Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Šta da kupim? > ŠDK - Ostale komponente
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

ŠDK - Ostale komponente Saveti u vezi sa kupovinom kućišta, napajanja, periferija, štampača, skenera, tastatura, miševa, džojstika...

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 9.10.2011, 23:14   #1
NenadS
Član

Član od: 7.10.2011.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 6 puta na 6 poruka
Određen forumom Kuler ili ventilator?

Danas sam nešto bio dokon i uzeo sam malo da očistim kućište i komponente od prašine, a i ventilatori su nešto postali glasni. Kako procesor nikada nisam čistio, danas malo bolje pogledam, on se cementirao prašinom, morao sam sve da skinem, da odlepim hladnjak i da ga očitim (morao sam četkom da stružem, jer se prašina zalepila od temperature).

Edit: nisam četkao procesor, samo hladnjak.

Radi se o AMD Athlon dual core X2 3800+. Pre ovog čišćenja prelazio je 65 C, sada je na ispod 50, ali se ventilator dosta čuje, ipak 5 godina radi skoro bez prestanka.

Elem, pošto on radi na 2000 KHz, to je postalo malo za moje potrebe, pa sam se danas malo igrao i uspešno ga kloknuo na 2500 KHz, a možda može i više, ali nisam hteo da ga forsiram zbog ventilatora (na 2500 KHz pri maks opterećenju išao je na 60-65 C).

I da skratim.
Da li da kupujem ceo stok kuler za ovu pustolovinu klokovanja, ili mi je dovoljan i neki bolji ventilator? Inače, na poklopcu iznad kulera procesora dođe neki metalni deo oblika levka koji bih verovatno morao da skinem ako uzem ceo hladnjak.
NenadS je offline   Odgovor sa citatom ove poruke

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Kuler u kucistu - TERMINATOR - Ostale komponente 25 15.6.2011 15:26
Slim kuler za E7400 oc nerro7 Osnovne komponente 16 24.12.2010 1:49
Pravljenje ventilatora za kućište od ventilatora napajanja (kuler, ventilator, same thing) doctor Modovi 8 26.5.2010 15:38
Kuler od Pentiuma Dual-core E5200 - počeo da se neprijatno čuje star-duster Ostale komponente 4 3.5.2010 19:09
Ventilatori i kuler summum Ostale komponente 19 1.9.2009 23:57

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 17:21.