Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Internet > Web razvoj > Serverske aplikacije i baze podataka
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Serverske aplikacije i baze podataka PHP, Perl, ASP, ASP .NET, ColdFusion...
MySQL, PostgreSQL, MSQL, Oracle...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 9.5.2014, 4:59   #1
dusandevic
Član

Član od: 23.8.2008.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 16 puta na 12 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku dusandevic Slanje poruke preko Skypea korisniku dusandevic
Unhappy Gremlinski problem sa newsletterom

Imam nesvakidašnji problem sa slanjem newslettera. Aplikacija je pisana u PHP-u, newsletter šaljem preko Amazonovog SES-a putem SMTP-a. Zbog nekih limita koje Amazon propisuje, listu od oko 8500 adresa delim u manje pakete. Adresar je sortiran po IDevima, odnosno po redosledu kojim sam unosio u MySQL bazu. Postoji log na serveru koji beleži svaku adresu koja prođe kroz proces obrade.

Dešava se to da se mejlovi na određene adrese uopšte ne isporučuju (ne idu ni u spam, niti se nama vrati neka greška). To su različite adrese, neke su i @gmail. Skripta kao koncept radi, to se svakako vidi po Google Analyticsu ali izgleda da ne isporučuje mejlove svima. Kada se proces slanja završi (traje oko 3h) sve adrese se uredno nalaze u logu, znači da ih je sistem obradio.

Gremlinska stvar je sledeća: uzmem jednu od adresa, obrišem je i upišem ponovo u adresar na kraj. Mejl se tada uredno isporuči. Bukvalno uradim COPY/DELETE/NEW/PASTE. Gledao sam u bazi da li se upiše neki žvrlj pre/posle adrese ali nema ništa. Neke adrese su upisivane ručno, ali mnoge sam parsirao iz CSV fajla, možda to ima neke veze?

Imate li neka iskustva ili ideje šta bi mogao biti problem?

Hvala!
dusandevic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
amazon ses, email, newsletter, php

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Problem sa Tv tjunerima sale94 Kvarovi 21 26.6.2014 8:09
Problem sa puštanjem HD filmova sa eksternog HDD-a Pipboy Foto i audio/video 0 24.12.2010 21:09
Nokia e71 i problem sa USB konekcijom PsyDuck Aparati i oprema 5 1.12.2010 15:17
Problem sa PLAVIM EKRANOM backo87 Kvarovi 7 25.10.2010 18:12
HP DeskJet f4180 - problem sa instalacijom vanila Ostale komponente 3 12.3.2009 19:22

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 14:22.