![]() |
![]() |
|
Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje… |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 9.7.2011.
Zahvalnice: 18
Zahvaljeno 8 puta na 8 poruka
|
![]()
Poz ljudi..
Dali neko zna shemu povezivanja 2 racunara preko jednog rutera..npr(kod mene).. Internet: ADSL (DW 400kb/s UP 120kb/s ) PC 1: Gigabit LAN connectivity 1000Mb/s PC2: LAN intel 100 pro..(ne znam tacko) laptop je eMshine noviji.. E imam i PC 3 laptop on je povezan direktno na kabal (u prizemlju da mama gleda serije ) al on nije vezan za ovaj probelm.. E sada ja koristim ADSL 2 portni modem tj.USB i 1 LAN izlaz.. Moj PC je na USB prikljucen,Laptop je na 1 LAN..znaci nemam vise protova. Sada kada mi drug drug dodje da igramo neke igre preko neta ja moram iskljucit mami internet a to mi nije bas dobro rijesenje.. Ja zelim da prekljucim druga na svoj comp posto imam LAN izlaz.. Kako da ja njega sada prekljucim (kablove sve imam) meni dolazi konekcija preko USB a zelim da preko svog kompa dajem i drugu net.. Kako je to izvodljivo? Dali to moze? Imali kakva fora ili program? Hvala na izgubljenom vremenu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
V.I.P. Phone Zone
|
![]()
Pokraj sata imas ikonicu konekcije, ta dva mala racunara, >>status>>properties>>kartica ADVANCED i strikiraj "allow other network user to connect through this computer's internet connection" i tebi ce automatski IP adresa mrezne kartice da se podesi na 192.168.0.1
Kod druga ostavite sve automatski, povezite se ukrstenim kablom i trebalo bi da radi. Ili kupi obicni hub to jest swich jer su jeftini i zakaci ga na taj port adsl modema. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Telekom Adsl preko novog rutera | Veljko the King | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 1 | 31.1.2010 17:23 |
Koji ADSL Router za deljenje konekcije? | stefan_bre | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 0 | 6.5.2009 18:46 |
Adsl i wireles kombinacije | sasha015 | ŠDK - Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 1 | 2.2.2009 2:06 |
Telekomova "Besplatni ADSL" prevara | bujo | Internet usluge | 19 | 13.2.2008 0:43 |
Pomoc oko povezivanja asus wireless rutera na adsl ruter | bojjanm | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 0 | 26.11.2007 23:49 |