![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
V.I.P. Phone Zone
|
![]()
Mozda je glupo pitanje, ali mi nesto pade na pamet, dal se moze modifikovanjem "boot.ini" fajla omoguciti da se butuje i ubuntu, to jest bilo koji linux.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ne ckontam. Kad instalriaš ubuntu on ti se sam dodaj na listu osova. A ako hoćeš da ti se odmah učitava ubuntu. nabavi neki program. Najbolje prov da isntaliraš lilo (možda može i sam lilo) i na xop instaliraš osl200 bot manager i napraviš da ti je ubuntu default .Ima onaj steralth mode
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
V.I.P. Phone Zone
|
![]()
sinoc mi je pukao GRUB, pa nisam mogao podici ni ubuntu ni win, pa sam uradio fix mbr i podigao win. Ali ubuntua naravno sada nema. Nisam nikada cackao oko gruba, al nadjoh ovo na internetu
Recovering GRUB after reinstalling Windows Boot into a LiveCD Open a terminal Open the GRUB Command line utility by typing sudo grub Tell GRUB where your Ubuntu partition is by entering root (hdA,B) Where 'A' is the hard-drive number, starting at 0, and 'B' is the partition number, starting at 0. For example, if Ubuntu was installed on the second partition of the first hard-drive, the command should be root (hd0,1) Tell GRUB which drive to put the boot sector on setup (hd0) (replacing 0, as above, if a drive other than the first is used as the boot device) Leave the GRUB Command line quit and reboot. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Veteran
Član od: 4.10.2008.
Zahvalnice: 20
Zahvaljeno 196 puta na 181 poruka
|
![]() Citat:
https://gna.org/projects/grub4dos/ Poslednja ispravka: na12 (6.2.2009 u 13:06) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
V.I.P. Phone Zone
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Veteran
Član od: 4.10.2008.
Zahvalnice: 20
Zahvaljeno 196 puta na 181 poruka
|
![]()
Mora da hoce samo treba podesiti menu.lst pravilno i boot.ini.Ne znam sta si uradio,ali jedino ti treba grldr fajl da skines i da kopiras u root c particije,onda napravis obican tekstualni fajl i preimenujes ga u menu.lst i njega stavis na windows particiju gde i grldr,i na kraju editujes boot.ini.Evo postavicu ti moje boot.ini i menu.lst da vidis kako treba da izgledaju ti fajlovi.menu.lst treba da prepravis da odgovara tvom os-u.Postavio sam ti i grldr,samo ga raspakuj.Znaci prilikom instalacije Linux-a moras da instaliras grub ali na Linux root particiju a ne u MBR.Mozes pomocu xp instalacionog diska da popravis MBR ako imas u njemu grub sa naredbom fixmbr.
Poslednja ispravka: na12 (5.2.2009 u 14:01) |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku na12 na korisnoj poruci: | ||
JovanK (5.2.2009) |
![]() |
#7 | |
V.I.P. Phone Zone
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Mount CD DVD images - Ubuntu | laikexpert | Slobodni softver | 7 | 17.4.2009 0:54 |
Ubuntu vodič za preživljavanje (posle instalacije) | laikexpert | Slobodni softver | 0 | 26.12.2008 11:18 |
Pomoć oko podešavanja wirelessa na Ubuntu 8.10 | dulJ@ | Slobodni softver | 4 | 13.12.2008 2:08 |
Pregled GNU/Linux distribucija | GoranSTX | Slobodni softver | 10 | 30.8.2008 14:52 |
Ubuntu Ultimate Edition | noisy | Slobodni softver | 34 | 13.2.2008 1:05 |