![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Evo sta intel kaze na to i sta kome preporucuje
http://www.itx.ba/index.php?option=c...8645&Itemid=37 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 10.7.2006.
Zahvalnice: 790
Zahvaljeno 1.618 puta na 1.389 poruka
|
![]()
Jeste ali ovde se govori o aplikacijama i poslovnoj upotrebi a ne govori se o igrama, kao ni o OC koji C2D i C2Q generacija ima marginu od maltene 50%(neki manje neki i vise). Tako da ce Quad uz OC koji je prost i koji na forumu moze da se objasni lako uvek da bude bolja kupovina za svakog iole naprednog korisnika...Pogotovo od sad pa na dalje
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Slazem se sa tobom, ali intel hoce da obezbedi trziste i za jedne i za druge, tako da po njima u zavisnosti od zahteva korisnik odabere adekvatan procesor
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
Član od: 7.11.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2 puta na jednoj poruci
|
![]()
ma jbsh shta oni/ovi kazzu vec se uGLEdash&okomish na recenzije nepristrasno-relevatno-kompetentnih PC_laboratorija i tamo SVE izadje na videlo...
http://www.legitreviews.com/article/690/1/ http://www.techspot.com/review/100-i...re2-duo-e7200/ http://www.hardwaresecrets.com/article/564 http://www.xtremesystems.org/FORUMS/...d.php?t=184883 za sve ostalo tu je naravno http://www.overclockersclub.com ![]() U mom sluchaju gde entuzijazam curi i obliva svaki od 20gb editovanog materijala u Pinnacle S11_ici i Vegas_u, lichno sam se uverio i da sa AMDom 4000+ mozze da se izadje na kraj sa svakodnevnim problemima a kamoli sa prekaljenim 45nm_skim Wukom E7200 koji mi je [kako kazzu i nazivaju a ja se nakON 10ak prochitanih recenzija slazzem] pravi-pravcati BUDGET KING.Ne samo zato shto se OC_uje na 55% vec i u svega 5-8% aplikacija i reetkih sluchajeva zaostaje za npr Q6600 ili E8xxx a da se na testovima OPenGL-a i magistrala pokazao kao SpeeDemon jer osim par igrica[ 1-3 u svetu trenutno ![]() ![]() E sad,gde se Quad bolje ponasha mozze se shvatiti i kao plitka pricha jer se chak i sa multitaskom ne odmichu mnogo od C2Duo [od 20-25%] a o ceni da ne raspravljamo jer za razliku u plochi..XXL cooleru shto moram da izmislim pa stavim..nakon toga i same cene CPUa koja nadmashuje 50% smatram da se ti Quadovi NE isplate ljudima koji ne kidaju em rendaju non-stop svoj konfig. Ja spadam u zagrizzene game-ere koji na100je da teraju sve na MAX ili u qrac tako da i sa GPU9600GT koji trenutno imam ne nameravam da menjam nishta sem MBa i kupim Asus P5QL-E gde bih komotno ugnezdio E7200 i npr josh 2GB geil B.Dragon ali 1066 [ne 800] i narednih godinu i po dana sam spokojan shto se tiche bilo kakvog entuzijazma[bez bahanalija] ![]() U ovom odgovoru namerno nisam spominjao Phenome i ostale fantome jer sam dosta kuburio sa AMDom iz chije serije verovali ili ne, meni josh uvek [nakON 4g] kao izdvojeni HTPC, jedan usamljeni sempron pravi drushtvo i na tome mu hvala i njegovim tvorcima ![]() Poslednja ispravka: looft!gooz (26.12.2008 u 13:57) Razlog: dodat 1_link |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
V.I.P. Test Drive
Član od: 18.2.2007.
Zahvalnice: 1.159
Zahvaljeno 2.446 puta na 1.922 poruka
|
![]()
Eh, mislim da greshish u vezi Quadova - razlika sada nije velika ali ce da postane velika kad igre (kao GTA IV) pochnu da pale zadnja 2 jezgra, to par stotina megaherca ne mozhe da nadoknadi.
BTW, P5QL-E je dobra kupovina, lichno sam vrlo zadovoljan, ali ima jedan mali bag koji se da vrlo lako reshiti...sitnica :P. LM, u zvuchnicima se chuje zujanje kada se pomera mish zato shto je njihov deo ploche predvidjen za zvuk negde prekrshten (mislim na provodnik) sa onim naponskim delom za periferije i PC speaker (mislim na prednje izlaze). Jednostavno iskljuchi PC speaker koji i nije bogzna koliko koristan i reshice se problem |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
Član od: 7.11.2007.
Zahvaljeno 2 puta na jednoj poruci
|
![]()
Beskrajno hvala na T!Psu o speakeru..kad je dohvatim ima prvo to da odradim...a shto se tiche GTAIV verovatno ce to biti jedna od malobrojnih [tog volumena] igara za popunjavanje preostala 2core_a...do tada planiram za razliku u ceni da drndam 1g.ovaj pa kad ischupam njega dobicu quad za cenu ispod ove za dual sada..
U medjuvremenu cu istu razliku u ceni sada da pretvorim u lepo mini-fino putovanje....Pozz Btw..ja ipak, zaista koristim PC u radno-poluprofi-knowhow-doityourself svrhe [Pro engineer..3dmax..Vegas studio..Blender itd] ..tako da ne balavim nad razlikom od 4XAA nad 8X ili par frejmova, textura odnosno poligona ispaljenih u moj eye-socket [i to sve u moju chast tj. well-spend money] Poslednja ispravka: looft!gooz (28.12.2008 u 11:55) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Starosedelac
Član od: 30.1.2007.
Zahvalnice: 341
Zahvaljeno 281 puta na 187 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
|
![]()
a zasto bi neko kupovao core 2 duo e8500,ili e 8400,kad za ta pare moze da uzme core2quad
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pa iz prostog razloga sto nisu svi korisnici napredni cak potpuno obrnuto i nece/ne smeju/ne znaju da se zezaju sa OC, a Core 2 Duo na Vecem taktu im na defaultu daje vise frejmova od Quada na nizem taktu jer vecina igara koristi samo dva jezgra...Ali i to ce se s vremenom menjati...Vec je pocelo...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Starosedelac
|
![]()
Pa vidi,ako ne želiš skoro menjati komp i ako želiš igrati igrice koje budu izlazile u budućnosti onda je pravo rešenje Quad.A ako želiš izvršiti update kompa za jedno pola godine i ako ćeš više igrati igrie koje ranije nisi igrao,onda je duo bolji.Duo ima veći radni takt i bolji je u sadašnjim igricama(izuzev GTA IV) od Quada,ali Quad ima tu prednost zbog 4 jezgra koje će igrice poeti da koriste.Više nisu bitni mhz-i,nego broj jezgara...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Starosedelac
|
![]()
Grešiš,Q6600 ima 4 jezgra.Quad nije brži od Duo ako ne igraš igrice koje podržavaju 4 jezgra.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Amd Phenom i Core i7 su native Quad procesori-sva jezgra su direktno povezana... I ne raspravljajte se vise, sve je vec receno i zna se odavno, Quad se vrlo lako i prosto klokuje, i onda moze lako da nadmasi Core 2 duo...A dodatna jezgra ce posluziti kod jacih grafickih kartica i igara koje dolaze, kao i za eventualne dodatne efekte koji treba da se isprate... Poslednja ispravka: ukimafija (6.1.2009 u 0:33) |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ukimafija na korisnoj poruci: | ||
player1 (6.1.2009) |
![]() |
#14 |
Starosedelac
|
![]()
E sad i ti grešiš i nisi me razumeo,ja nisam rekao da Q6600 i ostali imaju 4 samostalna jezgra,nego sam rekao da imaju 4 jezgra što podrazumeva 2x duo= quad...Ja i nidža se nismo dobro razumeli,jer nisam dobro skapirao one njegove 2 dvojke...Mislio sam da je reako da q6600 ima Core2duo jezgra,što naravno nije tačno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Starosedelac
Član od: 28.10.2005.
Zahvaljeno 352 puta na 254 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Član
Član od: 27.9.2007.
Zahvalnice: 13
Zahvaljeno 12 puta na 12 poruka
|
![]()
Aj da probam ja nesto pametno da vam kazem na ovu temu posto vidim da se svi nesto prepucavaju!!!
Odgovor je vrlo prost!!!! Ako zelite da sada date dosta love i zelite da mislite na buducnost ili radite neke zahtevne aplikacije koje podrazumevaju 100%centno zauzece procesora onda pazarite neki quad i ne zalite pare... Ako ste ipak neki lik koji samo programira, igra igrice i koristi komp za razvoj nekih aplikacija koje nemaju veze sa grafikom... Onda lepo kupite sebi sto jaci procesor sa dva jezgra i radice vam posao a mecete potrositi vise od 100 eurica ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Starosedelac
Član od: 27.12.2005.
Zahvalnice: 66
Zahvaljeno 438 puta na 328 poruka
|
![]()
Greška. Za programera je tek važno da kupi quad procesor jer je povećavanje broja jezgara trend i veoma je važno da programer na vreme počne da uči da razvija multithreaded aplikacije kako bi efektivno iskoristio veći broj jezgara u svojim aplikacijama. Nema smisla razvijati multithreaded aplikacije na jednojezgarnom procesoru, zar ne? To da li je aplikacija u vezi sa grafikom ili ne, nema nikakve veze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Član
Član od: 27.9.2007.
Zahvalnice: 13
Zahvaljeno 12 puta na 12 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
V.I.P. Test Drive
Član od: 18.2.2007.
Zahvalnice: 1.159
Zahvaljeno 2.446 puta na 1.922 poruka
|
![]() Citat:
Inache jedina konstatacija koja danas vazhi je - ako imash gomilu para uzmi Core i7, ako imash malo manju gomilu para uzmi Quad - Q6600 ili Q9550, a ako si malo kraci, onda ce ti dobro doci neki dual e5200 ili e7200... eventualno e8400 ako si na granici. Za pola godine nece biti nichega shto nece iskoristiti 4 jezgra, tako da je quad bolja investicija u svakom pogledu. Bar shto se Intela tiche, AMD josh pomera figurice pa cemo malo sachekati |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Doomche na korisnoj poruci: | ||
bvitnik (14.1.2009) |
![]() |
#20 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Gaming PC | r0nIn | Šta da kupim? | 84 | 3.6.2009 14:14 |
Da li da planiram prelazak na Intel Quad Core u 2009. godini? | ivanza | ŠDK - Osnovne komponente | 3 | 14.12.2008 19:26 |
CPU scaling in games with dual & quad core processors | zokocx | Vesti | 1 | 21.5.2008 9:49 |
quad core ili dual core, pitanje je sad. | milan221 | ŠDK - Osnovne komponente | 19 | 6.1.2008 23:24 |
AMD 4x4 platforma Quad FX | Kostarum Rex Persia | Vesti | 13 | 7.1.2007 0:07 |