![]() |
![]() |
|
Nosači podataka Hard diskovi, optički uređaji (CD/DVD), flash diskovi, floppy... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.376
Zahvaljeno 3.321 puta na 2.295 poruka
|
![]()
Priča glasi ovako:
Kupio sam Canyon eksterno aluminijumsko kućište za HDD 2.5", ATA interfejs, zajedno sa diskom u njemu (40 GB, Seagate Momentus 4200.2) za 500 dindži. Lik mi je rekao da HDD ima bad sectore ali da je rack ispravan. Okej, prihvatim ponudu i uzmem ja to. Odlučim da ga low-level formatiram, odradim to i da odradim proveru na bad sectore (Victoria-u sam koristio). Našao je bad sectore, kao što sam i očekivao. Međutim pustim ja proveru 2-3x kad ono uvek random bad sectori, i odjednom prestane u potpunosti da ga čita i prijavi grešku! Izvadim HDD, ubacim ga u laptop, skeniram direktno low-level sa MHDD kad ono nijedan bad sector i hard mi, evo, radi odlično u njemu. Probao sam sa drugim HDD-om, da ga ubacim u rack (IBM 10GB iz mog laptopa) i sa njim je stvar ista - random bad sectori, plus random prestanak čitanja HDD-a posle nekog vremena a nekada i odmah. Prestanak čitanja i pisanja, kao i random usporavanja, se takođe dešavaju ne samo pri proveri diska već i pri običnom radu. Je l' ovo znači da je rack neispravan (delimično ispravan) ili šta? Formatirao sam u NTFS ako je od značaja. Poslednja ispravka: doctor (27.2.2011 u 22:32) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
V.I.P. Phone Zone
|
![]()
Moguce da rek nedava dovoljno napajanje. Mada probaj i sa drugim softverom da skeniras.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.376
Zahvaljeno 3.321 puta na 2.295 poruka
|
![]()
Probao sam sa više programa - sa svima je isti problem.
Što se napajanja tiče - ne verujem, jer imam Y-USB kabl, koji ima 2 porta od kojih jedan služi upravo za dodatno napajanje, ali ni to nije pomoglo. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Problem sa puštanjem HD filmova sa eksternog HDD-a | Pipboy | Foto i audio/video | 0 | 24.12.2010 21:09 |
Nokia e71 i problem sa USB konekcijom | PsyDuck | Aparati i oprema | 5 | 1.12.2010 15:17 |
Problem sa PLAVIM EKRANOM | backo87 | Kvarovi | 7 | 25.10.2010 18:12 |
WBR-3408 11g Wireless Broaband Router- Problem sa umrežavanjem | Hich | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 1 | 19.2.2010 9:42 |
HP DeskJet f4180 - problem sa instalacijom | vanila | Ostale komponente | 3 | 12.3.2009 19:22 |