Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Ostale komponente
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Ostale komponente Kućišta, napajanja, periferije, štampači, skeneri, tastature, miševi, džojstici...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 27.8.2006, 16:34   #1
uros@3D
Deo inventara foruma

Član od: 10.6.2006.
Zahvalnice: 1.193
Zahvaljeno 1.918 puta na 966 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku uros@3D
Question USB ne radi

Naime, od kako sam uzeo komp imam problem sa USB-om koji stoji na prednjoj strani kucista. Imam ih dva komada a ni jedan nije u funkciji, danas sam uocio da su i jedan i drugi povezani sa međusobno razdvojenim kablovima koji se zavrsavaju sa neka cetiri cuda... (vidi sliku) Gde treba da ubodem te stvarcice da bi USB radio? Probao sam da jedan od ta dva kabla ustekam u neku zutu plocicu sa 4 igle koje se nalaze odmah do USB prikljucaka pozadi, uspeo sam da one 4 stvarcice nabodem na igle ali kad prikljucm neki USB uredjaj pise da nije prepoznat. Sta sad?
Priložene slike
Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	USB-ovi.jpg
Viđeno:	38 puta
Veličina:	10,8 KB
ID:	3049   Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	4_cuda.jpg
Viđeno:	53 puta
Veličina:	17,4 KB
ID:	3050   Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	potencijalno_mesto_uboda.jpg
Viđeno:	69 puta
Veličina:	13,6 KB
ID:	3051  
uros@3D je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.8.2006, 22:09   #2
bojongo
Član

Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 12 puta na 11 poruka
Određen forumom Re: USB ne radi

Uzmeš uputstvo za ploču i tu imaš nacrtano gde se ubadaju prednji USB-ovi. Ako nemaš uputstvo, skini ga na sajtu proizvodjača ploče.
bojongo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.8.2006, 1:39   #3
Freško
CSC

Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka
Post Re: USB ne radi

Moj licni savet ti je da se ne igras sa tim ako pogresno spojis zice na ploci ili ces da pregoris USB uredjaj ili nesto na maticnoj... meni se pre jedno 3-4 godine desilo da izgorimneko cudo na maticnoj ....na svu srecu maticna je prezivela ali konektori za USB na ploci nisu.... Jos jedna star ono sto si slikao kao potencijalno mesto za ubadanje nije treba da ima 2 reda bockica po 5 komada stim sto u jednom redu ima 5 a u drugom 4 tako odprilike izgleda usb na ploci ! nikako onako kao sto si ti slikao...
Pogledaj Link koji sam ti ostavio (uputstvo za montazu USB braketa na -front panela na maticnu plocu !) : http://www.usbman.com/Guides/BelkinM...e_assembly.htm
Freško je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.8.2006, 12:47   #4
uros@3D
Deo inventara foruma

Član od: 10.6.2006.
Zahvalnice: 1.193
Zahvaljeno 1.918 puta na 966 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku uros@3D
Određen forumom Re: USB ne radi

Citat:
fresko kaže:
Moj licni savet ti je da se ne igras sa tim ako pogresno spojis zice na ploci ili ces da pregoris USB uredjaj ili nesto na maticnoj... meni se pre jedno 3-4 godine desilo da izgorimneko cudo na maticnoj ....na svu srecu maticna je prezivela ali konektori za USB na ploci nisu.... Jos jedna star ono sto si slikao kao potencijalno mesto za ubadanje nije treba da ima 2 reda bockica po 5 komada stim sto u jednom redu ima 5 a u drugom 4 tako odprilike izgleda usb na ploci ! nikako onako kao sto si ti slikao...
Pogledaj Link koji sam ti ostavio (uputstvo za montazu USB braketa na -front panela na maticnu plocu !) : http://www.usbman.com/Guides/BelkinM...e_assembly.htm
Hvala za sajt! Upalilo je! Jeste, bilo je ono sa jednim redom od 5 i jednim od 4 bocke, samo sam lepo poredjao po bojama i radi! pozz
uros@3D je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Vicevi Oblivion Cvet kompjutera 5473 27.5.2022 5:52
Kako podesiti ISDN da radi na 128 kbps jaba.hut Internet usluge 7 31.5.2007 11:54
Ne radi Direct 3D b0ss Kvarovi 4 1.5.2007 6:04
PixelView PV-CX881PL TV kartica ne radi Maximuss Kvarovi 14 19.8.2006 16:21
Problem sa mp3 playerom? Na nekom XP-u radi na nekom ne... Master Neo Foto i audio/video 7 5.1.2006 2:42

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 19:38.