![]() |
![]() |
|
Nosači podataka Hard diskovi, optički uređaji (CD/DVD), flash diskovi, floppy... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 1.1.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Doticni dvd rezac je u zadnje vreme poceo da cita neke svoje diskove kao da su prazni pa se prikaze Cd Drive. Takodje se desava i sa nekim diskovima koji nisu na njemu narezani. Pre je ove diskove bez problema vario. Kada gledam sadrzaj preko isobustera sve se lepo prikaze i preko njega mogu da kopiram podatke. Probao sam da updajtujem i firmware ali nije pomoglo. Rezac inace bez problema reze, ali malopre sveze narezani disk ocita kao da je prazan. U cemu moze biti problem i da li je spreman za reklamaciju? Inace koristim Winxp pro SP2 2007 december release i Nero 6.6.0.16.
Poslednja ispravka: ralex (2.3.2008 u 23:31) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 5.2.2008.
Zahvaljeno 25 puta na 23 poruka
|
![]()
Problem je do optike(lasera).Izvadi ga iz kucista,rasklopi ga(skini poklopac) uzmes ono za ciscenje usiju pa sa vatom na vrhu ocistis optiku ali pazi da neostanu ostaci vate na optici,dakle nakon ciscenja produvaj jako optiku.Samo nemoj jako stiskati tu optiku da je nebi pomerio.Sklopi sve ponovo i probaj opet.Ja to radim svake godine posto mi rezac ima vec 4-5godina pa se jednom godisnje ponasa kao tvoj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Novi član
Član od: 1.1.2006.
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Odneo sam svoj rezac kod druga i kod njega prepoznaje normalno dvdove, a ne kao da su prazni. Istina je da rezacu treba sada mnogo duze vremena da ocita, kao da se nesto muci, ali kod njega radi. Moja je intelova maticna a njegova nforce2 ploca. Ima winxp pro sp2. E sad u cemu je stvar stvarno ne znam. Do nedavno sve radilo, a sad zezanje sa dvd+r diskovima, doduse samo testirano sa verbatimom jer samo njega koristim. Ako njima u servisu bude normalno radio, onda ne znam sta cu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
Član od: 10.7.2006.
Zahvalnice: 790
Zahvaljeno 1.618 puta na 1.389 poruka
|
![]()
Ako njima radi, promenices sistem i instalirati noviji nero i eto...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
Član od: 12.5.2006.
Zahvaljeno 203 puta na 162 poruka
|
![]()
Promeni magistralu,drajvere za maticnu i firmware rezaca.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Problem sa USB portovima na kompu | Baalzamon | Kvarovi | 2 | 16.11.2007 23:02 |
Problem sa napajanjem? I još po nešto. | zukov | Kvarovi | 9 | 4.11.2007 19:54 |
Problem sa rezacem ili... | internacional | Kvarovi | 13 | 20.11.2006 23:38 |
Problem sa sa LG combo!! | mileki | Kvarovi | 22 | 23.4.2006 20:53 |
problem sa tv kartom | Alexandar | Kvarovi | 10 | 5.1.2006 23:32 |