![]() |
![]() |
|
ŠDK - Ostale komponente Saveti u vezi sa kupovinom kućišta, napajanja, periferija, štampača, skenera, tastatura, miševa, džojstika... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Kupujem novu masinu (nije bas jeftina) i treba mi zastita od svega i svacega sto ima veze sa strujom. Treba mi neka zastita onako nista preterano, ali zlu ne trebalo.
Pa, sta mi predlazete ali da bude do nekih 5000 dinara? Hvala ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka
|
![]()
Ako želiš iole ozbiljnu zaštitu onda niša manje od APC-a nešto poput APC Back UPS BK500EI
, a ako baš nesmeš da probiješ budžet od 5000 onda recimo Inform Guard 800AP . Ja lično koristim Inform Guard 650AP već 5 godina i veoma sam zadovoljan , zasad nisam imao većih problema osim toga što mu je 3 puta nenjana baterija ~ na godinuipo dana.... sve u svemi sam zadovoljan.... |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Freško na korisnoj poruci: | ||
oluja (6.8.2019) |
![]() |
#3 |
Starosedelac
Član od: 28.10.2005.
Zahvaljeno 352 puta na 254 poruka
|
![]()
APC only
nemoj da stedis na ovom parcetu hardware-a, pogotovo u Srbiji |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
Član od: 14.11.2005.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 19 puta na 7 poruka
|
![]()
Imaj u vidu da apc ne radi sa nekim chieftec napajanjima, da ne bi dosao u situaciju kao ja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Starosedelac
|
![]()
kako moze ups da ne radi?
spojis bateriju, utaknes ga u struju i upalis ga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
Nema potrebe za sarkazmom.
Lepo, apc upsovi iz te kategorije, odredjena chieftec napajanja ne mogu da pokrenu.Uradis to sto si ti napisao i sve lepo radi, iscupas ups iz stekera komp se ugasi. Razlog.Upsovi te serije prave pribliznu sinusoidu (mislim na struju), dok chieftec moze da radi samo na pravilnoj sinusoidi.tacka. APCov UPS koji daje pravilnu sinusoidu je preko 300 jura. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Član
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 88
Zahvaljeno 69 puta na 60 poruka
|
![]() Citat:
Zasto mora da se menja toliko cesto? Koliki je kapacitet te baterije kad je kupujes (Ah) Citat:
Poslednja ispravka: nikolam (26.6.2007 u 10:20) Razlog: Mister typo nikad ne spava |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Član
Član od: 27.5.2007.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 7 puta na 6 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
Član od: 27.5.2007.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 7 puta na 6 poruka
|
![]()
Evo zasto sam to pitao. Naime, pazario sam Inform Guard 1000AP i nigde nisam uspeo da nadjem to koliko W(atti) je snaga, nego samo voltaza. Elem, moj komp ne trosi vise od 450 W, koliko daje moje napajanje, jer, jel', onda ne bi ni radilo.
E sad, meni je samo sam komp prikljucen na ups, monitor, stampac i zvucnici nisu, tako da sta mi vredi ups kada do strujnog udara moze da dodje i preko tih komponenti. Ali onda kada bi sve to ukljucio mozda ups ne bi imao snage da sve to izgura? Trenutno mi nedostaju odgovarajuci kablovi da sve to povezem, ali nadam se da bi sa monitorom bar mogao da radim, zvucnike vec mogu da iskljucujem iz struje kad treba. Stanje sa strujom kod mene kuci daleko je od idealnog, preko leta strahujem od udara groma, a zimi zbog opterecenja strujne mreze napon varira itd, tako da mislim da bi jedan ups tu bio neophodan. Instalirao sam i neki drajver za ovaj ups, ali mi nije jasno cemu sluzi. Ups sam povezao sa kompom preko nekog rs232 prikljucka kao sto je u uputstvu pisalo, ali kad ga pokrenem nije mi nista jasno. Izgleda da je skroz orijentisan na kontrolu kompa preko interneta sa drugih lokacija, tako da npr. mogu da ga gasim kad hocu i kad sam na severnom polu i sl. Pretpostavljam da je to nebezbedno. U power options-u pise "The UPS service is currently stopped"? Eto, a ipak sve radi kako treba? Malo sam zbunjen, pa ako neko ima ovakav model ili neki slican, da mi objasni kako/sta sa ovim cudom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Veteran
Član od: 16.4.2007.
Zahvalnice: 628
Zahvaljeno 452 puta na 231 poruka
|
![]()
Mustek isto nije loš a jeftiniji je od APC-a
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Član
Član od: 14.1.2006.
Zahvalnice: 68
Zahvaljeno 79 puta na 55 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Član
Član od: 15.11.2006.
Zahvalnice: 12
Zahvaljeno 6 puta na 6 poruka
|
![]()
A cooler master napajanje, da li ima problema sa pojedinim ups-ovima?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
apc, ups |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Da li neko zna koji je ovo film? | DJ_MY_SOUL | Kompjuteri i film | 2593 | 4.12.2024 0:05 |
Saznajte šta je koji proces | JovanK | Operativni sistemi | 8 | 20.1.2008 16:29 |
Koji headset kupiti? | donmarkon | Tekstovi u SK | 7 | 25.11.2007 23:24 |
Koji program??? (CD prezentacije) | U-SERB | Aplikativni softver | 4 | 13.7.2006 1:26 |