![]() |
![]() |
|
Aplikativni softver Svi programi i alati koji se ne uklapaju ni u jednu od ponuđenih kategorija |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 22.4.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Pre par godina sam u slobodnom vremenu napravio malo programče koje ja i nekoliko prijatelja i dalje koristimo, pa sam odlučio da ga svima dam na raspolaganje, potpuno besplatno, naravno.
![]() Funkcija programa je veoma prosta: u bilo kom Windows programu, kada ukucate "cx", pojaviće se 'č', "sx" je 'š', "zx" je 'ž', "cq" je 'ć', "dj" se pretvori u 'đ'. To je sve! Programče se zove "Srpskey" (igra rečima, čita se "srpski"). Znači, uz pomoć Srpskey-a, možete i dalje da koristite US/UK (ili bilo koju drugu) tastaturu, ali na veoma jednostavan i lak način možete da kucate srpska slova č, ć, š, ž i đ. NE morate da prebacujete raspored tastature kada kucate tekstove na srpskom. Nikakva dodatna konfiguracija nije neophodna - program se instalira za 2-3 sekunde (takođe i deinstalira, Control Panel, Add or Remove Programs) a velik je svega 32 KB! http://users.onvol.net/srpskey/ Ako vam se svidi, preporučite ga prijateljima! Srpskey je potpuno besplatan, i uvek će biti potpuno besplatan! ![]() Nadam se da će Srpskey malo pomoći da ne budemo uvek primorani da čitamo poruke u forumima bez svih 30 slova srpske abecede. Ako imate bilo kakva pitanja, pošaljite ih na Kod:
srpskey@onvol.net Poslednja ispravka: Magneto (23.4.2006 u 11:33) |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku srpskey na korisnoj poruci: | ||
PsyDuck (5.10.2009) |
![]() |
#2 | |
Banned
|
![]() Citat:
heh....a gde je source... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starośeđelac
|
![]()
Zanimljiv program,a jos sto je besplatan,to mu je velika prednost.Doduse,ja nemam naviku da kucam kombinacije tipa "cx" ili "sx",ali sigurno ima masa ljudi koji to rade tako da ces imati zapazen broj downloada,siguran sam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Starosedelac
Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 123 puta na 48 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
V.I.P.
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Spawn BG na korisnoj poruci: | ||
steve89 (20.4.2009) |
![]() |
#6 | |
Starosedelac
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 123 puta na 48 poruka
|
![]() Citat:
Poslednja ispravka: Magneto (23.4.2006 u 11:47) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Novi član
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Veteran
Član od: 19.3.2006.
Zahvalnice: 1.236
Zahvaljeno 762 puta na 295 poruka
|
![]()
Jedini problem je kad bih hteo da ukucam IĆ broj, onda ukucam C, pa bilo šta osim Q, pa onda Q, pa obrišem karakter između Ci Q. Ili lakše, odem u Task manager, koknem proces srpskey, i mogu da napišem ICQ... Posle restartujem iz system32 i opet imam IĆ broj. Ali, da ne tupim, jer ovakvom poklonu se u source code ne gleda... Dobar programčić, koristan.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Novi član
|
![]() Citat:
Inače, program je promenjen na predlog mnogih korisnika tako da se DJ ne pretvara u Đ, već DQ (uglavnom zbog "gdje", "ovdje", "odjednom" i sl.) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
Zahvalnice: 2.397
Zahvaljeno 1.942 puta na 1.421 poruka
|
![]()
a da li moze neka hotkey kombinacija koja bi privremeno gasila srpskey?
npr da CTRL+SHIFT ponistavaju srpskey? a ovo za DQ mi se ne sviđa ![]() idealno bi bilo kad bismo sami mogli da pravimo sopstvene "kratice" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Novi član
|
![]() Citat:
![]() Citat:
![]() ![]() |