Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Video/TV softver
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Video/TV softver Video programi, formati, kodeci, konvertori, DVD/TV softver, satelitski/DVB programi, DivX i sl.

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 2.2.2010, 2:18   #1
Suad Novic
Deo inventara foruma

Član od: 22.10.2007.
Zahvalnice: 239
Zahvaljeno 425 puta na 351 poruka
Određen forumom BSPlayer i MKV fajlovi

Jedva nekako skinuh Avatara, u MKV formatu, i potrebno je da sinhronizujem titl koji za njega imam, ali imam probleme sa Subtitle Workshop-om (i 2.51 i 4.0) koji odbijaju da puste video, a i Time Adjuster. Nije mi jasno šta se dešava, jer neke druge MKV fajlove sam otvarao u SW-u.
Da li je moguće da to ima neke veze sa BSPlyer-om; bio sam stavio verziju 2.51 koja je izgleda bagovita, vratio se na 2.50 i bilo je kao u redu, ali sad opet nešto nije kako treba. Da li je moguće da je deinstalacija 2.51 nešto poremetila?
Imam zadnji K-Lite Kodec Pack (full), i nije mi jasno zašto pri svakoj instalaciji BS traži da download-uje neke kodeke. Je li to za njegovu internu upotrebu, ili on obavlja njihovu instalaciju.

Konkretno, Halli Media Splitter je izgleda u pitanju kod reprodukcije MKV fajlova; koga đavola skida kad je on već u K-Lite-u. Kao da BS uopšte ne komunicira sa OS-om.
Može li neko da mi da neki koristan savet?
Suad Novic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.2.2010, 2:27   #2
ivan.a
Član

Član od: 20.3.2007.
Zahvalnice: 43
Zahvaljeno 60 puta na 48 poruka
Određen forumom Re: BSPlayer i MKV fajlovi

Najbolja varijanta je da instaliraš KM player (jer ti onda ne trebaju neki dodatni kodeci)...a vezano za tvoj problem:

Moguće da si instalirao više codec-a nego što ti treba, pa dolazi do konflikta. Da bi mogao Matroska Video (MKV) da pustiš u Subtitle Workshop-u treba ti samo Haali i ffdshow .
ivan.a je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.2.2010, 4:29   #3
Suad Novic
Deo inventara foruma

Znam to, ovog puta sam imao sreće da je stari dobri restart doveo stvari na svoje mesto. Uzgred, instalacijom E.M. Total Video Converter-a, dobija se i njegov Total Video Player, koji je sposoban da otvori svaki video.
Problem je što u njima ne mogu (ili neznam) uređivati titlove.
Stara 2.2.2010, 13:28   #4
ilic stefan
Veteran

Član od: 19.5.2009.
Zahvalnice: 91
Zahvaljeno 147 puta na 101 poruka

Ma ne treba ti ništa, samo uradi sledeće, ffdshow se neki put zezne, samo obrišeš folder ffdshow-a u folderu bsplayer-a. A ako neće da se obriše što ćesto zna da radi samo restartuj komp pa onda obriši. Reinstaliraj bs player i instaliraj sve kodeke koje ti traži. Meni se npr. dešavalo da pusti film isto avatar ali slika neumereno koči a zvuk ide normalno.

Probaj prvo ovo a ako neće probaj sa instalacijom drugog plejera kako su ti predložili.
ilic stefan je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.2.2010, 14:37   #5
Suad Novic
Deo inventara foruma

Citat:
ilic stefan kaže: Pregled poruke
...Probaj prvo ovo a ako neće probaj sa instalacijom drugog plejera kako su ti predložili.
Trenutno imam instalirane: WMP,GOM,BS, VLC, Total Video Player, Classic (koji ide sa K-Lite paketom)
i ne vidim zašto bih instalirao još povrh toga. Svi oni rade istu stvar. Možda portabll verzije...
Stara 2.2.2010, 14:44   #6
UniqueS
Član

Član od: 8.11.2006.
Zahvalnice: 68
Zahvaljeno 20 puta na 10 poruka

I ja sam se tako pretrpao kodecima i plejerima pa sam pre par nedelja sve pobrisao jer je zesce brljavio. Sad sam samo na K-lite-u, a titlove jedino preimenujem u ime fajla koji pustam iz plejera koje sam dobio sa kodekom i to je to. Sigurno na netu imas dobre titlove za Avatara, ne moras nista da cackas.
UniqueS je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.2.2010, 23:42   #7
Teva
Starosedelac

Član od: 23.2.2006.
Lokacija: Tamo gde su kuće od čokolade i prozori od marmelade....
Zahvalnice: 195
Zahvaljeno 301 puta na 171 poruka

Koji je OS u pitanju???? BS ume da zeza na 64bitnim verzijama Viste i 7ice...
PS U samom BS playeru imas adjustovanje prevoda Drzi CTRL i strelice levo/desno
Teva je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Duplirani fajlovi dkdnt Aplikativni softver 10 16.11.2012 10:46
Neće da se brišu fajlovi sa HDD-a!? Zoranb007 Operativni sistemi 6 19.8.2009 19:51
C++ i video fajlovi veverica Programiranje 2 1.2.2008 20:09
Sta su ikonice? Sta fajlovi?, a sta folderi? :MrGrEEn: Operativni sistemi 6 13.12.2007 22:53
Sta znace fajlovi sa NFO ekstenzijom i cemu sluze? Ilic Marko Aplikativni softver 7 18.12.2005 0:54

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 23:56.