Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Internet > Internet usluge
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Internet usluge Provajderi, načini povezivanja...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 15.8.2008, 21:28   #1
kizaPr
Novi član

Član od: 23.7.2008.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Rapidshare free account

Nisam znao gde da postavim pitanje pa rekoh ajde ovde. Pitanje glasi: U poslednje vreme kad god zelim da skinem nesto sa Rapidshare kao free account uvek mi kaze "Your IP adress ... is alredy downloading file..." ali ja nemam nijedan aktivan prijem. Da li neko zna kako mogu to da prevazidjem? Uzgred imam Wireless Internet ma mozda ne moze zbog toga sto se mozda koristi jedna javna IP adresa u okviru ovog ISP, mada nisam siguran da je tako.
kizaPr je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.8.2008, 21:34   #2
dzonihsv
Deo inventara foruma

Član od: 26.9.2006.
Zahvalnice: 1.682
Zahvaljeno 5.818 puta na 3.141 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku dzonihsv
Određen forumom Re: Rapidshare free account

To je problem. Osim premium-a nema ti pomoci (mada je pitanje da li ce i premium pomoci). Zato sledeci put prebaci na dinamicku ip adresu.

dzonihsv je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.8.2008, 21:35   #3
A M G
Deo inventara foruma

Član od: 9.7.2006.
Zahvalnice: 3.544
Zahvaljeno 1.792 puta na 756 poruka
Thumbs down Re: Rapidshare free account

I ja imam isti problem, bezicni net i deljena IP adresa. Dzaba mi sto je sada cekanje minut kada ne mogu da skinem ni jedan jedini fajl!
Od ponedeljka uzimam premium 6 meseci, i bolece me za deljenu IP adresu... To je izgleda jedino resenje.

Whoouu, dzoni, sada videh tvoj post...zasto mislis da premium nece pomoci?
A M G je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.8.2008, 21:43   #4
dzonihsv
Deo inventara foruma

Pa ako ste svi iza jedne izlazne adrese onda ce rapid da vidi da skidaju (lupam) 10-20 korisnika u isto vreme. A svi znamo da nema paralelnog skidanja kod njih. Ali opet sa druge strane ako imas premium i skidas sa adrese (opet loopam) 81.134.145.145 i svi ste iza jedne adrese onda kao da svi imate premium i onda je paralelan download dozvoljen. Ali cookies... moze se obrisati ali...

Ali da li je to moguce? Nesto sam i ja slicno razmisljao ali ne ide. Nisam ni sam siguran, kao sto napisah coveku malocas gore.

Jedino da probas. Nego kako ti ide download sa netload-a i sl. servisa? Jel nema nekih ogranicenja? I koji paket koristis i kod kog provajdera? Ako nije tajna .
Stara 15.8.2008, 21:57   #5
A M G
Deo inventara foruma

Arrow Re: Rapidshare free account

Citat:
dzonihsv kaže: Pregled poruke
Pa ako ste svi iza jedne izlazne adrese onda ce rapid da vidi da skidaju (lupam) 10-20 korisnika u isto vreme. A svi znamo da nema paralelnog skidanja kod njih. Ali opet sa druge strane ako imas premium i skidas sa adrese (opet loopam) 81.134.145.145 i svi ste iza jedne adrese onda kao da svi imate premium i onda je paralelan download dozvoljen. Ali cookies... moze se obrisati ali...

Ali da li je to moguce? Nesto sam i ja slicno razmisljao ali ne ide. Nisam ni sam siguran, kao sto napisah coveku malocas gore.

Jedino da probas. Nego kako ti ide download sa netload-a i sl. servisa? Jel nema nekih ogranicenja? I koji paket koristis i kod kog provajdera? Ako nije tajna .
Ali stvar je u tome sto se ne loguju svi sa jednog korisnockog imena.
Valjda su ljudi u Rapidu dovoljno svesni da mi "bezrepovci" moramo nekako da dolazimo do...legalne...muzike...

Nisam probao Netload, sada nesto ceprkam neku muziku sa underground FTP-a.
Provajder je Medianis, paket 512/512, sada sam zadovoljniji stabilnoscu veze, redje puca, ali ipak puca. Najvise se iznerviram kada pukne u toku noci a ja stavio nesto da se skida, kad ujutru...mucak!
Stara 15.8.2008, 22:03   #6
dzonihsv
Deo inventara foruma

Da, ali ste svi na istoj ip adresi. Ali nemate iste cookie... Ko ce ga znati.

Desi se i to meni da pukne ujutru oko 5. Dodje mi da ga...

Ne znam. Imam i ja kod mog provajdere paket od 1mbit/s ali je ta javna ip adresa. Pa ne znam da li da uzimam. A sada imam 512/256.

Ajde ako ti nije problem probaj da skines nesto sa netload-a i reci da li sve radi ok? Aj... Samo kreni download da vidis da li vuce i da li radi full brzinom.

Bio bih ti zahvalan.
Stara 15.8.2008, 23:08   #7
holodoc
Deo inventara foruma

Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.892 puta na 1.077 poruka

Free Rapidshare nalog ne dozvoljava simultani download sa iste javne adrese. Zbog toga svako korišćenje javnih proksija, rutiranja jedne IP adrese na više korisnika i slične radnje ne prolaze kod Rapidshare-a.

Što se tiče Premium naloga on se ne oslanja na proveravanje IP adresa već na autorizovane sesije koje se dodeljuju pri svakom downloadu pri čemu se nedozvoljenim smatra višestruki paralelni download sa jednog istog naloga. Drugim rečima download sa jedne identične IP adrese u okviru Premium naloga je dozvoljen za proizvoljan broj ljudi pod uslovom da svaki download u jedinstvenom trenutku odgovara drugom Premium Rapidshare nalogu.

Prednost u odnosu na ostale učesnike u mreži sa identičnom IP adresom možete da steknete korišćenjem US Downloader-a koji možete da podesite da vam automatski u određenim intervalima proverava dostupnost downloada tj. veće su vam šanse da skinete neku stvar sa neta ako imate program koji automatski proverava da li je moguće skidanje na recimo svakih 2 minuta.

Ovaj program doduše se teško nalazi u funckionalnoj verziji ali pri kraju stranice koju sam dao među komentarima se nalazi link za download jedne koja radi: http://rapidshare.com/files/13366177..._30.07.08_.rar
holodoc je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku holodoc na korisnoj poruci:
A M G (16.8.2008), Lanikor (16.8.2008), M.C. (15.8.2008), masteri (27.11.2008)
Stara 15.8.2008, 23:17   #8
dzonihsv
Deo inventara foruma

Ok za rapid. Nego jesi li probao/ili mozda znas za netload ili megaupload?
Stara 15.8.2008, 23:59   #9
holodoc
Deo inventara foruma

Citat:
Ok za rapid. Nego jesi li probao/ili mozda znas za netload ili megaupload?
Funkcioniše bez problema ali nisam posebno terao do nekih granica jer pre svega koristim Rapidshare.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku holodoc na korisnoj poruci:
dzonihsv (16.8.2008)
Stara 16.8.2008, 0:05   #10
dzonihsv
Deo inventara foruma

E to mi je trebalo. Hvala mnogo.

Cek,cek jel ti imas tu "zajednicku" ip adresu?
Stara 16.8.2008, 2:20   #11
A M G
Deo inventara foruma

Arrow Re: Rapidshare free account

Citat:
holodoc kaže: Pregled poruke
Što se tiče Premium naloga on se ne oslanja na proveravanje IP adresa već na autorizovane sesije koje se dodeljuju pri svakom downloadu pri čemu se nedozvoljenim smatra višestruki paralelni download sa jednog istog naloga. Drugim rečima download sa jedne identične IP adrese u okviru Premium naloga je dozvoljen za proizvoljan broj ljudi pod uslovom da svaki download u jedinstvenom trenutku odgovara drugom Premium Rapidshare nalogu.
To je upravo ono na sta sam i ja mislio, dakle samo premium ako zelim da dodjem do preko potrebnih stvari!
Stara 16.8.2008, 2:25   #12
M.C.
Deo inventara foruma

Član od: 4.2.2006.
Zahvalnice: 306
Zahvaljeno 1.509 puta na 1.041 poruka

Ovaj USD je suvo zlato. holodoc you're da man!
M.C. je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.8.2008, 3:02   #13
holodoc
Deo inventara foruma

Citat:
E to mi je trebalo. Hvala mnogo.

Cek,cek jel ti imas tu "zajednicku" ip adresu?
Ne. Imam javnu IP adresu u stanu ali sam uspeo da skidam fajlove preko Rapidshare-a na Akademskoj mreži gde je konkurentnost na samo par javnih IP adresa proxy-ja mnogo veća.
Citat:
A M G kaže: Pregled poruke
To je upravo ono na sta sam i ja mislio, dakle samo premium ako zelim da dodjem do preko potrebnih stvari!
Ne mora da znači. Trenutno zbog nove politike Rapidshare-a koji dozvoljava samo brzine do 500kbps za free naloge najisplativija varijanta je kombinacija ADSL-a 512/64kbps i US Downloadera jer sa free nalogom realno ne možete ni da postignete veće brzine. Efektivna razlika između vremena potrebnog za download u slučaju free naloga na 512/64kbps i Premium naloga koji je opet na 512/64kbps je samo u vremenu čekanja na sledeći fajl koji u slučaju fajlova od 100MB negde oko minut i po. Dakle, praktično zastoj i ne postoji.
Citat:
M.C. kaže: Pregled poruke
Ovaj USD je suvo zlato. holodoc you're da man!
US Downloader je potpuno legalan softver koji ni na koji način ne koristi bilo kakve zabranjene tehnike ili hack-ove. Program jednostavno koristi specijalne algoritme za automatsko sukcesivno downloadovanje fajlova uz čekanje da istekne vreme potrebno za dobijanje linka kao i kod običnog dowbloada putem browserima. Drugim rečima program samo eliminiše potrebu da stalno ručno ubacujete linkove i čekate da potvrdite download.
1972 (13.10.2008)
Stara 16.8.2008, 3:07   #14
dzonihsv
Deo inventara foruma

Kad smo vec kod USD dodao bih samo i njegovog "konkurenta" CryptLoad. Takodje radi na isti princip kao i USD.

Mali off ali koristan.
Stara 16.8.2008, 10:49   #15
dzonihsv
Deo inventara foruma

Kad smo vec ovde, da ne otvaram novu temu. Imam jednu veliku dilemu. Posto moj provajder nudi za iste pare vecu brzinu ja sam razmisljam da uzmem istu. Ali ima jedan problem, ne razumem 100% sta oni ovde pricaju...
Citat:
SOHO paketi su namenji pretezno za kucne korisnike, koji imaju potrebu da budu NON-STOP na internetu bez ogranicenja prenetih podataka, paketi nemaju javnu IP adresu, a brzina slanja podataka-UPLOAD je tri puta sporija u odnosu primanje podataka-DOWNLOAD, nisu namenjeni za P2P, VOIP, WEBCAM,RAPIDSHARE i slicne servise.
Vidim da nije namenjen za rapid. voip... Sto voip majke im... Sto to nece raditi? Ima dovoljan down/up. Ali da li ce drugi servisi da rade. Ne razumem tacno o cemu se radi. Nije namenjen za rapid verovatno zbog iste ip adrese. A kad sam ih pitao nisam nista shvatio kad je pricao a nisam duduk da nemam pojma nista.

Poslednja ispravka: Iris (16.8.2008 u 11:38)
Stara 16.8.2008, 11:07   #16
holodoc
Deo inventara foruma

Citat:
Vidim da nije namenjen za rapid. voip... Sto voip majke im... Sto to nece raditi? Ima dovoljan down/up. Ali da li ce drugi servisi da rade. Ne razumem tacno o cemu se radi. Nije namenjen za rapid verovatno zbog iste ip adrese. A kad sam ih pitao nisam nista shvatio kad je pricao a nisam duduk da nemam pojma nista.
Neće raditi zato što dobijaš privatnu IP adresu koja se dobija rutiranjem jedne javne IP adrese na više korisnika. Pomenuti programi neće raditi prvo kao posledica toga što imaš privatnu adresu pa ne postoji način za direktno povezivanje između dva programa a sa druge strane najverovatnije su i sami portovi zatvoreni.
dzonihsv (16.8.2008)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Free Download Manager za RapidShare... pitanje wu-gambino Internet tehnologije 45 8.8.2009 19:42
Free Download Manager za RapidShare insideman Aplikativni softver 50 4.8.2009 19:09
Rapidshare premium account emailnikola Web razvoj 2 3.7.2008 21:40
Premium Rapidshare i free download manager? zokocx Aplikativni softver 1 20.2.2008 1:00

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 1:09.