![]() |
![]() |
|
Grafički softver i radovi Programi za pregled slika, programi za obradu vektorskih i rasterskih slika, programi za projektovanje, modelovanje i rendering, konvertori; takođe i primeri fotografija i radova |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
![]() |
#1 |
Član
Član od: 4.11.2006.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 6 puta na 5 poruka
|
![]()
Ne radim u Corelu, vec u Photoshopu, ali moram da u prvom obradim sliku tako da ostanu samo linije ivica slova i objekata bez boje iznutra. Nadam se da cete me razumeti. Prilazem slicicu koju treba da obradim: znaci nakon obrade na povrsini ostaju samo tanke crte granica objekata sa sredinom i drugim objektima.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Mr. Spatula
|
![]()
Ako sam ja dobro shvatio, tebi treba da se odradi slicica u vektore i to tako da se vidi samo outline.
Ako je tako, onda imas dva nacina da to uradis, tezi i jos tezi ![]() A druga varijanta ti je da slicicu ucitas u CorelDraw i Lockujes je (desni klok na sliku i Lock Object). Onda u View prebacis na Wireframe i pocnes da crtas ![]() ![]() Inace meni je prilicno dosadno, pa obcrtavam tvoju slicicu. Ako ne uspes da se snadjes, odradicu ti ja ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Shlaymara na korisnoj poruci: | ||
noskich (16.6.2007) |
![]() |
#5 | |
Član
|
![]()
Hvala ti. Stvarno ne mogu da verujem da obcrtavas moju slicicu.
![]() Slusaj, nije jedna slicica, vec 6, i naravno rec je o mnogo vecoj rezoluciji. Nadam se da postoji neki laksi nacin. Ako si bas toliko dokon mogu ti poslati slike na mejl pa se ti zanimaj. U tom slucaju mi posalji adresu na PM pa cu ti sutra poslati jer odoh da spavam. U medjuvremenu NADAM SE DA NEKO IMA BOLJE RESENJE ZA MOJ PROBLEM. Tebi Slajmara, u svakom slucaju mnogo hvala. ![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Mr. Spatula
|
![]()
Pa ako su slike u vecoj rezoluciji, probaj sa CorelTrace-om. Trebalo bi da uspe.
A i pitanje je u kom formatu ti treba krajnji rezultat? Ako ti treba kao jpg (ili neki drugi raster format) onda verovatno moze nesto da se odradi u Photoshopu (sta i kako, nemam pojma posto ne znam da radim u PS). Ali ako ti treba vektor, onda se bojim da je to jedino resenje. Mada mozes isprobati i neke programe specijalizovane za prebacivanje rastera u vektore. Cini mi se da je jedan nedavno bio opisan i u SK. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
potrebna pomoc oko povezivanja tv-a sa dvd playerom | Miskey mouse | Video/TV softver | 2 | 10.4.2007 17:49 |
Pomoc za one kojima je stvarno potrebna... | dados | Brbljaonica | 0 | 15.3.2007 18:27 |
Potrebna mi je pomoc | SlobodanZizovic | Šta da kupim? | 1 | 19.2.2007 4:26 |
Potrebna pomoc oko kupovine TV kartice, mnogo hitno | EyeFast | Video/TV softver | 6 | 9.10.2006 10:15 |