![]() |
![]() |
|
Grafički softver i radovi Programi za pregled slika, programi za obradu vektorskih i rasterskih slika, programi za projektovanje, modelovanje i rendering, konvertori; takođe i primeri fotografija i radova |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
![]() |
#1 |
Deo inventara foruma
Član od: 6.11.2005.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 329 puta na 180 poruka
|
![]()
Ovaj forum otvaram, zarad zaludjenika poput mene za isti softver.
Iako ima dosta sajtova i foruma posvecenih ovom programu, red je da i mi Srbi mozemo po naski da diskutujemo o ovom i (zasto ne) drugim 3d programima. Voleo bih da ovaj forum postane nesto tipa potavljanja pitanja, davanja odgovora, saveta, trikova i td (kao sto vec jednom rekoh, dosadilo mi da se sa strancima dopisujem)... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
Podrzavam te. Ali prvo treba da zazivi ovaj forum u kompletu.
I da, nisi otvorio forum vec si postovao temu u podforumu Aplikativni softver. Pozdrav. |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
|
![]()
O.K. Bratac...nije forum nego thread (tema), no mislim da to i nije bitno.
B.T.W.Koji softver ti koristis (ne mislim na o.s. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.173
Zahvaljeno 4.256 puta na 1.277 poruka
|
![]()
Ako bude dobar odziv na temu skrenucemo paznju adminima da otvore posebnu "sobu" za 3D i 2D grafiku...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Nadam se da ce tako i biti.
Ulio si mi nadu, hvala ti Storm |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Novi član
Član od: 8.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Zdravo narode. Imam mali, problem pa rekoh da pitam iskusne
![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Huh...
Izmodelovao si drvo, a ne znas da modelujes? Aj, majke ti, nauci i mene nemodelovanju (meni drvo uvek ispadne, nekako kao jelenski rogovi). Hoces lisce? Dobro. 1.Napravis clone svojega drva (rogova). 2.Napravis primitivan objekat(nesto poput plane-a ili poly-box-a) velicine lista. 3.Ukljucis photoshop. 4.nadjes sliku lista. 5.snimis sliku lista. 6.Napravis crno belu varijantu lista (skroz beo list, crna pozadina). 7.snimis crno beli list (pod drugim imenom ![]() 8.Vratis se u max. 9.Preko scatter opcije postavis plane na stablo (u jedno 200 primeraka). 10.Otvoris material editor, i u difuse slot ucitas originalnu sliku, dok za opacity mapu ucitas onu crno belu. Dobijes sta si trazio. Nego... posalji ti meni odgovor, kako da nacrtam drvo. Ziv bio... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Novi član
Član od: 8.11.2005.
|
![]()
U bre!!!!! Lakse malo, rekoh niskusan sam sa tim programima a ti mi ovde pricas od Kulina Bana, ako moze malo vise pomoci npr:
1.Napravis clone svojega drva (rogova). - KAKO??? 2.Napravis primitivan objekat(nesto poput plane-a ili poly-box-a) velicine lista. - Kako, gde??? 3.Ukljucis photoshop - To vec znam ( a jel treba legalna verzija ![]() 4.nadjes sliku lista - bice sredjeno 5.snimis sliku lista. - takodje 6.Napravis crno belu varijantu lista (skroz beo list, crna pozadina). - ovo je za mene spansko selo 7.snimis crno beli list (pod drugim imenom - da se srediti 8.Vratis se u max. - bez problema 9.Preko scatter opcije postavis plane na stablo (u jedno 200 primeraka) - nekako cu se vec snaci 10.Otvoris material editor, i u difuse slot ucitas originalnu sliku, dok za opacity mapu ucitas onu crno belu - Trebalo bi da moze Znaci prve dve stavke su kriticne, sve ostalo je macji kashalj Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Novi član
Član od: 16.8.2006.
|
![]()
CAo svima ovo je samo proba !!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Novi član
Član od: 23.8.2006.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Cao ljudi ja sam nov, koristim LW8, i tek pocinjem ozbiljno da zalazim u 3d vode.Trebala bi mi pomoc oko animacije. To sam tek poceo da ucim, pa ne znam odakle da pocnem. Modelovanje i texturiranje jos po malo i znam, ali animaciju dibidus nemam pojma.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Veteran
|
![]()
Mali ces feedback kod nas naci sa lightwaveom. Ipak je kod nas najbrojnija zajednica korisnika 3ds maxa( pa bih ti i zbog cinjenice razvoja doticnih softwerskih paketa preporucio max)
pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Veteran
Član od: 20.10.2005.
Zahvalnice: 433
Zahvaljeno 111 puta na 79 poruka
|
![]()
Jesu li 3ds max 9 i maya 8 već izašli?Ili su ono na sajtu samo beta verzije?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Veteran
Član od: 20.10.2005.
Zahvalnice: 433
Zahvaljeno 111 puta na 79 poruka
|
![]() Citat:
![]() ... tezga 51 ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
information junkie
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Veteran
Član od: 18.12.2005.
Zahvalnice: 63
Zahvaljeno 27 puta na 19 poruka
|
![]()
walter mathew je ipak bolji izbor; torentuj bre, ili emuluj pa nadji sta ti treba.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
information junkie
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Veteran
Član od: 18.12.2005.
Zahvalnice: 63
Zahvaljeno 27 puta na 19 poruka
|
![]()
nene, ne radi tako, u stvari se ne radi tu o bojenju vec modelovanju i razvlacenju poligona ali smisleno (kao na ovom karakteru na slici), bojenje isto ide pod unwrap pa namestas, displacement tool nema u 5tici, cini mi se da ima u ostalim.
pa to se tako radi zacikas masu, pa pobegnes ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
information junkie
|
![]()
Strata 3D CX 5.0
![]() Have you ever wished that there was a 3D application that was as easy to use as Photoshop and had the precision of Illustrator? Strata 3D CX is the answer to your design needs with the ability to link to Photoshop files, import Illustrator art, and create photo-real images and animations. Add a new dimension to your work for illustration, design, web-ready graphics, animation and more. Don't make the mistake of buying a 3D tool that makes you change your design process - Strata 3D CX works like you do. ![]() Više informacija... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Veteran
|
![]()
Jeste da nisam Bobi ali mogu da ti odgovorim
Ako mislis da radis u 3ds maxu najbolje ti je da ne kupujesh LAPTOP. Razlog je vrlo prost-RAM RAM RAM RAM Za komforan rad u 3ds maxu najpotrebnija stavka je ram - 1GB( min) i preko A retko ces naci laptop sa toliko rama Grafiku ovde slobodno mozes da zanemaris( osim ako ne planiras da uzmes NVIDIA QUADRO profesionalnu opengl kartu koja moze da dovede do ubrzanja u maxu i do 130 posto- uz nvidia dodatak za driver( bolje da ti ne pominjem cenu)) - jer Igracke karte ovde ne znace nista Naravno izuzetno bitna stavka je procesor( 64 bit preporuka) Tako da moj predlog je Zaobici laptopove jer sigurno nisu namenjeni zameni za radne stanice. Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Sve sto je rekao stoji, a pre svega, zaobidji lap-top. Jedino ovo oko 64-bitnih racunara. Naime, koliko procitah, max ih jos ne podrzava (recimo mental ray podrzava dual procesore ali ne i 64-bitne), ali je samo pitanje vremena kada ce i to da dodje na red plus instaliranje na linux operativnim sistemima. Tako da je i za to u pravu. Uzmi 64 bitnu varijantu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|