![]() |
![]() |
|
Nosači podataka Hard diskovi, optički uređaji (CD/DVD), flash diskovi, floppy... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
![]() |
#1 |
Član
|
![]()
nedavno je pocelo ovo da mi se javlja, radim nesto na kom, odjednom iz cista mira samo se resetuje i neprepoznaje mi HDD! Otvorim kućište samo ga isključim sa matične i ponovo povežem, uključim komp i on počinje opet da radi..!
evo i sad dok ovo pišem svakog trena očekujem da mi se resetuje komjuter!!! jednom dnevno to MORA da mi se desi, nekad i više puta..! u čemu je problem...?? Je li zna neko... ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka
|
![]()
Veoma verovatno da imaš proglem sa HDD-om (Počeo da odumire)
-Pozajmi od nekog HDD , instaliraj Win na "pozajmljeni" HDD pa vidi kako se računar ponaša i javi..... -Ako računar radi ok (bez da se resetuje) u tom slučaju sa starog HDD-a Backup-uj podatke i zameni definitivno stari HDD novim.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
|
![]()
A prvo probaj sa zamenom ATA kabla kao jednostavnijom opcijom on kosta nekih 150din tako da nije neki izdatak.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Član
|
![]() Citat:
sad sam vratio isti ATA kabal koji je bio na HDD i upalio mi se odmah...a ovaj sa CD roma sam sklonio skros, da vidim kako ce sad bit, kako ce sad da se ponasa..! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
CSC
|
![]()
Kakve kablove koristiš ??
postoje 2 vrste ATA kablova 40-to pinski (koriste se za HDD) 80-to pinski (koriste se za (CD\DVD...) Razlika ! -40-to pinski se ne preporučuju za korišćenje u kombinaciji sa HDD-ovima.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
CSC
|
![]()
U slučaju da ti je HDD na 40-to pinskom kablu obavezno ga promeni....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Veteran
Član od: 18.11.2005.
Zahvalnice: 156
Zahvaljeno 155 puta na 64 poruka
|
![]()
Koliko ti je star Windows, da nije previse fragmentiran disk?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
|
![]()
na HDD-u mi je 40-to pinski...
nisam znao da postoje 40 i 80-pinski... a nisam ni uocio razliku! na HDD mi je bio 40-o pinski a na CDrom je bio ovaj 80-o pinski..! evo sam pogledaj slucajno na kabal, ovaj 80-o pinski.. i primijetih da je malo ostecen! neznam mozel se primijetit ovde na slici..! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Član
|
![]() Citat:
a fragmentiran, nije podavno, ali nije sad do toga sigurno...! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Član
|
![]()
Da li je do moje konfguracije, posto se nerazumijem u to baš najbolje...!
MB - MSI K7N2 Delta HDD - Maxtor 6Y160PO (ATA) Neznam dali se slažu to dvoje..?? HDD mi ja prikljucen na maticnu na PRMARY/MASTER a CD/RW mi je na SECONDARY/SLAVE imal to kakve veze kako je prikljuceno na maticnu..!? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
CSC
|
![]() Citat:
Bitno da HDD i CD\DVD.... nisu na istoj "grani" (Kablu).....Može a ne mora da pravi smetnje...... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Član
|
![]()
aha, pa tako sam i mislio... znaci to sam dobro postavio kad sam kacio...OK
evo sad mi se resetovao komp. i evo sta javlja: ----------------------------------------------------------- CLIENT MAC ADDR: 00 11 09 85 15 70 GUIDE: FFFFFFFF-FFFF-FFFF-FFFF-FFFFFFFFFFFF PX-MOF: Wxiting NVIDIA Boot agent Disk boot Failuer, insert sistem disk and pres enter ----------------------------------------------------------- |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
pomoc!!! (komp se sam resetuje...) | nino | Kvarovi | 26 | 10.1.2007 17:47 |
Zvucnici sa linije na komp? | Cheguevara | Zvuk na računaru | 26 | 27.9.2006 18:01 |
KOMP SE SAM RESETUJE?! | polarnimeda | Kvarovi | 3 | 3.7.2006 16:13 |
Kad igram Warcraft TFT posle nekog vremena komp mi se resetuje! | Strahinja011 | Kvarovi | 10 | 9.6.2006 13:36 |
Nakon nekog igranja, komp zakuje???? | Do@ OldSchool | Kvarovi | 11 | 11.3.2006 11:22 |