![]() |
![]() |
|
Operativni sistemi Windows, Mac OS, DOS... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
|
![]()
U firmi smo nedavno kupili 60-tak Lenovo ThinkCentre M71e desktop masina (3175-A78) koje su dosle sa vec objezbjedenim Win 7 Professional x64 OS-om (OEM licenca). S obzirom da smo masine "morali" da kupimo zajedno sa W7Pro licencom/sistemom, a u firmi imamo W7Enterprise SP1 x64 ediciju sa MSDN licenocom neki od administratora su se odlucili da masine "okupaju" i da stave Enterprise ediciju i ujedno se rijese gomile nepotrebnih stvari koje su dosle zajedno sa W7Pro OS-om na Lenovim masinama.
E sad, kada se stavi W7 Enterpise SP1 x64 na masinu on obezbjedi sve "drajvere" osim 3: Ethernet, PCI Simple Controller i SM Bus Driver koje postavim odmah nakon podizanja sistema, a prethodno preuzete sa Lenovog oficijalnog sajta. Problem je sto masina/racunar nece da se ugasi ni prije ni posle instaliranja drajvera sto je potpuno nelogicno jer je sistem cist/svjez/fresak (ne znam vise ni kako da ga nazovem). Jednostavno kada mu se zada shut down, zamrzne na Shutting Down... prikazu. Racunar je moguce restartovati, hibernate-ovati, staviti u sleep bez ikakvih problema i racunar radi fantasticno, osim te nelogicnosti sto svjez sistem zamrzne prilikom gasenja. ![]() Nadam se da neko od vas ima rijesenje za ovaj problem ili prijedlog kako ga rijesiti? Na 6 masina koje su zapale moj centar, na 4 sam ostavio W7 Professional i radi OK, a na dvije sam probao W7 Enterprise SP1 x64 i na obje zamrzne prilikom gasenja. W7E SP1 x64 disk je ispravan 100%! Cilje je bio staviti W7E na jednu masinu i posle klon prijenjeti na ostalih 5 jer koristimo MSDN licencu. Ukratko konfiguracija racunara: Intel Core i5 2500 / 3.3 GHz Intel Q67 Express 4 GB DDR3 1333MHz 1 x 500 GB - standard - Serial ATA-600 - 7200 rpm Intel HD Graphics 2000 Dynamic Video Memory Technology P.S. U slucaju da sam promasio sa postavljanjem topica u krivi podforum, molim moderatore da topic premjeste u odgovarajuci i unaprijed se zahvaljujem i ujedno izvinjavam?! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
shut down win7 problem | Nikola16789 | Operativni sistemi | 2 | 7.2.2010 20:26 |
Problem sa adapterom i baterijom DELL Ispiron 1300 | maximusbrut | Kvarovi | 0 | 12.11.2009 11:15 |
Problem sa Adobe Flash performansama na Windows Vista x64 Home Premium OS-u | VladimirBalt | Kvarovi | 0 | 23.8.2009 0:29 |
Gigabyte NX96T 9600GT, čudan problem | De_Italiano | Grafika | 7 | 19.7.2009 19:31 |
Veliki problem sa RAM memorijom | leka | Kvarovi | 10 | 27.7.2006 10:17 |