![]() |
![]() |
|
ŠDK - Grafika Saveti u vezi sa kupovinom video karti i monitora |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 17.6.2010.
Zahvalnice: 23
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Imam stari komp koji hocu da sredim i da prodam drugu!!!
budzet je oko/ispod 100e ... sto manje potrosim to bolje ![]() neka graficka, mozda napajanje i ram ... ![]() ovo je konfa: Intel Celeron 2.0 GHz Socket 478 MSI P4MAM-L 512 GB DDR S3 ProSavage 32MB DDR (integrisana) e nasao sam neke ponude na limundo pa me zanima da li bih mogao da iskoristim neku od ovih ?! http://www.limundo.com/kupovina/Racu...ition-/1240920 http://www.limundo.com/kupovina/Racu...-5200-/1274845 http://www.limundo.com/kupovina/Racu...-NOVO-/1457410 http://www.limundo.com/kupovina/Racu...ficka-/1164295 komp ne mora da bude neka masina, vec samo da lepo radi i da moze da pokrene bar San Andreas(gta) pa sta mislite ... ?! bilo kakav predlog je dobro dosao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.092 puta na 3.804 poruka
|
![]()
Pa ako ima neka za 10-20 evra, jer više ne vredi davati, jer ceo komp vredi manje od 100 evra sa monitorom
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku water wizard na korisnoj poruci: | ||
MikicaS (18.6.2010) |
![]() |
#3 |
Novi član
|
![]()
OK znam.. ali sta mislis za ovu
http://www.limundo.com/kupovina/Racu...-5200-/1274845 ili ti predlozi nesto ?! npr. ?! da li ce raditi ili treba menjati jos nesto uz ovu grafiku ?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Moj ti je savet da ako ti komp radi, da ga prodaš takvog kakav jeste, a njemu ako treba grafička onda on nek razmišlja o tome, a ti oduzmi 20 evra od tvoje cene i ne brini brige kako radi neka polovna grafička
|
![]() |
![]() |
MikicaS (18.6.2010) |
![]() |
#5 |
Novi član
|
![]()
jeste to najbolje reasenje .. ali drug je 6 razred i ne zna nista oko toga ... a nema para za novu makinu .. pa me je pitao da ja probam da namestim moj stari ... on bi samo igrao igrice na njemu .. san andreas ili tako nesto mi je rekao ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
|
![]()
2000 dinara za fx5200 je puno para, polovna grafička se kupuje od nekog druga kome samo skuplja prašinu za neki sitniš
Mislim da bi ti ta grafička seckala na gta san andreas, koliko se sećam kada sam je ja imao |
![]() |
![]() |
MikicaS (18.6.2010) |
![]() |
#7 | |
Starosedelac
Član od: 26.8.2009.
Zahvalnice: 132
Zahvaljeno 221 puta na 199 poruka
|
![]()
Najjace sto moze na taj komp od ovoga sto si naveo je 5200, nista vise ne vredi stavljati na taj komp. DDR 1 RAM je skup, ali mozes da ubacis jos 512, ako ima mesta na maticnoj.
http://www.limundo.com/kupovina/Racu...C3200-/1441578 Napajanje nisi ni naveo koje imas, ali mislim da nije potrebno drugo. Sa fx5200 i 1GB RAM bi San Andreas trebao da radi solidno. Taj procesor je mnogo los, pa nisam siguran. Meni je na 512 RAM fx5200, i INTEL Pentium 2,4 Ghz, radio. Nista sem rama i grafe se ne isplati menjati. Najbolje ti njemu prodaj taj komp, pa on neka ga odnese negde da mu neko kaze sta moze da nadogradi, i koja bi cena bila. ![]() ![]() ![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ivance95 na korisnoj poruci: | ||
MikicaS (18.6.2010) |
![]() |
#8 |
Starosedelac
|
![]()
Čekaj, ta tvoja 5700 LE je AGP kartica - prema tome, i u BIOS-u u podešavanjima za grafiku (kao primarni izlaz) treba da staviš AGP umesto PCI (valjda
![]() Grafička karta treba bar malo da se zagreva, pošto svaka ima svoje deklarisane radne temperature (obično od 20ak stepeni pa do 60-70-80, u zavisnosti od opterećenja i modela). Bitno je da se ne pregreva (tipa 95 i više stepeni). Drajvere instaliraš sa diska koji si dobio uz nju (dobio si neki disk, zar ne?). Ako nemaš disk, onda skini adekvatne drajvere za dati model sa sajta proizvođača ili direktno sa sajta nVidie. Ali i bez "pravih" drajvera, morao bi imati video signal sa grafičke ako si sve dobro setovao, i ako grafička nije riknula. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku shrafko na korisnoj poruci: | ||
MikicaS (24.6.2010) |
![]() |
#9 |
Starosedelac
|
![]()
Razumeo sam te ja u potpunosti, samo komentarišem prodavca lopova koji bi da uvalja m*da za bubrege.
Vidi moj prethodni post za ono što te muči. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() Još lik kaže: "Graficka kartica koja ce vas racunar ubrzati osetno, ubrzati i to do samog maksimuma. Oni koji imaju Windows 7 primetice kako 3D okruzenje neverovatno brzo radi bez ikakvog napora, isto tako odusevicete se kako se graficka vrhunski nosi sa najnovijim igrama i njihovim hardverskim zahtevnostima. Pogledajte specifikaciju graficke. Graficka je po jacini u samom vrhu grafickih kartica u AGP verziji koja se moze slobodno suprostaviti grafickim karticama u PCI-E verziji. " Već vidim prodavca kako za 10ak godina valja polovne automobile u USA ![]() @MikicaS: ukoliko nemaš instaliran drajver, Windows bi morao da iskoristi svoj default grafički drajver. Dobio bi izlazni video signal (i sliku na monitoru), koja opet ne bi bila "prava stvar" dok ne instaliraš adekvatan drajver za predmetnu grafičku. Drugim rečima, ovaj Win drajver je maltene samo prelazno rešenje da vidiš šta radiš. Jesi li adekvatno povezao grafičku na AGP slot ? Jel dobija dovoljno struje ? Jel se vrti ventilator (ako ga ima uopšte) i da li se grafička zagreva ? Za isključivanje integruše ideš u BIOS (držiš DEL prilikom dizanja sistema). Poslednja ispravka: shrafko (24.6.2010 u 20:40) |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku shrafko na korisnoj poruci: | ||
MikicaS (24.6.2010) |
![]() |
#11 | |
Novi član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Novi član
|
![]() Citat:
a kako tacnije da iskljucim integriranu ?! ima neka opcija u fazonu "first integrated" i bila je na "agp" i sad sam je promenio na "PCI slot" ali i dalje pokrece samo ovu staru?!? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Starosedelac
Član od: 18.1.2008.
Zahvalnice: 521
Zahvaljeno 279 puta na 197 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Starosedelac
|
![]()
Negde u biosu mora ima vga on board, ili nesto slicno, i mora da moze da se izabere disable.
Kada to uradis, zapamtis podesavanja, resetujes, iskljucis racunar, utaknes kabl u 5700 , upalis, i mora da prikaze sliku. U suprotnom, riknula je, ne dobija dovoljno struje, neko ti prokunuo slot... ![]() U tom slucaju, probas na nekom drugom racunaru, i ako slike nema ni tu, pozdravi se sa 1700din, na zalost (99%, aj da ne garantujem bas ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku BMLW na korisnoj poruci: | ||
MikicaS (26.6.2010) |
![]() |
#16 |
Novi član
|
![]()
kada stavim graficku u slot i pokrenem komp... nece da se upali ?!
kao da je registruje ali kada ubacim kabl u nju nista... opet crn monitor ?! ![]() nista..... zovnucu nekog druga sto zna sve oko kompova.... valjda ce je on namestiti ?!? |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Molim za pomoc | sweps | Osnovne komponente | 15 | 31.5.2008 2:21 |
pomoc pri izboru - hitno | gagi_ns | ŠDK - Foto i audio/video | 10 | 6.8.2007 13:24 |
Wireless u BG! | Marko 0401 | Internet usluge | 8 | 4.6.2007 9:16 |
Treba mi pomoc oko konfiguracije | polarnimeda | Šta da kupim? | 8 | 10.11.2005 19:00 |