![]() |
![]() |
|
Ostale komponente Kućišta, napajanja, periferije, štampači, skeneri, tastature, miševi, džojstici... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Veteran
Član od: 3.6.2009.
Zahvalnice: 134
Zahvaljeno 35 puta na 28 poruka
|
![]()
Često koristim kompjuter, svaki dan sam ''na njemu''.
Imam napajanje od 250W i pitam se koliko moze da izdrži to napajanje. Npr. da testiram kompjuter: uključim ga i ostavim da radi i radi. E sad mene zanima sledeće: koliko dugo moze da radi sa napajanjem 250W? Da li je to 1 dan ili 5 dana ili 15 dana? Možda neko od vas ima isto napajanje kao ja pa zna iz iskustva da mi kaze odgovor? Uključioi sam opciju da kada 20 min. nema nikoga na PC-u, da se monitor iskljuci sam po sebi kako bi dovelo do štednje napajanja. Ne znam uopšte ni koja je marka napajanja, jedino što znam je da je njegova snaga 250W.. Hvala unapred! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
|
![]()
pa trajace ti jos 10, 9, 8, 7 ,6... salim se
![]() ako je napajanje kinez(sto je vrlo verovatno), trajace ti jos malo...bolje uzmi lcpower od 420w(kosta oko 1900) i bices miran ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
Nisi dao dosta relevantnih podataka o konfiguraciji, ali iz cinjenice da imas "250 W napajanje" rekao bih da je u pitanju nesto od 5+ godina starosti. Ukoliko sam u pravu, varijanta "cuti i uzivaj dok traje" ti je najpreporucljivija, jer se u takvu masinu ne isplati ulagati ni dinar. Mozes slobodno i da ga ne gasis, najveci broj crkavanja usled strujnih udara je u trenucima paljenja/gasenja. Ako si bas zagrizao da osvezis masinu, Blueberry od "500W" za ispod 2000 ti radi posao (navodnici zato sto to napajanje, kao i svi kinezi, nema deklerisanu snagu ni u najavi. Al' ima prilicno tih 12 cm vent sto je svakako plus.)
Bilo bi dobro da das podatke o konfi koju imas, ovo je napisano na osnovu pretpostavke. P.S. gasenjem monitora ne stedis napajanje, jerbo on struju vuce "iz zida" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
|
![]()
ako je konfa iz profila, onda je ova
![]() intel Celeron 2.00 gHZ 256 MB RAM DDR- Nvivia GeForce 4 MX440 with AGP 8x Hard Disc: 80gb |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Veteran
|
![]() Citat:
![]() Gde mogu da pogledam više o napajanju, bez otvaranja kućišta? Probao sam sa Everestom ali do sad nisam našao nikakve podatke o napajanju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
tesko da ce ti pisati bas koliko on moze da radi ali ja isto imam kineza od 250w i posle 4 godine rada juce je krenuo da brlja i da se iskljucuje... uzmi thermaltake lite power 400w kosta 3000din, to cu ja uzeti... imas garanciju 3 godine u WW computer shop-u
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
|
![]()
za ovu njegovu konfu je dovoljan i lcpower od 420w...ionako pise da ce da uzme nov komp uskoro, pa sto da baca pare, ako ce kasnije opet da uzme napajanje
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Veteran
|
![]()
Neću ništa da kupujem, nikakvo napajanje.
Ovo me još dobro služi, pa kad budem kupio novi PC, možda ću da menjam napajanje od ovog starog tj. sadašnjeg da mi služi kao download mašina. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.091 puta na 3.803 poruka
|
![]()
dobro
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Komp se gasi... loše napajanje? | kostaborca | Ostale komponente | 10 | 28.1.2011 21:35 |
Nova grafička i staro napajanje | BigBadVuk | Grafika | 7 | 9.4.2009 10:11 |
Napajanje pišti ili cvili kada je komp ugašen | N_i_k_o_l_a | Ostale komponente | 22 | 24.10.2008 22:38 |
Koje napajanje da uzmem ? | dex3108 | ŠDK - Ostale komponente | 4 | 30.8.2008 11:14 |
Napajanje do 50e... (HITNO potrebna preporuka)!!! + Neki UPS | stefan_bre | ŠDK - Ostale komponente | 8 | 20.8.2008 1:01 |