![]() |
![]() |
|
Ostale komponente Kućišta, napajanja, periferije, štampači, skeneri, tastature, miševi, džojstici... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 31.12.2007.
Zahvalnice: 27
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
Zanim me da li smijem iskljuciti cooler iz napajanj posto jakoo zuji...???
Stvara veliku buku..ako ga iskljucim hoce li to stetiti komponentama unutra? Na njemu od svih jedinica sto pisu sam uspio procitati 110W... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 18.7.2007.
Zahvalnice: 89
Zahvaljeno 21 puta na 19 poruka
|
![]()
Nikako ne iskljucuj!!!Gledaj da ga zamenis ako je na izdisaju ali nikako nemoj iskljucivati kuler
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
V.I.P. Test Drive
Član od: 18.2.2007.
Zahvalnice: 1.159
Zahvaljeno 2.446 puta na 1.922 poruka
|
![]()
Ne smesh da ga iskljuchish, sa razlogom postoji. U vezi vrste napajanja... ne napajash sijalicu vec kompjuter, sigurno nije 110W
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
Ma otvarao sam ga ja cooler radi,napajanje dobro..comp se ne restartuje niti ista..nego samo je problem cooler...
Zujiii ko lud..ne znam kako da ga rastavim ili ucvrstim nekako...,onako kad ga zavrtim malo rukom sav je neki kao raskliman... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
V.I.P. Test Drive
|
![]()
U zavisnosti od toga kako je prikljuchen i koliki je, mozhda mozhesh da dokupish (verovatno je 8cm ili 12cm) za par stotina dajnersa novi kuler i prikljuchish ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
![]()
Ovaj moj TT Purepower RX 550W, pucketa, i to vec duze vreme
![]() I nemam pojma dal je do ventilatora ili do ostalih delova u napajanju. Nemam restarte, odlicno vrsi posao. Kvalitetno je napajanje, drzi istu cenu od 70e, kao kada sam ga pre vise od godinu i po dana kupio. Al ne znam sta da radim, cak sam razmisljao da ga prodam (mogao bih 40-50e da dobijem pretpostavljam), ali se nema sta bolje kupiti a da kosta 70-80e ![]() Ovaj radi na 2000 rpm. I veoma malo se cuje. Ulazem u kulere Noctua 9cm nazad i jedna od 12cm napred, tisini dza bu ![]() ![]() Ne znam da li da ga otvaram, da ga ocistim, dal bi pomoglo, cuje se i vent al veoma malo, a ovo pucketanje me ubi, evo ovako ![]() ![]() Dal ima svrhe da ga uopste otvaram... http://www.thermaltake.com/product_i...X+550W+&ovid=n |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
V.I.P. Test Drive
|
![]()
Shto ne bacish reklamaciju ako je pod garancijom? Ako ga prodash, za celih 65e imash OCZ PC Power & Cooling Silencer 500W koje bi to drzhalo, a inache je izuzetan kvalitet. Svejedno je to tvoje za godinu i po dana verovatno izgubilo i vishe od 50W kapaciteta
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
|
![]()
Ali sta bih reklamirao, cktje mi napajanje
![]() Plus mi je garancija na ceo komp, pa bi bilo cimanje, jer od tog kompa samo ploca i napajanje ostali, naravno vazi garancija, ali pitanje da li bi uvazili reklamaciju. Gotovo sam siguran da ne bi. OCZ PC Power & Cooling Silencer 500W, hm vredi razmisliti. Pitanje je da li bi ono bilo u mogucnosti gurati ovaj setup sto imam (E5200 @ 3,65GHz,...) + GTX 260 overklokovan naravno ![]() A i da ne bude sa konja na magarca ![]() ![]() Inace ovaj OCZ ima max snagu isto kao moje 550W, a max kontinualna snaga mu je 500W, dok je mom 492W, znaci bolje je od mog, samo ostaje pitanje amperaze koju pruza na +12V grani !! Then again, moje ima Active PFC, ne videh nigde da to ima i ovaj OCZ. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
V.I.P. Test Drive
|
![]()
Pa ne znam da li bi uvazhili, ali ako su Mickie-u uvazhili shto zuji, valjda ce i tebi.
Bogami jak je taj Purepower, daje 41A na 12v grani (ne sabira se direktno), ali rachunaj da je dovoljno od toga izbledelo vremenom, ne bi bash bilo sa konja na magarca. PC Power & Cooling (btw OCZ mu je samo u imenu jer ih je valjda kupio OCZ, nema mnogo veze sa dizajniranjem) ima 36A, ali je i deklarisan na manju snagu, jeste peak 550W, ali ako ga ovi cene 500, onda je 500 ![]() ![]() Za Active PFC bi mogao da potrazhish Antec Earthwatts 500W (jes, ovo shto ja imam ![]() E sad, drzhalo bi to dvoje i sa GTX260, a ako bash hocesh da se isprsish, mozhesh da uzmesh OCZ PC Power & Cooling 610W (670W peak), ono je klasu iznad oboje gore, reche Jonny da im je kvalitet malo opao otkako ih je kupio OCZ, a ovo je pravljeno pre toga: -49A na 12V grani, SLI sertifikat, active PFC, 80+, samo 1 12V grana (shto je dobro za preciznije napajanje), 5 godina garancije, jedina mu je mana shto nije modularno. Sve u svemu, da se smrznesh koliko je dobro. Koshta 90e, ali bar znash shta si kupio, i da ce da ti traje "za vijeki vijekova ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Doomche na korisnoj poruci: | ||
Pjanovic (26.3.2009) |
![]() |
#10 |
Banned
|
![]()
Znas kako, ne daje mi se bas toliko para, a i ko mi je kriv kad sam manijak pa mi komp radi 24/7 i tako mesec dana torrentuje.
A to cktanje nije bas nepodnosljivo, nego je sad doslo do izrazaja ![]() ![]() Moracu da snimim to cktanje ![]() ![]() Jos kad bi to moglo da se snimi, visokofrekventan zvuk, ne mere to mobilni snimiti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Član
Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 11 puta na 11 poruka
|
![]()
I ja imam slican problem od pre par dana. Komp mi je star 2 godine, a napajanje je Cooler Master 380w. Desavalo mi se da kad ukljucim komp, posle jedno par minuta pocne brujanje iz napajanja (da li je ventilator ili cooler ne znam), to traje jedno 5 minuta i onda prestane. Od pre dva dana mi se cesto javlja to brujanje ( npr. komp je ukljucen par sati). Medjutim, nemam nikakvih problema u radu racunara. Sta mislite, da li je to mozda napajanje zrelo za menjanje ili se mozda nakupila prasina pa zbog toga bruji? Jel se problem moze resiti samo zamenom ventilatora ili coolera? Eto i mi sa "firmiranim" napajanjem imamo slicnih problema...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
V.I.P. Test Drive
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Ocigledno ne poznaje osnove elektrotehnike. ![]() Odakle mu podatak da napajanja, a za koje non stop drobi na forumu, gube u proseku po 50W za godinu dana??? Znaci moj LC gold 550W koji je stariji od cetiri godine sada ima realnih 300W a mozda i manje jer kako kaze u startu dok je jos novo ima 450W. I kako to napajanje gura 9800GTX+ i ostale komponente u kompu sto mozete videti iz profila. Ovo je potpuno netacna informacija. ![]() Vremenom slabe kapaciteti u elektrolitima sto je tacno, ali ne toliko i tom vremenskom brzinom. Kvalitetnije napajanje ima i kvalitetnije elektrolite i komponente, tako da nista nije cudno sto ima dosta sa foruma koji imaju napajanja stara po nekoliko godina i sve im sljaka bez problema. Ljudi javi te se pa ispravite svojim primerima ovu neistinu. Nemoj da ispadne da ja imam nesto protiv coveka. ![]() A on opet jedno te isto OCZ pa OCZ pa OCZ napajanje i ni jedno drugo ne valja, osim sto malo pistuce. ![]() A eto i TT oce da cvrci a nije kinez!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
V.I.P. Test Drive
|
![]() Citat:
![]() http://www.extreme.outervision.com/p...ulatorlite.jsp Prochitaj fusnotu pod 4, za koju sam saznao na JonnyGURU forumu (ne znam gde tachno) da je netachna, i da napajanje ne gubi u proseku 20%, vec 10% snage po godini dana, i da su to samo proizvodjachi bacili malo kesha outervisionu da to napishe, ono 20-30% je tek preterivanje. Shto se napajanja tiche, takodje je vrlo guglabilno objashenjenje: ![]() Ono "part of the OCZ technology group" je sve shto se tu OCZ-a tiche, koji to samo finansira, a kupio je PC Power & Cooling proshle godine. Napajanje pravi PC Power & Cooling, koji je u svetu poznat kao jedan od najkvalitetnijih proizvodjacha napajanja. Konkretno ovo napajanje je malo loshijeg kvaliteta od proseka PC Power & Coolinga (koristili su chini mi se jeftinije kondenzatore, ne znam ni ja zbog chega), ali je i dalje bolje nego vecina 500W napajanja na nashem trzhishtu. A to da OCZ ne valja cu samo prokomentarisati GameXStream, ProXStream i EliteXStream serijama od istog tog OCZ-a. To shto je par ljudi dobilo SXS koji pishti je sigurno razlog da svi raspalimo po OCZ-u, i da ga nikad vishe u zhivotu ne spomenemo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Nije u pitanju guglanje, vec tvoj navod koji se lepo moze ovde procitati, da za godinu ipo izgubi vishe od 50W. Pa nisam valjda ja ovo izmislio vec si ti tako napisao. No u redu je. Druga stvar, nigde nisi mogao procitati da sam rekao da OCZ nevalja, da je djubre ili slicno. Odlicno je ( osim onih malih prituzbi na pistanje kod jednog modela ) ali nije to jedino napajanje na svetu da se toliko forsira. Trece. I brendirane firme imaju svoje lose dane i neispravne modele budimo objektivni. Nisu samo kinezi shit. Mada mogu ti reci da Codegen od 500W 12-tica kuler, koji sam ja imao 2 meseca u kompu radi savrseno sa poprilicno jakom konfom. Dobro to mu je limit. Ali za slabije konfe svaka preporuka, plus sto je cenovno veoma povoljan!!! Tvoje napajanje je jedno od boljih. Pa sto njega ne preporucis??? Poslednja ispravka: AstraLogos (27.3.2009 u 16:00) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
V.I.P. Test Drive
|
![]() Citat:
![]() Shto se 50W tiche, pa toliko sam puta pominjao to gubljenje kapaciteta da mi se smuchilo, pa sam odmah srachunao da je vec izgubio prednost (od tih 50W) nad 500W napajanjem, a i vishe od toga. Takodje, Pjanovic je znao o chemu pricham ![]() Shto se OCZ-a tiche, ja stvarno ne znam kako bi neko drugi protumachio ovo: Citat:
Za 65e mozhesh da kupish 600W LC Powera, 500W Cooler Master eXtreme-a, koji u ovom rangu ne pretstavlja ni konkurenciju, 550W Chieftec GPS-a koji je vec ocrnjen od Jonnyja koji je rekao da bi pre uzeo LC Power, ili 500W Thermaltake TR2 serije, koja je loshijeg kvaliteta od gorepomenutog PC Power & Cooling-a. Meni je izbor bio dosta jasan. Ista situacija sa ostale 2 ponude, s tim shto je PC Power & Cooling 610W neverovatno jeftin za ovako dobro napajanje, i svakako predstavlja super kupovinu, dok Antec ima i konkurenciju u vidu TT Purepowera 600W koji otprilike isto koshta, ali je spomenut samo kao najjeftinije 80+ i Active PFC 500W napajanje koje vredi kupiti, ne kao direktna ponuda... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Član
|
![]()
Hahahah...sta ljudi uradise od teme "mogu li iskljuciti cooler sa napajanja"
![]() Dobri ste..nego da se mi vratimo na moj post..problem je u tome sto je ovaj cooler zalemljen direkt na onu plocu u napajanju..tako da ga ne mogu mjenjati..da li postoji nacin da ga nekako ucvrstim..jer on kad krene da se vrti sav se klima... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Banned
|
![]() Citat:
Mozda ti Iris objasni podelu lezaja. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Član
|
![]()
Ma kakvo novo napajanje da uzmem samo zbog glupog coolera...ovaj ima neki mali saraf u sredini i kad zavrtim cooler vrti se i on..jel trebam njega nekako ukociti i odvrnuti cooler???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Komp se gasi... loše napajanje? | kostaborca | Ostale komponente | 10 | 28.1.2011 21:35 |
Napajanje Enermax ili Thermaltake | Ivann | ŠDK - Ostale komponente | 8 | 1.9.2008 15:55 |
Hitno! Koje napajanje mi je potrebno? Napajanje izgleda gori | mozdani | ŠDK - Osnovne komponente | 7 | 25.6.2008 12:10 |
UPS i Napajanje - koja kombinacija moze? | xcom | ŠDK - Ostale komponente | 9 | 3.3.2007 20:11 |
7600GS AGP napajanje | NjegovaWisost | Grafika | 12 | 1.2.2007 21:47 |