![]() |
![]() |
|
Zvuk na računaru Zvučne karte, zvučnici, slušalice... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
![]() |
#1 |
Deo inventara foruma
Član od: 9.5.2008.
Zahvalnice: 966
Zahvaljeno 767 puta na 462 poruka
|
![]()
Da li se stvarno isplati za igranje video igara kupiti skupe zvucne kartice, kao Creative Sound Blaster X-Fi Titanium PCIe, Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty Professional…, pa cak i X-Treme Gamer?
Da li EAX stvarno dolazi do izrazaja i kvalitet efekata? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
|
![]()
Koliko para, toliko muzike
![]() Od tebe zavisi da li si spreman zarad boljeg zvuka da izdvois koji dinar vise ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku DonCorleone91 na korisnoj poruci: | ||
Marko Radonjic (21.8.2009) |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.10.2006.
Zahvalnice: 579
Zahvaljeno 1.747 puta na 1.039 poruka
|
![]()
Sa moje tacke gledista, samo za igranje - ne.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Marti Misterija na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Da li je imao neko iskustva koji je presao sa Audigy na karticu sa X-Fi procesorom, da li je osetna razlika u zvuku?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
V.I.P. Test Drive
Član od: 18.2.2007.
Zahvalnice: 1.159
Zahvaljeno 2.446 puta na 1.922 poruka
|
![]()
Zavisi koji Audigy i koji X-Fi. Razlika je manje osetna nego shto ti se chini, najveca je razlika izmedju integrushe i standalone zvuchne kartice, posle toga se i ne isplati upgrade. Pojachalo + prosechna zvuchna kartica > jaka zvuchna kartica.
Da li se isplati samo za igranje? Mislim da ne, pogotovo ako vec imash Audigy, jer on u 90% sluchajeva mozhe da se moduje i ukljuchi EAX. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Doomche na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#6 |
Član
Član od: 28.4.2007.
Zahvalnice: 89
Zahvaljeno 112 puta na 81 poruka
|
![]()
Ako si spreman i na ostale korake, mislim da se isplati. Ali prosječna standalone kartica je više nego dovoljna.
Mnogo bitno je i kakve zvučnike imaš, kako je računar podešen, i naravno - gdje su *postavljeni* zvučnici! |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku mr.marvin na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Imam pojacalo YAMAHA AX-596, SONY stereo zvucnike sa stuba (planiram kasnije da kupim nove) i AKG 514 slusalice. Nasao sam na Pc Berzi Creative Sound Blaster X-Fi Titanium PCIe za 100e.
Nadam se da je pravi izbor. ![]() Ipak volim kvalitetan zvuk, a i to je moje ulaganje za narednih x godina. Poslednja ispravka: Marko Radonjic (21.8.2009 u 15:57) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Veteran
Član od: 20.4.2009.
Zahvalnice: 507
Zahvaljeno 49 puta na 39 poruka
|
![]() Citat:
Drugo: A sta ce ti bas za igrice... to je bacanje para, bolje ulozi u zvucnike, evo zasto ti to kazem: U igricama je zvuk vec u startu osiromasen, tako da nista ne dobijas sa zvucnom, vise ces dobiti sa zvucnicima, zamisli kolika bi to igrica bila da je zvuk u full verziji... jer, 1.minut kvalitetnog stereo zvuka 16bita 44.100 khz zauzima oko 10MB prostora, a gde je grafika i ostalo. Rezime, nemas takvu ponudu zvuka u igricama, da bi isao na skuplju zvucnu karticu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Ne ne ne... Kupovina zvucne kartice samo za igrice jeste bacanje para, ali zanima me da li iko misli drugacije. Ja sam ljubitelj dobrog zvuka, volim muziku i hteo sam da imam dobru zvucnu karticu koju sam i kupio. Nista ne fali sto zvucna podrzava eax, sto igrama dodaje car, kao i X-Fi procesor, ali audigy mi brljavi kada slusam muziku. Pokrenuo sam temu, jer sam citao kako hvale Fatality zvucnu (150-200e), i sta ja znam, kako je za gejmere NAJ NAJ, Editors Choise, i ostalo, i mislim da to nema smisla. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
Član od: 1.9.2009.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Glupo je uopste pricati o dobrom zvuku na racunaru...kupi bilo kakvu karticu-ovako i onako dobijas smece od zvuka.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Deo inventara foruma
Član od: 19.7.2006.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 991 puta na 765 poruka
|
![]()
Gresis, ovaj, silno gresis sinak. Zvuk iz integrisane muzicke kartice sa ploce (cak i novije generacije) i Creative muzicke kartice nije bas isti. Creative je stekao ime svojim kvalitetom i njihove muzicke kartice su mnogo bolje. Uz neke vrlo skupe maticne ploce se dobija Creative muzicka kartica.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
V.I.P. Test Drive
Član od: 18.2.2007.
Zahvalnice: 1.159
Zahvaljeno 2.446 puta na 1.922 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Veteran
|
![]() Citat:
![]() OK. da posmatramo ovako, Madonna, RollingStonesi i slicni, sigurno nerade svoju muzicku produkciju na C_klasi P.C. konfiguracije i Creativu od 100e (konkretno mislim na kvalitet izrade hardvera za zemlje treceg sveta, to je ovo sto mi kupujemo). Jer, u poredjenju sa njihovom opremom A Klase, ti si u pravu da je sve o cemu pricamo djubre od zvuka, ali, ovde se komentarise o zvuku u nasim uslovima u amaterske svrhe, pa su samim tim i kriterijumi nizi, jer mnogi ovde (silom prilika) za bolje i neznaju... nazalost... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Basterd...
|
![]()
I ostali su...
![]() Stoji, ali za minut takvog zvuka treba imati tonu keša za zvučnike. Po slobodnoj proceni, FLAC je najviše što stereo sistem od 500e (ili 5.1 od 800-1000) može da zadovolji. A Arcanum, primera radi, ima ceo OST u FLAC-u, tako da, nije baš da nema ponude (mada kontam da je EAX čista prevara). |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Veteran
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Basterd...
|
![]()
Izvini ti, nisam se lepo izrazio, mislio sam na novac.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Starosedelac
|
![]()
Zoranb007 je sve lepo objasnio
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
V.I.P. Recenzent
Član od: 8.11.2008.
Zahvalnice: 779
Zahvaljeno 1.042 puta na 580 poruka
|
![]()
Ja koristim audigy sb live! 24-bit,u kombinaciji sa 5.1 altecom,i malo je reci da ima razlike uporedjujuci sa zvukom sa integrisane....
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
zvučna kartica |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Windows ne vidi zvučnu kartu | AragornSRB | Zvuk na računaru | 1 | 15.5.2009 0:38 |
Igranje na kartu sterilnog dizajna | Miki-Car | Brbljaonica | 3 | 13.4.2009 11:43 |
Da li se isplati kupiti PANASONIC DMC-FZ8? | N_i_k_o_l_a | ŠDK - Foto i audio/video | 6 | 20.2.2009 15:50 |
Ne znam koju zvučnu kartu da uzmem, please help | Monarch | ŠDK - Zvuk na računaru | 20 | 1.10.2008 0:40 |
Da li se isplati kupiti ovakav lap-top? | dusan_silni | Prenosni računari | 19 | 3.5.2008 0:40 |