![]() |
![]() |
|
Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje… |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
![]() |
#1 |
Član
Član od: 31.12.2007.
Zahvalnice: 27
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
Konfigurisao sam Desktop racunar koji je povezan na internet da bude spojen s
laptopom.Radi sve ok,na laptopu sam stavio da adresu bira automatski(kada ih konektujem pise assigned by dhcp) ,a vamo je rucno konfigurisana... Ali kada odem na view workgroup computers nema ni jednog... Zanima me kako da napravim da budu i na netu a i da mogu prebacivati fajlove s jednog na drugi? ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
.
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 707 puta na 496 poruka
|
![]()
Mozda ti je Computer Browser service zaustavljen. My network places ume da pravi probleme, moj savet ti je da kompjuterima pristupas kucanjem imena kompjutera ili ip adrese u address baru, recimo \\192.168.0.1\, a net i sharing fajlova bi valjda trebalo da radi i ako se oni kao ne vide u my network places. Probaj da ih pingujes, tako ces sigurno znati.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
Proverio sam,ukljucen je computer browser...Ali opet nema ih prikazanih u my network places,tako da ne mogu da saljem fajlove s jednog racunara na drugi samo su oba na Internetu...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
.
|
![]()
Probaj da klinkes na konekciju pa repair, ali nije tacno da ne mozes da pristupas kompjuterima, treba samo da koristis ovaj nacin koji sam ja opisao u prethodnom postu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
.
|
![]()
@Rasa
Kompovi se vide i ako su u razlicitim workgrupama, tacnije vide se dve (ili vise) work grupe u my network places. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
|
![]()
Na desktop racunaru sam stavio 192.168.0.1,a na laptopu sam stavio adresu automatski.
Zatim sam isao na konekciju/proprties/i omogucio sharing trough lan.-Ako vam ovo ista znaci... P.S Sta je to workgroup, ista znaci ono da ih pingujem??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
V.I.P. Phone Zone
|
![]() Citat:
Ovo su privatne adrese tako da se ova tvoja mreža ne vidi sa interneta (što i treba tako, jedino ako tebi ne treba drugačije, mada nevjerujem). workgroup je kao neka kolekcija logički povezanih računara u jednu grupu, računara koji mogu da dijele resurse i podatke. Za detaljnije pogledaj ovaj link. Pingovanje, to je slanje echo poruke koja se vraća pošiljaocu (mada to može i da se zabrani) i tako se provjerava dal je sistem živ. Dakle da bi vidio dal je tvoj laptop u mreži, a on je na adresi 192.168.0.2 sa svoga kucnoga računara otvorićeš cmd i kucati ping 192.168.0.2 ili ping "ime računara". Ako vrati na ne 0 lost onda je veza OK, dakle fizički su povezani. Takođe komanda ping localhost se često koristi da se provjeri dal je mrežna kartica ispravno instalirana na nekom računaru. Ovo je kao pinguješ sam sebe. Takođe ako pinguješ računare na internetu, servere ili klijente možeš saznati koliko je RTT, to jest vrijeme koje protekne od kada se echo zahtjev pošalje pa dok se on vrati. ![]() Poslednja ispravka: VojaM (2.2.2008 u 16:35) Razlog: "čaptop" --> "laptop" |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku JovanK na korisnoj poruci: | ||
m4PoWeR (2.2.2008) |
![]() |
#9 |
Član
|
![]()
OK,ali mozete li mi reci ili dati neki link da podesim LAN ali znaci da radi sve (i internet i prebacivanje fajlova-ono preko my network places)...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Grebovanje ikona iz .exe i .dll fajlova | Predrag Stankovic | Aplikativni softver | 5 | 2.4.2007 16:13 |
pakovanje mpeg-2 fajlova na dvd bez kompresije | ural | Video/TV softver | 3 | 14.9.2006 11:24 |
Prebacivanje iz DVD formata u Divx format | VladarTame | Video/TV softver | 15 | 12.8.2006 13:02 |
Odeljenje fajlova | hacker_aca | Zanimljive Web lokacije | 1 | 22.6.2006 11:10 |
Cupanje izbrisnaih fajlova sa hard diska | NenadN | Aplikativni softver | 10 | 7.12.2005 20:30 |