bi da onda radi, videcu da popravim to za sledecu verziju.
@Eclipse: Cek, jos ga nisam zastitio licencom ![]() Poslednja ispravka: Stevvan (22.10.2008 u 22:25) |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Starosedelac
Član od: 27.12.2005.
Zahvalnice: 66
Zahvaljeno 438 puta na 328 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Veteran
|
![]()
Sada mi trazi box2d fizicki endzin. Zaista me mrzi da se sad maltretiram oko njega (posebno posto cenjeni autor nije omogucio bas lako kompajliranje pod linuxom), pa cu probati to sutra...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Veteran
|
![]()
Trebalo bi da se libbox2d.so nalazi u folderu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Veteran
|
![]() Citat:
EDIT : Stevvane, to nije odgovor na pitanje sta pravis ![]() Poslednja ispravka: fingerprint (22.10.2008 u 23:30) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Veteran
|
![]()
Ahm, izgleda da ne obracate paznju na prvi post
![]() Citat:
A pa ti sigurno mislis na igru ![]() Poslednja ispravka: Stevvan (23.10.2008 u 9:30) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Veteran
|
![]()
Verzija 0.2:
-Unapredjeno editovanje poligona -Mogucnost postavljanja tela za Bullet (u slucaju da telo treba da dostize veliku brzinu) -Mogucnost menjanja gustine, frikcije i elasticnosti oblika pri kreiranju -Mogucnost pravljenja Distance joint-a Videcu sutra da napravim neki video, da vam dam inspiraciju, sad ne mogu kasno je ![]() Windows Linux |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Stevvan na korisnoj poruci: | ||
fingerprint (26.10.2008) |
![]() |
#18 | |
Veteran
|
![]() Citat:
![]() Podesavanje gustine, trenja i elasticnosti jos nisam video, kao ni Distance joint na delu (iz nekog razloga nece da pokrene sim). Verovatno je do mene, pokusacu opet kad popijem kafu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Kekule Mekule
|
![]()
Napravim dinamicki poligon (trebo si napomenuti da mora da se pravi u smeru suprotnom od kazaljke na satu), kliknem Set Bullet i program pukne... Sta bi to moglo biti???
EDIT: Tek sad vidim da si to rekao u prvom postu xD |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Veteran
|
![]()
@fingerprint:
Cisto da znas opet treba da pokrenes skriptu 'Editor' ![]() @ANDROSS: Da li se desava za svaki poligon? Ja sad testiram i ne mogu da reprodukujem taj bug. Da nisi mozda napravio previse mali poligon (kao Eclipse), moguce da je do toga. Jos da dodam kako da koristite ove nove opcije: Dakle dok pravite poligon mozete jednostavno levim klikom pomerati coskove, a klikom kruzica brisete taj cosak (Ovo ne vazi u slucaju da ste napravili samo 2 coska). Joint se pravi prilicno jednostavno, dakle treba da posle klika na dugme izaberete neki objekat, i pratite upustva koja vam pisu u donjem levom uglu ![]() ![]() Poslednja ispravka: Stevvan (26.10.2008 u 15:23) |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
nVidia Physics activated | ivanza | Grafika | 83 | 25.7.2009 23:53 |
Koji grafički editor za C&C Generals Zero Hour? | Guterill | Pravljenje igara | 1 | 29.3.2008 17:13 |
Subtitle Editor | Snoopy | Slobodni softver | 4 | 17.10.2007 15:03 |
Portable HTML grafički editor | JovanK | Aplikativni softver | 1 | 26.9.2007 4:30 |
ID3 tag editor... | Covenant | Slobodni softver | 2 | 30.12.2005 12:48 |