Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Grafika
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Grafika Video karte i monitori

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 17.11.2009, 0:13   #1
makiem
Starosedelac

Član od: 6.1.2007.
Zahvalnice: 308
Zahvaljeno 365 puta na 267 poruka
Određen forumom Crysis strikes again

Ljudi, resih da instaliram ponovo Crysis jer sam se uzeleo dobre tepachine. I onda problem.S vremena na vreme na ekranu mi se pojave crvene tacke, bolje recheno mrlje jer su vece, onako samo flesnu na delic sekunde i nestanu. To mi se desavalo pre samo kada sam pokusavao da OC karticu ali sada je na default taktu ( Gainward Ge Force 9600 gt golden sample, znaci fabricki malo kloknuta, ali to bi trebalo da ok sljaka). Kada spustim takt ispod ovog performanse padnu, ali nema tacaka. E sad ja znam onu pricu oko pregrevanja i artefakata, ali temp je ok, ne prelazi 56-57 C. Palo mi je na pamet i napajanje posto nije najsjajnije (ono iz CM elite 332 kucista, Thermal Master 420 W). Ali stvar je sto mi se ovo desava samo u ovoj igri, ni u jednoj drugoj a proslo ih je u poslednjih par meseci dosta kroz komp. FarCry 2 recimo na fullu, sa malo manjom rezolucijom radi ko sat. Inace probao sam da istovremeno pokrenem prime95 i Ati TOOL, ne bih li nasao artefakte ili naterao bar napajanje da izda i blokira komp, ali posle 2 sata nista, samo je malo topliji vazduh duvao iz napajanja. A da probao sam umesto ati tool i furmark, opet u kombinaciji sa prime95 i sve ok, max temp GPU 64 C. Tako da ja sam ako imate neku ideju...
makiem je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.11.2009, 22:02   #2
makiem
Starosedelac

Određen forumom Re: Crysis strikes again

A evo i par novih momenata.Probao sam da stavim vent na manual i podigao na 100 % pa sada temp ne prelazi 50 C. Ali ovo chudo se i dalje javlja. E sad na jednom forumu sam procitao da je Kriza izuzetno osetljiva na GPU overclock. Da li je moguce da je zbog tog fabrickog overclocka blesava. A identicne mrlje se pojavlju kada mi korejski vojnici upere pusku sa laserskim nisanom ,,u oci'' (znaci tada i treba da se pojave, ovo nije greska nego samo da objasnim kako izgledaju). I jos jedno pitanje, da ne otvaram novu temu. Na staroj cetvorci mi je otislo napajanje pa sad hocu da uradim sledeci zahvat: da ovo sh.t napajanje stavim na stari komp, a za ovaj da uzmem neko bolje (do 50, max 60 eur), pa koje mi preporuchujete a da imam mogucnost nekog upgradea u buducnosti (recimo neka bolja grafika, i overclock procesora (c2d e7400)? Izvinjavam se ako ovom pitanju nije ovde mesto, ali kontam da ne razvlacim po temama.
Stara 17.11.2009, 22:42   #3
NIDZA bOj
Deo inventara foruma

Član od: 26.12.2008.
Zahvalnice: 789
Zahvaljeno 657 puta na 571 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku NIDZA bOj

nisam imao doticne probleme sa klokovanom kartom,moguce je da si preterao u klkovanju,a moguce je da jednostavno cip nije dovoljno ispravan za klok....probaj da je odneses u radnju de si je kupio i da je zamenis za drugi model koji ce raditi pod klokom...ja sam to uradio sa procesorom...
NIDZA bOj je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.11.2009, 21:54   #4
bole083
Član

Član od: 16.12.2006.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 11 puta na 11 poruka

Prefrijavanje je logican odgovor , kriza zna da dobro oznoji kartu , prati temperaturu u igri , ako ide preko 85 mrka kapa , instaliraj MSI afterburner on ima opciju za to ...
bole083 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.11.2009, 13:06   #5
doctor
Deo inventara foruma

Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.383
Zahvaljeno 3.326 puta na 2.300 poruka

Ja je igram na OC 8600GT pa nemam artefakata... Najnovije drajvere imas?
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.11.2009, 14:19   #6
makiem
Starosedelac

Yep. Nasao u cemu je problem... A jesam idiot! Posto sam radio format hdd prosle nedelje, yaboravio sam posle toga da ubacim najnoviji directx! Uopste se nisam njega setio, tako da ako ima neko ovakav ili slichan problem, ovo je jedno od potencijalnih resenja . Inace, neko neki savet oko napajanja ?
Stara 22.11.2009, 13:56   #7
NIDZA bOj
Deo inventara foruma

Član od: 26.12.2008.
Zahvalnice: 789
Zahvaljeno 657 puta na 571 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku NIDZA bOj

Citat:
makiem kaže: Pregled poruke
A evo i par novih momenata.Probao sam da stavim vent na manual i podigao na 100 % pa sada temp ne prelazi 50 C. Ali ovo chudo se i dalje javlja. E sad na jednom forumu sam procitao da je Kriza izuzetno osetljiva na GPU overclock. Da li je moguce da je zbog tog fabrickog overclocka blesava. A identicne mrlje se pojavlju kada mi korejski vojnici upere pusku sa laserskim nisanom ,,u oci'' (znaci tada i treba da se pojave, ovo nije greska nego samo da objasnim kako izgledaju). I jos jedno pitanje, da ne otvaram novu temu. Na staroj cetvorci mi je otislo napajanje pa sad hocu da uradim sledeci zahvat: da ovo sh.t napajanje stavim na stari komp, a za ovaj da uzmem neko bolje (do 50, max 60 eur), pa koje mi preporuchujete a da imam mogucnost nekog upgradea u buducnosti (recimo neka bolja grafika, i overclock procesora (c2d e7400)? Izvinjavam se ako ovom pitanju nije ovde mesto, ali kontam da ne razvlacim po temama.
pogledaj moj profil,odlicno napajanje...
NIDZA bOj je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Crysis 2 nex999 Akcione igre 2785 18.3.2015 21:48
Crysis make me Cry! Night Shade ŠDK - Grafika 3 21.10.2008 16:15
Crysis Online Teva Mrežne igre 3 12.10.2008 14:02
Crysis Demo Performance Analysis Garson Vesti 22 30.10.2007 11:52

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 17:46.