![]() |
![]() |
|
Operativni sistemi Windows, Mac OS, DOS... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
![]() |
#1 |
Član
Član od: 29.9.2009.
Zahvalnice: 19
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
Da li se moze napraviti jos jedan Admin nalog (neko drugo User ime, recimo PERA) sa svim privilegijama kao i pravi Admin (instalacije, menjanje) pa da u NetLimiteru dozvolim kontrolu nad aplikacijom samo pravom Admin nalogu (sa sifrom koju samo ja znam) a da zabranim da User Admin (nalog sa tim imenom PERA) menja NL? Da li ce se ikonica NetLimitera videti u baru u tom nalogu? Znam da u User nalogu koji ima limitirane povlastice nece se videti ikonica u Tasktray. Admin nalog ima sifru dok User nalog nece imati i logovace se automatski. Problem je na koji nacin da zabranim bilo kom drugom korisniku bilo oni User ili Admin privilegija da menjaju, brisu ili gase NetLimiter iz svog naloga. Kako osigurati da apsolutnu kontrolu nad NL ima samo jedan sifrovani Amdin? Da li za to postoji neki drugi nacin. Napominjem da se NetLimiter mora dizati automatski u User nalogu a da User nalog moze da radi sve ostalo, instalira i brise svoje programe, menja teme i opcije ali da ne dira NL. Skroz je glupo napravljeno sto NetLimiter nema prosto u sebi ubacenu sifru pa samo onaj koji ga instalira moze da pristupi gasenju ili menjanju opcija tako sto bi uneo sifru u dijalog koji iskoci.
Da li postoji neki bolji program (mozda Windows ima svoj za to?) koji ima zastitu Master Passwordom? Ovo poslednje je najbolja varijanta a ne glupa kao NL Nisam ovo uspeo elegantno da resim nesto jesam ali nisam sve. Ko ovo resi ja mu se duboko klanjam ![]() Poslednja ispravka: Filipenko (19.11.2009 u 19:28) |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Filipenko na korisnoj poruci: | ||
godzilla (20.11.2009) |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 17.8.2006.
Zahvalnice: 267
Zahvaljeno 455 puta na 384 poruka
|
![]()
Taskbar je specifičan za svakog korisnika pa možeš da postaviš prečice nezavisno od korisničkih grupa i broja korisnika, ako si to mislio. Druga stvar je da moraš podesiti ntfs polise da samo određeni korisnik ima pravo pokretanja netlimitera, dakle izbacis grupu admin i staviš samo određenog korisnika sa full dozvolama.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
.
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 707 puta na 496 poruka
|
![]() Citat:
Cak i da nadjes program koji je zasticen sifrom korisnik ce verovatno moci da ga izbrise iz Safe Moda, a i ako to ne bude mogao moci ce da ga obrise bootovanjem nekog drugo OS-a (Live Linux ili sl.). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starosedelac
Član od: 17.8.2006.
Zahvalnice: 267
Zahvaljeno 455 puta na 384 poruka
|
![]()
Da, zapravo nikad u potpunosti ne možeš zaobići drugog admina ali možeš da mu otežaš posao. Primera radi, možeš mu onemogućiti pristup folderu i uključiti Simple File Sharing. Ultimativno, možeš da ukineš Folder Options što će 100% raditi ako taj drugi admin nije preterano vičan... Imitiraj virus, budi kreativan.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Disabled
Član od: 21.8.2009.
Zahvalnice: 24
Zahvaljeno 5 puta na 5 poruka
|
![]()
Ides na create a new account i onda kad te pita jel oces administratorska prava ili ogranicena ti odes 1.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Пут ка електронском тоталитаризму | MilanSM | Brbljaonica | 215 | 16.8.2010 20:51 |
Pomoc pls | knowladge_seeker | Pravljenje igara | 3 | 8.12.2008 18:52 |
Treba mi pomoc oko izbora memorije | Mean_Machine | ŠDK - Osnovne komponente | 3 | 27.1.2008 2:36 |
Treba mi pomoc oko modela lap topa | Ekiman | ŠDK - Prenosni računari | 18 | 24.12.2006 13:08 |
Treba mi pomoc oko konfiguracije | polarnimeda | Šta da kupim? | 8 | 10.11.2005 19:00 |