![]() |
![]() |
|
Slobodni softver Teme o softveru otvorenog koda (programi i operativni sistemi), projektima, zajednici... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
![]() |
#1 |
Veteran
|
![]()
Taman sam resio da potpuno batalim Windows, i predjem na linux. Narucim Ubuntu preko neta (i stigne mi), porezem sta mi treba na DVD-eve, i pokrenem LIVE verziju.
Posto sam sacuvao sta mi treba na DVD-eve, formatiram ceo hard. Instalacija pocne, formatira, i onda izbaci gresku na slici. Na zalost, ovo znaci da osim ove LIVE verzije, nemam ni jedan OS na kompu, pa vam trenutno pisem iz LIVE-a. Nemam pojma sta sad da radim, posto osim ova dva CD-a Ubuntu-a (oba su mi stigla, oba prave problem, ukoliko je uopste do njih) nemam ni jednu instalaciju bilo kog OS-a trenutno (imam DSL, ali mi ne pada na pamet da ga instaliram...) Moze li mi neko pomoci? Sta da radim? Kako da instaliram ubuntu? Da li mi treba novi CD ubuntua? Molim vas, odgovorite sto brze mozete ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Veteran
Član od: 6.11.2006.
Zahvalnice: 570
Zahvaljeno 169 puta na 94 poruka
|
![]()
Da li si prebacio file system na ext3?
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku DobroslaV na korisnoj poruci: | ||
fingerprint (5.3.2008) |
![]() |
#3 |
Veteran
|
![]()
Jesam... I uspesno sam resio problem. Izvinjavam se sto sam otvarao novu temu, mada sam resenje nasao sasvim slucajno. Molio bih admine i modove da ostave temu u zivotu, jer se mozda nekome dogodi ista stvar.
Particiju na koju sam instalirao linux sam kreirao da bude 2Gb velika. To je bilo sasvim dovoljno na verziji 7.04 - Fiesty Fawn, pa sam mislio da ce biti i na ovoj. U jednom trenutku, dune mi da opet pokusam da instaliram, i u usima mi odzvone reci enaB-a koji mi je rekao da ostavim vise prostora za slucaj da hocu da se igram sa kernelom, dodajem module i td... Povecam tu particiju na 8Gb, kad ono : predje smrtonosnih 30 % (na koliko je pre pucao). Instalacija uspela... Poruka o gresci me je navela da pomislim da sa CD-om nesto nije u redu, ali ispade da je pogresila... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starosedelac
|
![]()
Super. BTW, jeste malo off topic, ali ne preporučujem ti da instaliraš 8.04 Alpha 5 Hardy Heron. Ima MNOOOGO bagova. Najviše nervira jedan sa default implementacijom Python-a u kernel (valjda), tako da ne može da se kompajluje nijedan program koji je napisan u Py. Blah.
Prešao sam na Vista-u, čisto da vidim kakva je ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Deusdies na korisnoj poruci: | ||
fingerprint (5.3.2008) |
![]() |
#5 |
Veteran
|
![]()
Instalirao sam Ubuntu 7.10, ali problemi se nastavljaju!!!
Ne mogu da instaliram Javu! Evo poruke koju dobijem kad pokusam da instaliram javu : sun-java5-bin: Depends: sun-java5-jre but it is not going to be installed Depends: unixodbc but it is not installable i ovo : sun-java5-jre: Depends: java-common but it is not installable Depends: sun-java5-bin but it is not going to be installed or ia32-sun-java5-bin (=1.5.0-13-0ubuntu1) but it is not installable Takodje, GCC ne radi, nece da kompajlira. Sto je najgore, uopste ne moze da nadje standardne biblioteke?!?!?! Ima li neko ideju kako da ovo resim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
Za kompajliranje instaliraj build-essential (sudo apt-get install build-essential)
A sto se tice jave, ukljuci sve repozitorijume u System -> Administration -> Software Sources. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Milos_SD na korisnoj poruci: | ||
fingerprint (5.3.2008) |
![]() |
#7 |
Član
Član od: 11.6.2007.
Zahvalnice: 42
Zahvaljeno 59 puta na 27 poruka
|
![]()
Koristim Ubuntu 7.10 i nemam nekih problema vec samo dva,tri pitanja
1)za filmove koristim totem movie player 2.20 i interesujeme kako da u prevodu pusta normalno nasa slova? 2)za muziku koristim XMMS i jel moze sa neta da se skine equalizer za njega(rock.bass...) posto nema pri samom programu I ako znate neke programe koji su bolji od gore navedenih a da se koriste za isto preporucite mi neki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
Član od: 27.9.2006.
Zahvalnice: 162
Zahvaljeno 69 puta na 50 poruka
|
![]()
Za filmove ti nisu loši Kaffeine, MPlayer, VLC, a za muziku AmaroK, Exaile, Banshee, Listen...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Starosedelac
Član od: 19.4.2006.
Zahvalnice: 235
Zahvaljeno 379 puta na 261 poruka
|
![]()
do dodam SMplayer za filmove najbolji je
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Problem Linux Ubuntu 7.04 | _RaZoR_ | Slobodni softver | 8 | 5.11.2007 19:02 |
Problem Ubuntu 7.04 | _RaZoR_ | Slobodni softver | 12 | 9.9.2007 13:51 |
Veliki problem sa RAM memorijom | leka | Kvarovi | 10 | 27.7.2006 10:17 |
problem sa ramom i klokom procesora | mad_skillz | Kvarovi | 1 | 18.7.2006 10:50 |
ubuntu 6.06 i monitor (problem) | HacKing | Slobodni softver | 14 | 14.7.2006 23:46 |