![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 3.5.2007.
Zahvalnice: 44
Zahvaljeno 105 puta na 90 poruka
|
![]()
E ovako pretrazio sam forum ali nisam uspeo da nadjem slicnu temu pa moram da postavim novu.
Ortak mi je kupio novi komp. Uzeo je WD5000AAKS hard disk (SATA2, 16MB). E sad problem se javio kada smo formatirali disk i instalirali Win XP SP2. Kada udjem u My Computer windows pokazuje da je disk velicine svega 40GB umesto nesto manje od 500GB. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ex Parrot
|
![]()
Napravite odgovarajuće particije na ostatku HDD-a.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
Član od: 28.11.2005.
Zahvalnice: 91
Zahvaljeno 902 puta na 621 poruka
|
![]()
Uu... vi ste ono.. bas bliski
![]() Gorane, a u cemu je fora? U FS-u? Verovatno su stavili neki FAT matori pa ne vidi vise od 40... e sad da ne bi formatirali disk ispocetka, predlozio si da stave particije? Pa dobro... to je u sustini najpametnije resenje sad kad su vec instalirali Win... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ex Parrot
|
![]()
Mislim da su pravili particije iz windowsovog setup-a i napravili su samo jednu na kojoj je instaliran win. Ostatak HDD-a je neparticionisan i samim tim nedostupan sistemu.
Poslednja ispravka: GoranSTX (22.9.2008 u 22:21) Razlog: partricija!? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
Član od: 3.5.2007.
Zahvalnice: 44
Zahvaljeno 105 puta na 90 poruka
|
![]()
Nije kupio za mene, vec za sebe, pogresno sam se izrazio.
Nisam pravio pariciju iz windowsa, vec kada sam krenuo da instaliram windows sa boot CD-a. Sto je naj gore kada ubacim disk ponovo ne pokazuje mi nikakav neparticionisan deo, samo taj od 40GB. FS je NTFS, a ne FAT. Pokusao sam iz windowsa da nesto uradim sa programom Partition Magic, ali ne ide. Ni on ne vidi nista preko 40GB. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ex Parrot
|
![]()
Ajde pokreni ponovo Partition Magic, maksimiziraj njegov prozor i postuj nam snimak ekrana.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banana
Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 697
Zahvaljeno 2.635 puta na 1.358 poruka
|
![]()
Ili probaj desni klik na my computer, manage, disk managment, pa vidi ima li neparticionisanog prostora na disku... ili su ti uvalili, ovaj drugu, 40gb disk "greškom" što je malo manje verovatno...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Neozbiljni kolega
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
|
![]()
A koju ploču ima tvoj drugar? Ako je neka mnogo matora, možda jednostavno ne može da prepozna toliki hard. A ako ima SATA1 kontroler, onda i hard mora da radi u SATA1 režimu, što se rešava postavljanjem džampera sa zadnje strane, mada skoro svi SATA2 hardovi fabrički dolaze sa tim džamperom i ako se on ne skloni, rade u SATA1 režimu po defaultu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Starosedelac
|
![]()
au ljudi...
meni to smrdi na SATA drajvere... jel ste instalirali SATA drajvere prilikom instalacije windowsa? to se obicno desava... (disk od 80gb=10gb i tako to...) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Veteran
|
![]()
a i kada sve to proveravas proveri da li ti je sigurno instaliran SP2...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
V.I.P. Phone Zone
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Član
Član od: 22.7.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
Mozda je pitanje glupo ali ja cu da ga postavim.!
Jel ste vi uopste napravili ostale particije.??/ |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Verbatim eksterni HDD 500GB? | Eddie | ŠDK - Nosači podataka | 3 | 20.10.2009 10:35 |
320GB ili možda 500GB za non-stop rad? | A M G | ŠDK - Nosači podataka | 7 | 11.6.2008 16:14 |
"Problem" sa WD 500Gb AAKS ? | Y2K986 | Nosači podataka | 7 | 27.2.2008 13:27 |
wd aaks 500gb pitanja, testovi a moza i kwar | muki85 | Kvarovi | 2 | 15.1.2008 22:15 |
WD 500GB, particije | tarmi | Nosači podataka | 26 | 27.12.2007 22:57 |