Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Grafika
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Grafika Video karte i monitori

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 21.6.2013, 8:42   #1
MAXS
Član

Član od: 21.9.2011.
Zahvalnice: 50
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
Određen forumom Monitor LG treperi slika

Imam W1934S i pre neki dan pocela da mi treperi slika samo od sebe, nekad treperi, nekad ne, znaci bas ono treperi...

Sta moze biti problem? Menjao sam i VGA kabal isto...
MAXS je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.6.2013, 11:51   #2
cane.prebranac
Starosedelac

Član od: 14.6.2011.
Zahvalnice: 137
Zahvaljeno 440 puta na 399 poruka
Određen forumom Re: Monitor LG treperi slika

Da nemas tv karticu u kompu?
cane.prebranac je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.6.2013, 12:48   #3
MAXS
Član

Nemam, internet je bezicni, proverio sam drajvere, graficka se ne pregreva, monitor je hladan, nekada treperi, pa samo od sebe prestane, nekada treperi vrlo sitno, nekada i pri paljenju racunara, napajanje na racunaru novo, monitor star jedno 4 godine, ne znam do cega moze biti...
Stara 21.6.2013, 12:55   #4
pejcic
Član

Član od: 21.6.2009.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 9 puta na 9 poruka

Meni miriše na napon,verovatno imaš problema sa kućnom instalacijom,monitor po tom pitanju ume da bude osetljiv.Verovatno ti se to desi kada se u kući uključi još jedan potrošač,tipa bojler,klima..
pejcic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.6.2013, 12:56   #5
Mario Pavićević
Deo inventara foruma

Avatar korisnika Mario Pavićević

Član od: 4.3.2006.
Zahvalnice: 509
Zahvaljeno 1.137 puta na 821 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Mario Pavićević

Napajanje monitora. Elektroliti(kondenaztori) u njemu se vremenom suse, sto je narocito izrazeno kod modernih uredjaja gde su tranzistori i hladnjaci tranzistora smesteni jako blizu kondenzatora pa dolazi do njihovog ubrzanog susenja.
Ukoliko se snalazis sa lemilicom, to je popravka koja ce te kostati par stotina dinara u zavisnosti od broja kondenztora koje treba zameniti. Ako ne, moja preporuka poseti servis pre nego sto se problemi inteziviraju, jer ukoliko budes cekao da nesto crkne kao posledica losih kondenzatora, popravka vrlo lako moze biti neisplativa.
Mario Pavićević je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.6.2013, 15:24   #6
Montenegro89
Novi član

Član od: 26.2.2012.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

Ja sam juce kod komsije uspeo da namestim treperenje lg monitora, u njegovom slucaju bili su u pitanju drajveri. skinuo program slim driver skenirao i poskidao drajvere koji su falili, i za sad je sve ok nije imao problema..
Montenegro89 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.6.2013, 15:31   #7
Doox
Član

Član od: 18.1.2013.
Zahvalnice: 14
Zahvaljeno 30 puta na 30 poruka

Da ne otvaram novu temu, ja imam problem kad igram igrice na mom acer x193w 19inca, pritom sam uzo grafu iz profila, desava mi se da mi treperi slika, tj. kao da ima neke linije, koje se gube kad sam na netu ili tako nesto, samo kad igram igrice... do drajvera nije jer sam reinstalirao nekoliko puta, probao sam da menjam adapter DVI to VGA sa jednog izlaza na drugi i opet isto... Ako ima neko resenje, bio bih mu zahvalan.
Doox je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.6.2013, 19:17   #8
MAXS
Član

Citat:
Mario Pavićević kaže: Pregled poruke
Napajanje monitora. Elektroliti(kondenaztori) u njemu se vremenom suse, sto je narocito izrazeno kod modernih uredjaja gde su tranzistori i hladnjaci tranzistora smesteni jako blizu kondenzatora pa dolazi do njihovog ubrzanog susenja.
Ukoliko se snalazis sa lemilicom, to je popravka koja ce te kostati par stotina dinara u zavisnosti od broja kondenztora koje treba zameniti. Ako ne, moja preporuka poseti servis pre nego sto se problemi inteziviraju, jer ukoliko budes cekao da nesto crkne kao posledica losih kondenzatora, popravka vrlo lako moze biti neisplativa.
Videcu sta je problem kad nadjem vremena, preneo sam pre neki dan racunar u prizemlje, moguce da nesto instalacije zezaju...

Takodje ako se to ne popravi, kada ga vratim gore, otvoricu i pogledati kondenzatore, lemljenje nije problem

Hvala na preporuci
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
A što je loša slika? IKOM + LCD TV phenom_81 Foto i audio/video 5 19.7.2013 23:49
Skripta za upload slika ne funkcioniše vladakg Serverske aplikacije i baze podataka 4 1.4.2011 23:23
Jos malo pa fenomenalna slika - pretamna slika na Samsung SyncMaster T220... dzena Grafika 1 31.8.2008 20:19
spašavanje slika sa memorijske kartice Aleksandar Tolic Aplikativni softver 6 9.4.2008 21:54

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 10:59.