![]() |
![]() |
|
Web razvoj Sve u vezi sa razvojem Internet sajtova: programi, dizajn, usluge hostinga, administracija... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 7.9.2006.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Prilicno sam neiskusan kad je o rec o otvaranju sajtova i registraciji domena te molim za razumevanje ukoliko vam problem zvuci smesno...
Naime, planiramo sa drugom da otvorimo sajt vezan za projekat na kome on radi. Drug je registrovao domen a mene zaduzio za ostalo. Proverio sam whois, njegovo ime i adresa za taj domen kako i treba. Kad sam uneo adresu na sajtu nije bilo nicega, osim nekog upsa sto chrome trtomudi. Onda sam nasao neki yourfreenethosting.net, i otvorio nalog sa idejom da koristim njihov hosting. Prilikom registracije trazili su da unesem svoj domen (pored onog sub sto oni daju), sto sam i uradio (nadao sam se da se tako jednim potezom resava drama oko DNS stvari). Onda mi je formular prijavio gresku - kaze da je domen vec u upotrebi. Kad sam ponovo proverio adresu naisao sam na ove *****re: ![]() Zamuceni link: hatetepe://www.nasdomen.com:8443 i uzgred Chrome kaze da tamo nije bezbedno... Da li zna neko o cemu se radi? Kako da uklonim ovo sa sajta? Da li moze i treba da se uradi nesto preko freeDNS-a? Znam nesto malo o tome ali sam cini mi se zbog toga samo vise zbunjen. Znaci samo hocu da spojim taj domen sa tim besplatnim prostorom... P.S. Kad su me prilikom prijavljivanja pitali za svoj domen ispod tog teksta su istakli nameservere - ns1.yourfreehosting.net, ns2.yourfreehosting.net, ali ne i sta sa njima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 7.9.2006.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Problem resen, drug me nije obavestio da su ga prilikom registracije domena ubacili u masinu i prodali mu neki hosting za pare, a taj Parallels Plesk Panel je postavio provajder.
Zahvaljujem se, a posebno izvinjavam svima koji su pokusali da razumeju problem. Hteo sam da obrisem poruku ali nisam nasao dugme. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Bonton o komunikaciji na Internetu | --ComputerBoy-- | Forum How-To | 11 | 4.5.2010 14:20 |
Kako proveriti panel na TFT Philips 220c1 | Zoranb007 | Grafika | 1 | 22.1.2010 16:01 |
Podešavanje - Windows Server 2003 | majtimika | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 6 | 20.9.2009 20:19 |
Halo 2 na PC-u i Win Vista | Meho Krljic | O igrama uopšte | 4 | 18.4.2006 20:00 |
Pojava gresaka I losih sektora na hard-diskovima | Vlado78 | Nosači podataka | 6 | 2.3.2006 9:37 |