![]() |
![]() |
|
Slobodni softver Teme o softveru otvorenog koda (programi i operativni sistemi), projektima, zajednici... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Veteran
|
![]()
Ovako, juce sam tek instalirao linux. Imam zvucnu karticu AC97 i 5.1 zvucnike
Podesio sam tako da svih 6 zvucnika rade sto sam promenio liniju u /etc/pulse/deamon.conf. Ali imam sledeci problem. Prvo nije hteo woofer da radi kada sam to odradio. Potom sam promenio raspored kablova i kada pokrenem komandu: speaker-test -Dplug:surround51 -c6 -l1 -twav on mi u tom slucaju lepo poredja sve zvucnike. Svaki je na svom mestu, i svaki se cuje ukljucujuci i woofer. Ali sada, kada pustim muziku ne cujem woofer i zadnje zvucnike je sve dok u volume control ne obelezim opciju duplicate front. Da li je to zbog toga sto je mp3 dvokanalni standard i jednostavno mora tako na linuxu? I da li postoji mogucnost u linuxu ili windowsu da se softverski promeni "raspored kablova" ili cu morati svaki put kada menjam iz linuxa u windows i obrnuto da menjam i raspored kablova? PS Ako ima neki "novi" korisnik linuxa koji tek ulazi u faze podesavanja i sl neka me doda na msn. ZZ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ex Parrot
|
![]()
Jesi li podešavao .asoundrc fajl? Pogledaj ovde http://ubuntulinuxhelp.com/the-simpl...ing-in-ubuntu/ može li šta da ti koristi...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Veteran
|
![]()
jesam.
ali nishta. i dalje cujem kada pokrenem onu komandu da testira. a kada pustim muziku cujem samo prednja 2. a kada odem na duplicate samo mi se doda centar i subwoofer a nigde zadnjih.... sto bi verovatno mogao da sredim ako opet menjam kablove. ali ipak ostaju 2 koja nece raditi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
|
![]()
ok. resheno.
Znaci i sa originalnim podesavanjem kablova: .asoundrc Kod:
pcm.!spdif { type plug slave.pcm "hw:0,2" } pcm.!surround51 { type plug slave.pcm "dmixer" } pcm.!default { type plug slave.pcm "dmixer" route_policy duplicate } pcm.dmixer { type dmix ipc_key 321456 ipc_key_add_uid true slave { pcm "hw:0,0" channels 6 period_time 0 period_size 1024 buffer_size 4096 rate 96000 } ## 0 = Left, 1 = Right, 2 = Centre, 3 = Subwoofer , 4 = Rear Left, 5 = Rear right. bindings { 0 0 1 1 2 4 3 5 4 2 5 3 } } ctl.dmixer { type hw card 0 } |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Problem sa zvukom na Kubuntu 8.04 | fingerprint | Slobodni softver | 7 | 26.5.2008 16:11 |
Problem sa zvukom!! | CrazY_raDull | Zvuk na računaru | 1 | 22.9.2007 8:34 |
Problem sa zvukom u Premieru 6.0 | psmokvic | Video/TV softver | 2 | 9.12.2006 22:11 |
Problem sa zvukom, POMAGAJTE MOLIM VAS! | PhaetoN | Slobodni softver | 3 | 6.12.2006 1:17 |
Problem sa zvukom | GameFREAK | Kvarovi | 0 | 12.8.2006 1:00 |