![]() |
![]() |
|
Grafički softver i radovi Programi za pregled slika, programi za obradu vektorskih i rasterskih slika, programi za projektovanje, modelovanje i rendering, konvertori; takođe i primeri fotografija i radova |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Banned
Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 278
Zahvaljeno 363 puta na 216 poruka
|
![]()
U jednom folderu imam dosta slika koje su "zadebljane", tj. imaju poremecen aspect ratio. Zamislite kako slika sa domacih televizija izgleda na widescreen-u, e tako
![]() Ne bih da obradjujem slike jer ih ima dosta, a i loseg su kvaliteta, samo bi mi trebao neki preglednik slika koji bi mogao da kompenzuje tu razliku -- tj. da prilikom pregledanja slika izvrsi suzavanje u odredjenoj (podesivoj) mjeri. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 22.3.2009.
Zahvalnice: 63
Zahvaljeno 40 puta na 26 poruka
|
![]()
Mislim da to ne moze. Jedino ako je kojim slucajem Pixel Aspect Ratio razlicit od 1:1 (oce to kad se npr grebuje sa tv-a i sl). U tom slucaju, ako pregledac slika ili graficki program ima tu opciju, podesi na nesto drugo osim Square (ili 1:1) ako je vec podeseno na Square, ili ako je podeseno na nesto drugo onda stavi na Square. (da li ovo sto sam rekao ima smisla
![]() Napominjem u pitanju je Pixel Aspect Ratio a ne odnos stranica slike (dimension ili image size). Drugi nacin je da se slike prerade sa Batch Edit ili opcijom slicnog naziva. Bez obzira koliko slika ima dovoljno je obraditi jednu i snimiti script pa onda to primeniti na sve ostale slike odjednom (ili kako se to vec radi u odredjenom grafickom programu). A postoje i programi koji samo to rade (image resizing) a tako se i zovu (image resizer). |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku BrunnenG na korisnoj poruci: | ||
oluja (13.8.2010) |
![]() |
#3 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
Član od: 22.3.2009.
Zahvalnice: 63
Zahvaljeno 40 puta na 26 poruka
|
![]()
Vec neko vreme ne koristim Windows pa ne mogu da proverim. Pogledaj IrfanView.
Mozda neko moze vise da pomogne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
![]()
Probao sam IrfanView i ima tu opciju (preko procenata se podesava koliko treba suziti/prosiriti sliku prilikom gledanja) ali mi je kod njega npr. problem sto mi i na laptopu (vista) na poslu i kod kuce (win7) ne radi slideshow (illegal operation).
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Problem sa K800i, softver | budajov | Aparati i oprema | 2 | 20.6.2009 14:00 |
Naš softver za računar sa srcem foruma | Andross | Programiranje | 57 | 21.5.2008 12:12 |
leadtek Winfast 2000 expert - nemogu da dobijem signal na s-video ulazu sa sat. risiv | ural | Foto i audio/video | 17 | 30.8.2006 1:36 |
Hitno potreban softver za povratak fajlova sa formatirane particije! | Aksic Srdjan | Aplikativni softver | 8 | 12.3.2006 15:42 |
prepravka kvaliteta slika sa telefona | Master Neo | Programi za mobilne telefone | 0 | 11.1.2006 14:34 |