![]() |
![]() |
|
Ostale komponente Kućišta, napajanja, periferije, štampači, skeneri, tastature, miševi, džojstici... |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 1.11.2008.
Zahvalnice: 12
Zahvaljeno 9 puta na 9 poruka
|
![]()
Ja do sada nijedan kuler nisam imao u kucistu (sem napajanja, CPU i GPU) tako da sam danas ubacio u kuciste pozadi Gigatech velicine 8cm 4pin ball bearing sa brzinom od 2000 RPM. Materijal je plasticni ali providan skroz ko staklo
![]() Pitanje 1: da li je dovoljno 2000 RPM? Pitanje 2: kad opipavam pozadi, kao da ne izbacuje nikakav vazduh a one rupice i nisu nesto puno tople (jesu malo, sad ne znam da li je to zbog napajanja iznad), ali jeste malo toplo a proverio sam od unutra osecam neko duvanje ili usisavanje, nemam pojma. Meni je cilj da izbacuje (usisava) topao vazduh i izbacuje napolje, e sad po ovome kazite mi da li unutra duva ili usisava vazduh pa da bih mogo da ga okrenem ako ne usisava da usisava topao vazduh. Pitanje 3: imam neke rupice isto velicine za 8cm ventilator (verovatno ako je to to) od napred dole, ali samo iznutra, nema spolja, pa sam mislio ako je to za ventilator da tu ubacim ventilator da DUVA u kuciste (onaj zadnji da izbacuje topao vazduh), e sad ako je potrebno da slikam onda cu da slikam, ali ja mislim da je to za ventilator jer ima i cetri rupice koje formiraju kvadrat (verovatno tu da se zasrafe ventilatori i ima puno rupica unutar tog zamisljenog kvadrata koje formiraju krug, mada ima i malo rupica sa strane od tog kruga, ako me razumete ![]() P.S. bez ikakvog ventilatora i ikakvog otvora od kucista maticna je bila oko 38-40 stepeni, CPU oko 39-40 a hardovi bili izmedju 40-60 stepeni. Sada sa ovo ventilatorce trenutno maticna 37, CPU 39 a hardovi 44-45 stepeni (kad sam ubacio ventilator i ukljucio komp bili su 50-60 stepeni ![]() edit: kad sam poslao, onako sam ukljucio everest i on kaze prvi hard je 58 stepeni a ovaj drugi je 45 WTF?! E da, taj prvi, cas je 45, cas je 58, stalno tako :S edit2: e sad sam opet opipavao pozadi one rupice i mislim da izlazi neki malko topliji vazduh nego sto je bio. Imam jos jedno pitanje, kuler ima samo 4 pin prikljucak ali ih ima 2. Samo sam jedan povezao, onaj sto ima ono siljato sta je vec XD sto se ubacuje u drugi takav prikljucak sa otvorima, e a sta ce mi onda taj drugi prikljucak? Jel mogu drugi kuler da povezem na taj prikljucak ili moram ili na maticnu ako ima 3 pina ili 4 pina na napajanje ali nemam vise prikljucke takve da bih mogo kuler da povezem na napajanje sta da radim? Poslednja ispravka: - TERMINATOR - (14.6.2011 u 19:49) |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Kuler i povezivanje | Belphegor | Ostale komponente | 9 | 19.5.2011 13:59 |
Slim kuler za E7400 oc | nerro7 | Osnovne komponente | 16 | 24.12.2010 1:49 |
Kuler od Pentiuma Dual-core E5200 - počeo da se neprijatno čuje | star-duster | Ostale komponente | 4 | 3.5.2010 19:09 |
Kuler u kućistu bruji poneki put | JBlitzkrieg | Ostale komponente | 19 | 19.9.2009 14:59 |
Ventilatori i kuler | summum | Ostale komponente | 19 | 1.9.2009 23:57 |